Fenechiu vrea sa fuga de Justitie prin "metoda Felix". Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu (PNL), ia in calcul demisia sa din Camera Deputatilor, pentru a scapa de dosarul sau de coruptie de la Curtea Suprema. Surse politice au explicat ca aceasta masura este ultima carte pe care ministrul o pastreaza in procesul ¬Transformatorul¬. Altfel, la urmatorul termen de judecata este posibila o amanare din motive simple: unul dintre avocati sau inculpati nu se poate prezenta, deoarece are rezervari pentru un sejur turistic sau este bolnav. Pe 4 iulie, Curtea Suprema a fixat termenul final in dosarul in care ministrul este acuzat de fapte de coruptie comise in calitate de actionar si/sau administrator la firmele din grupul Fene, noteazaEVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ce impact va avea pierderea de catre PP-DD a peste un sfert din parlamentari. 16 deputati si doi senatori au parasit partidul condus de Dan Diaconescu de la alegerea noului Parlament si pana in prezent. Calculele particulare ale PNL, PSD si PC ofera cateva indicii-cheie asupra rolului pe care dezertorii de la PP-DD l-ar putea juca in viitoarea ecuatie politica a USL. Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) mai are in prezent doar 50 de senatori si deputati din cei 68 pe care i-a obtinut la alegerile parlamentare din decembrie 2012. Dezertarile din PP-DD sunt motivate atat de conflictele parlamentarilor cu Dan Diaconescu, dar si de ofertele partidelor aflate la putere, informeazaRomania Libera.

Cristian Preda despre desemnarea lui Schulz candidat la sefia CE: Dezastrul trebuia sa poarte un nume. Europarlamentarul Cristian Preda comenteaza desemnarea lui Martin Schulz drept candidat din partea socialistilor la presedintia Comisiei Europene, el afirmand: "Dezastrul trebuia sa poarte un nume". "Martin Schulz a fost desemnat candidatul socialistilor la sefia Comisiei Europene. Dezastrul trebuia sa poarte un nume. Cel care sustine, surazator, un premier plagiator dovedit in Romania si un guvern socialist in Bulgaria, instalat cu sprijinul extremistilor rasisti de la Attaka, e port-stindardul socialismului la scara europeana", scrie Preda pe blogul sau, informeazaGandul.

Crin Antonescu, despre revizuirea Constitutiei: "Puterea judecatoreasca este Inalta Curte, nu procurorii". Presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei, liberalul Crin Antonescu, a vorbit, duminica seara, la Antena 3, despre amendamentele USL adoptate in noul proiect de revizuire a Legii fundamentale. Presedintele PNL a spus ca actuala Lege fundamentala a fost modificata pentru ca viitorul presedinte sa nu o mai poata interpreta in mod abuziv. "Angajamentul de a revizui Constitutia a fost fundamental in campania electorala. Aceasta Constitutie, conceputa in 1991, foarte devreme, a fost suficient de buna incat sa permita trecerea Romaniei la un regim democratic", a declarat Crin Antonescu, scrieAdevarul.

Portret de parlamentar, dupa Constitutia USL. Daca va fi girata de electorat Constitutia USL, parlamentarul anului 2016 se va trezi nu doar cu indemnizatie, cazare de lux, masina la scara si o gramada de privilegii, ci si cu numeroase si nesperate puteri. De la a chema la ordine, sub pretextul audierii, pe oricare roman si pana la revocarea din functie a ministrilor sau decizia daca sa fie sau nu consultat poporul pe un anumit subiect. Fie ca va ajunge direct, strangand un numar suficient de voturi in colegiul uninominal, fie ca se va ¬strecura¬ in Parlament pe usa redistribuirii (asa cum am avut suficiente cazuri la ultimele scrutine organizate pe actuala lege electorala), viitorul senator sau deputat va avea nenumarate motive de bucurie,noteazaRomania Libera.