Adrian Severin: Ma gandesc sa ma retrag din politica. Factura de 12.000 euro: Onorariu, nu mita. Adrian Severin a declarat, la Realitatea TV, ca cei care l-au inregistrat cu camera ascunsa au avut intentia clara de a manipula opinia publica, pentru ca in tot scandalul de la Parlamentul European, nu a fost vorba despre o mita pentru a depune anumite amendamente in PE. Europarlamentarul a marturisit ca se gandeste serios si la posibilitatea de a se retrage din politica, dupa ce isi va dovedi in justitie nevinovatia. Adrian Severin a subliniat ca el nu a primit bani pentru a depune anumite amendamente, iar factura, de 12.000 de euro pe care a emis-o priveste cu totul altceva, "anumite contracte" pentru consultatie, pentru care avea drept. "Sunt onorariile pentru consultatiile date de mine. Daca va duceti la un doctor, platiti un onorariu. La fel si la avocat. Banii acestia au fost trecuti in contract", a spus Severin, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Mihai Razvan Ungureanu: "Astept detalii privind atitudinea fata de Budapesta. Discursul extremist trebuie sanctionat in UE". Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a declarat, luni, referindu-se la afirmatiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora Romania isi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei, ca asteapta detalii din partea Presedintiei, a Guvernului, a institutiilor responsabile. "Asteptam cu totii explicatii suplimentare, lamuriri, detalii din partea factorilor responsabili - Presedintie, Guvern, alte institutii cu competenta in materia politicii externe", a precizat Ungureanu. El a aratat ca impotriva extremismului politic "trebuie luptat, aplicand sever legislatia in vigoare, democratiile moderne neavand nevoie de extremism pentru a se dezvolta", anuntaAdevarul.

Cum va evolua relatia Romania-Ungaria? Reorganizare administrativa pe criterii etnice nu se va face, iar tara noastra "isi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei", in conditiile in care Ungaria a devenit in regiune "un focar de instabilitate", a avertizat presedintele Traian Basescu. Pe fondul unei reactii slabe a Ministerului roman de Externe la declaratiile facute de liderul Jobbik, Gabor Vona, presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj extrem de dur autoritatilor de la Budapesta, dar si politicienilor maghiari sau romani care si-au intetit in ultima vreme declaratiile cu privire la autonomie, informeazaRomania Libera.

Seful ANI, Horia Georgescu: Rata de succes a ANI este de 96,8%. Seful ANI, Horia Georgescu, a declarat, la Digi 24, ca numarul alesilor aflati in atentia Agentiei ca incompatibili este de circa 100. El a apreciat ca USL, prin vehicularea unei cifre de 1200 de primari si consilieri incompatibili, vrea sa creeze un curent favorabil schimbarii legii ANI. ANI are in lucru circa 100 de cazuri de primari si consilieri locali care sunt incompatibili, fiind, in acelasi timp, in regii si societati locale, aflate in subordinea autoritatilor locale, a declarat Horia Georgescu. Acesta a spus ca nu stie de unde a aparut cifra de 1200 vehiculata de USL. "Nu detinem asemenea statistici, noi ne sesizam din oficiu sau ne sesizeaza cetatenii. Este o exagerare. Vor sa genereze prin aceasta abordare o schimbare legislativa care nu este, in opinia noastra, fezabila", a declarat el, scrieEVZ.

Geoana: "Basescu e manat de interes electoral. Atitudinea fata de iredentisti trebuia sa vina de mult". Fostul ministru de Externe Mircea Geoana a declarat, luni, ca atitudinea presedintelui Basescu fata de actiunile iredentiste maghiare este una determinata de interes electoral si ca acesta ar fi trebuit sa ia atitudine atunci cand au inceput "declaratiile si actiunile destabilizatoare". "Atitudinea Ungariei nu este o noutate pentru nimeni. Declaratiile extremistilor din tara vecina sunt un element de instabilitate nu de azi, de ieri, ci de ani intregi. Actiunile iredentiste trebuie sanctionate dur. Dar presedintele Basescu trebuia sa ia atitudine din momentul in care au inceput declaratiile si actiunile destabilizatoare, nu astazi, cand este manat doar de interesul electoral", a sustinut senatorul PSD. Geoana a precizat ca nu este surprins nici de faptul ca Traian Basescu era pana astazi "cel mai bun prieten din regiune al premierului Ungariei, Viktor Orban", anuntaAdevarul.

USL se relanseaza la malul marii. Liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta vor incerca sa dea un semnal de unitate la o manifestatie politica la care vor fi prezenti 2.500 de tineri liberali, programata la Constanta, la finalul lunii august. Evenimentul intitulat "Romania pentru tineri" se va desfasura in Sala Sporturilor din Constanta, in 31 august, si este, oficial, gandit ca un dialog intre tineri si politicieni. Printre invitatii evenimentului, organizat de echipa lui Crin Antonescu si de tineretul liberal, se numara liderii partidelor din USL, Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin, afirma Florin Alexe, presedintele Tineretului Liberal. Actiunea va fi prima, dupa Congresul PSD din aprilie, in care liderii Aliantei se vor afla, impreuna, pe aceeasi tribuna, in fata unui numar atat de mare de sustinatori, informeazaRomania Libera.