Cine e in carti pentru Ministerul Transporturilor. Conducerea PNL va propune un nou ministru al Transporturilor, dupa condamnarea lui Relu Fenechiu, fostul titular al portofoliului. Cele mai mari sanse de a fi nominalizat le are deputatul Ovidiu Silaghi, dar Fenechiu face lobby pentru un apropiat al sau, Mugur Cozmanciuc. Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, de instanta suprema, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul" pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. Decizia nu este definitiva, Fenechiu urmand sa faca recurs la completul de cinci judecatori, scrieRomania Libera.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Theodor Stolojan: Sesizarea DNA impotriva lui Duta, menita sa estompeze condamnarea lui Fenechiu. Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan sustine ca anuntul Guvernului privind sesizarea DNA in care se face referire la fostul presedinte al CNAS Lucian Duta este doar "o ciorba reincalzita". Aceasta stire nu este intamplatoare si "in niciun caz nu poate estompa faptul de o gravitate greu de evaluat" ca un ministru din Guvernul Ponta este condamnat de Inalta Curte pentru fapte de coruptie, a declarat Stolojan, cu referire la Relu Fenechiu, condamnat vineri la cinci ani de inchisoare cu executare si demis din functia de ministru al Transporturilor. "De un an si doua luni conducerea CNAS apartine USL si dansii trebuie sa raspunda de ce nu avem astazi (...) cardul individual de sanatate. Acest card va pune in valoare o suma de circa 400 de milioane de euro, care astazi se risipeste", a aratat Stolojan, anuntaEVZ.

Geoana: Mi-as dori sa-l vad in 2015 pe presedintele roman langa cel al Frantei la parada de 14 Iulie. Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat ca si-ar dori ca de 14 Iulie 2015, de Ziua Nationala a Frantei, sa il vada pe presedintele roman alaturi de cel al Frantei la parada militara de pe Champs Elysees, unde sa defileze si un detasament de soldati romani. Geoana a subliniat ca la parada de pe Champs Elysee in acest an defileaza alaturi de fortele militare ale Frantei cele ale statelor africane, inclusiv din Mali, iar anul trecut au fost invitate cele poloneze, alaturi de presedintele Bronislaw Komorowski. Senatorul PSD a apreciat ca vizita din aceasta saptamana in Romania a premierului francez, Jean-Marc Ayrault, indica dorinta de revalorizare din partea Parisului a parteneriatului strategic cu tara noastra. Integral peGandul.info.

Elena Udrea, despre condamnarea lui Relu Fenechiu: Multumim, USL! Deputatul PDL Elena Udrea a scris pe un site de socializare ca USL a facut din Romania singura tara europeana in care un ministru a fost condamnat penal, obtinand astfel "inca o performanta". "USL obtine inca o performanta: a facut din Romania singura tara europeana in care un ministru a fost condamnat penal. Multumim, USL! Ce credeti ca ar mai putea urma?", se intreaba Elena Udrea. Curtea Suprema l-a condamnat vineri dupa-amiaza pe Relu Fenechiu la cinci ani de inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Completul de cinci magistrati al Curtii Supreme. Premierul Victor Ponta a declarat vineri, imediat dupa condamnarea lui Relu Fenechiu, ca va prelua interimatul la Ministerul Transporturilor. Prim-ministrul asteapta luni o noua propunere din partea PNL, scrieAdevarul.

De ce crede Funeriu ca ministrul Pricopie a picat "putin de fraier". Fabricile de diplome au pervertit educatia, iar actualul ministru Remus Pricopie a picat putin de fraier, a afirmat consilierul prezidential Daniel Funeriu, in cadrul unui interviu acordat lui Ion Cristoiu, informeaza b1.ro. Fostul ministru al Educatiei a vorbit si de perioada dificila in care isi exercita mandatul, din 2011, cand singurii sai sustinatori au fost Traian Basescu, Emil Boc si Elena Udrea. "Daca imi permiteti, ministrul actual Pricopie a picat putin de fraier. Un ministru nu poate sa impiedice un profesor sa ia spaga, daca directorul respectiv e spagar", a spus fostul ministru. Iar problema a aparut odata cu fabricile de diplome, crede consilierul prezidential. "La noi s-a pervertit acest sistem in monentul in care au intrat in functiune fabricile de diplome. Cand au intrat in functiune fabricile de diplome, care aveau nevoie de diplome, ce au zis mai marii ministerului - frate, dam liber la bacalaureat prin frauda, astafel incat fabrilile de diplome sa aiba materie prima", considera Funeriu, anuntaRomania Libera.