Corlatean, despre tezarurul de la Moscova: "Putem avea maturitatea politica de a regla corect aceasta chestiune". Ministrul de Externe a declarat, la Gandul.live, ca in actualul context al relatiei politice cu Moscova se poate lucra "rational" pentru a avea o agenda concreta a Comisiei mixte de istorici in care se discuta si problema Tezaurului Romaniei. "Vom discuta tot ceea ce este important sa fie discutat si pentru partea romana", a afirmat Corlatean, referitor la vizita pe care o va face in iulie la Moscova. Ministrul a mai precizat ca o intalnire a copresedintilor roman si rus a acestei comisii a avut loc in octombrie 2012, la Moscova, si urma sa fie reluata discutia in martie la Bucuresti, insa a fost amanata. "Putem acum sa lucram rational si construind acest dialog politic pentru a avea o agenda concreta pentru o intalnire cu agenda a acestei Comisii", a spus Corlatean, care a vorbit de un "culoar favorabil" creat prin vizita la Bucuresti a lui Nikolai Patrusev, secretarul Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Mihai Voicu: "Nemultumirile privind activitatea ACD se pot lamuri prin discutii intre lideri". Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat, pentru Mediafax, ca nemultumirile PC privind activitatea ACD se pot lamuri prin discutii intre liderii PNL si PC, mentionand ca relatiile sunt cel putin normale, iar conservatorii nu au nicio limitare sa candideze pe cont propriu la PE. Voicu a fost intrebat in ce masura declaratiile purtatorului de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, sunt de natura sa afecteze colaborarea dintre PNL si PC. "Inteleg ca declaratia a fost facuta in contextul unei eventuale decizii de participare la alegerile europarlamentare din partea PC pe cont propriu, si din aceasta perspectiva nu exista vreo contradictie cu vreun protocol al ACD fie al USL. Am remarcat faptul ca au fost exprimate si unele nemultumiri cu privire la functionarea Aliantei de Centru Dreapta. Din perspectiva noastra relatiile politice au fost totdeauna si sunt unele cel putin normale, daca nu amicale. Bineinteles ca ACD in acest moment isi desfasoara activitatea politica in cadrul USL si poate din aceasta perspectiva greutatea intr-adevar a cazut pe activitatea Uniunii Social Liberale, dar sunt convins ca prin discutii la nivel de lideri politici se pot lamuri toate semnele de intrebare care exista", a declarat Voicu, anuntaAdevarul.

Baronii si primarii USL: "Scapati-ne de ANI!". Colegii din administratia locala le cer parlamentarilor puterii sa elimine unele incompatibilitati, in conditiile in care peste 650 de primari au probleme din cauza investigatiilor ANI. Optzeci de senatori PSD, PNL si PC au fost, in ultimele trei zile, in vizita de documentare in judetul Constanta, la invitatia sefului CJ, Nicusor Constantinescu, si a primarului Radu Mazare. Vicepresedintele Asociatiei Comunelor din Romania, primarita comunei constantene Cumpana, Mariana Gaju, le-a batut obrazul senatorilor prezenti la Neptun ca nu au modificat Legea ANI si a Admi-nistratiei Publice Locale, pentru a se rezolva problema incom-patibilitatii primarilor care fac parte din AGA si CA. "Oameni buni, nu este un moft. S-a declansat o stare conflictuala in cazul primarilor aflati in AGA la SC RAJA SA si, ca atare, solicitam modificarea de urgenta a legii, caci in momentul de fata toti cei 33 de primari din judetul Constanta sunt incompatibili", a explicat primarita, informeazaRomania Libera.

Ioan Rus nu crede ca regionalizarea se va face pana la sfarsitul anului.La un simpozion pe tema regionalizarii, la care a participat si vicepremierul Liviu Dragnea, Ioan Rus a explicat care sunt motivele care il fac sa fie sceptic ca acest proces va fi finalizat pana la finele acestui an. "Dvs. chiar credeti ca puteti face regionalizare, descentralizare, pana la finalul anului? De ce? In Romania sunt foarte multe Romanii. Un singur criteriu vreau sa pun in discutie si anume aportul la bugetul de stat a locuitorilor Romaniei. Bucurestiul are peste 1.500 de euro pe cap de locuitor contributie, iar cel mai sarac judet are sub 100 de euro. Diferenta intre Bucuresti si vreo 30 de judete este de 1 la 20. Un prim dusman al descentralizarii este Bucurestiul. In cele opt regiuni din Romania, doar doua sunt peste media nationala in timp ce alte sase sunt sub media nationala ca si contributor la bugetul consolidat al statului. Descentralizarea si regionalizarea vine in avantajul exclusiv al saracilor nu al bogatior, care vor pierde din aceasta influenta pe parcursul descentralizarii si regionalizarii" a spus fostul ministru de Interne, scrieEVZ.

Dragnea: "Regionalizarea este cea mai grea lupta care se da in Romania". Vicepremierul Liviu Dragnea a catalogat proiectul de regionalizare drept "lupta teritoriului cu Bucurestiul". Dragnea a facut aceasta afirmatie in cadrul unei dezbateri despre regionalizare, care a avut loc la Cluj-Napoca. "Regionalizarea este cea mai grea lupta care se da in Romania, lupta teritoriului cu Bucurestiul, nu cu oamenii din Bucuresti, ci cu Bucurestiul ca simbol al unei puteri centralizate in care o mana de oameni vor sa decida destinul fiecarui roman, al fiecarei localitati, ceea ce nu mai poate continua. Asta este lupta pe care trebuie sa avem curajul sa o dam, pentru ca nu este in regula ca cineva de la Bucuresti sa decida ce se intampla intr-o localitate din Cluj sau Satu Mare. O decizie o ia un consiliu regional, care stie cel mai bine ce este mai bine pentru oameni", a spus Dragnea. El a subliniat ca spera ca pachetul legislativ de infiintare a regiunilor sa fie adoptat dupa revizuirea Constitutiei, in toamna acestui an, anuntaAdevarul.