Blaga ii da un ultimatum lui Udrea. "Ipocrizia nu poate fi dusa la maximum. Nu poti fi membru fidel al PDL contribuind la constructia unui alt partid". Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, raspunzand unei intrebari privind atitudinea Elenei Udrea, ca "nu poti fi un membru fidel al PDL contribuind la constructia unui alt partid" si a adaugat ca lucrurile vor fi clarificate destul de repede, pentru ca "ipocrizia nu poate fi dusa la maximum", scrie Gandul. Unde va duce ultimatumul dat de Blaga lui Udrea. Liderul PDL, Vasile Blaga, este nemultumit ca deputatul Elena Udrea se implica in sprijinirea Partidului Miscarea Populara (PMP) si afirma ca lucrurile vor fi clarificate in Colegiul Director din 17 august. Udrea sustine ca nu a intreprins nicio actiune impotriva PDL, relateaza si Romania libera. In PDL se pregateste o noapte a cutitelor lungi. Democrat-liberalii din teritoriu au inceput sa-si arate tot mai mult nemultumirea fata de presedintele PDL Vasile Blaga si pun in discutie schimbarea acestuia din fruntea formatiunii. Principala acuza este ca PDL a intrat in picaj, dupa ce "Buldogul" s-a dezis de Traian Basescu, scrie Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Atentie, aterizeaza piticii lui Basescu! Alba ca Zapada s-a mutat peste drum de Palatul Cotroceni. Sustinatorii noului partid prezidential, Miscarea Populara, ale caror semnaturi au fost aduse saptamana trecuta la Tribunalul Bucuresti, provin cu precadere din judetele in care PDL are, in ultima perioada, tot mai multi disidenti, de la primari la lideri de filiale sau in care actualii consilieri de la Palatul Cotroceni au legaturi puternice. Pana sa se infiinteze cu acte in regula, Partidul Miscarea Populara, anuntat in repetate randuri ca fiind o Alba ca Zapada in politica si al carui semn electoral este marul, a facut deja doua mutari, scrie Gandul.

Scandalul Corina Cretu: lovitura pentru Washington, consecinte pentru Bucuresti. Scandalul idilei dintre eurodeputatul Corina Cretu, membru al PSD, si fostul secretar de Stat american, generalul Colin Powell, a nascut o serie de dileme in randul opiniei publice despre mizele acestor dezvaluiri. Catalogat initial drept un scandal de pe scena interna a politicii romanesti, dezvaluirile se incadreaza intr-o actiune demarata la nivel global pentru decredibilizarea nivelurilor superioare de comanda ale Statelor Unite, in continuare aflate pe prima pozitie decizionala a lumii, scrie Adevarul.

"El este". Marian Vanghelie vrea sa puna mana pe Realitatea TV, televiziunea la care a fost pus sa conjuge verbul "a fi". Potrivit unor surse de pe piata media, primarul sectorului 5 s-a intalnit in urma cu cateva zile, la Monaco, cu Elan Schwartzenberg si au batut palma privind tranzactia. Edilul Marian Vanghelie ar putea sa ajunga patronul televiziunii la care, in urma cu mai multi ani, a fost pus de catre Robert Turcescu sa conjuge verbul "a fi", test care i-a dat mari batai de cap, scrie EVZ.

Ideea ca Basescu poate deveni presedintele Moldovei ii sperie pe rusi. Intentia anuntata public de a obtine cetatenia Republicii Moldova, dupa incheierea mandatului de presedinte al Romaniei, de catre Traian Basescu a isterizat mass-media moscovite. Presa rusa, dar si cea de la Chisinau si Tiraspol ofera astazi spatii largi comentariilor despre simpatia presedintelui roman fata de basarabeni. Publicatia moscovita "Nezavisimaia Gazeta" scrie ca Traian Basescu a solicitat reducerea taxelor consulare pentru cetatenii moldoveni, pregatindu-si astfel terenul pentru inceperea unei cariere politice in Republica Moldova, dupa incheierea mandatului de presedinte al Romaniei, scrie Deutsche Welle.

Rolurile pe care politicienii si le creeaza pe Facebook. In ultima perioada, politicienii au descoperit ca pot utiliza reteaua de socializare Facebook ca instrument de comunicare cu electoratul. Cu mai multa sau mai putina inspiratie, de la caz la caz. Unii dintre ei isi posteaza poze din concediu, pentru a se apropia de electorat. Altii continua sa faca politica. Politicienii romani au descoperit Facebook-ul si sunt din ce in ce mai activi, inclusiv vara. Unii au gasit tonul potrivit. Altii inca mai aluneca in populism. Cei mai abili isi consolideaza pozitia si isi extind baza de comunicare, amestecand politicul cu umanul. Pe altii ii ia valul si releva diferenta dintre ceea ce vor sa para si ceea ce sunt, scrie EVZ.