Blaga s-a repezit cu capul inainte in capcana lui Ponta. Ca sa nu se mai spuna despre el ca nu este deschis dialogului, premierul Victor Ponta a invitat opozitia la dialog. Pe teme economice. Ironic, Ponta a spus ca, la sfarsitul saptamanii trecute, PDL a formulat "pentru prima data, dupa mult timp", niste propuneri pe zona economica pe care le-a tratat, alaturi de colegii de Cabinet, cu toata seriozitatea. "Nu pretindem ca Guvernul actual stie absolut tot, sau face absolut tot. Daca exista idei bune, suntem gata sa le discutam si dialogul intre Putere si Opozitie pe masuri economice este un lucru pe care ni-l dorim si care reprezinta o schimbare fundamentala fata de modul in care s-a facut politica din 2009 incoace", a spus premierul. El a aratat ca a luat act de propunerea privind reducerea cotei unice de la 16 la 12 %, reducerea CAS la angajator si cresterea salariului minim la 1.000 de lei, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Predoiu: "USL este preocupata cum sa-si apere ministrii corupi, nu de problemele economice ale tarii". Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat marti ca partidul asteapta o invitatie oficiala din partea Guvernului pentru a merge la negocieri pe teme economice. Catalin Predoiu sustine ca Guvernul este preocupat sa-si apere ministrii corupti, in loc sa se ocupe de problemele economice grave ale tarii. "USL este preocupat cum sa-si apere ministrii corupi. Ne mai intrebam cine e saptamana viitoare din USL pentru ca asa ne-a obisnuit. Nu ai buna reputatie, mai stai putin si clarifica. Il asteptam pe Victor Ponta si la jobul de la Guvern, nu doar cel de la TV. Nu se guverneaza prin televizor. Nu exista teleguvernare", a afirmat Predoiu. Predoiu a mai spus ca PDL asteapa o invitatie oficiala din partea premierului Victor Ponta de a merge la discutii pe teme economice, nu prin intermediul televizorului, iar conditiile in care se va desfasura acest dialog va fi stabilit in interiorul PDL, anuntaAdevarul.

Prima localitate in care USL a intrat in moarte clinica. Este semnificativ faptul ca prima comuna unde USL s-a destramat oficial este chiar in fieful PDL si FC. Buturuga mica rastoarna carul mare. Asa ar putea fi descrisa situatia politica din comuna aradeana Tarnova, unde protocolul USL nu a functionat nici dupa implicarea conducerilor centrale ale celor doua partide mari, PSD si PNL. PNL are sapte consilieri locali, iar PSD doar unul si, pentru a respecta protocolul, social-democratul a ajuns viceprimar. Imediat, s-a aliat cu PDL-ul si localitatea nu are nici acum bugetul votat. Tribunalul Arad a decis dizolvarea Consiliului Local Tarnova si in comuna sunt asteptate alegeri partiale, informeazaRomania Libera.

Regionalizarea agita baronimea USL. Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde, care este si presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, are doua recomandari pentru cei care vor face regionalizarea: sa accepte alegerea directa a presedintilor acestor structuri administrative si sa ramana pe varianta cu opt regiuni. Intr-o declaratie pentru ziare.com, Frunzaverde a apreciat insa ca Regiunea de Nord-Est - unde a izbucnit un conflict legat de infiintarea "microregiunii" Bucovina - este "prea mare". Interventia lui Frunzaverde vine la doar cateva zile dupa ce premierul Ponta a spus ca "formula cu opt regiuni de dezvoltare nu este cea mai buna" si a pledat pentru infiintarea regiunii Bucovina, scrieEVZ.

Norica Nicolai, in carti pentru Transporturi, a mai fost refuzata de Basescu. Europarlamentarul PNL Norica Nicolai, despre care s-a aflat ca ar putea fi succesoarea lui Relu Fenechiu in fruntea Ministerului Transporturilor, a mai fost refuzata in trecut de seful statului, cand liberalii au propus-o pentru a prelua portofoliul Justitiei. La inceputul anului 2008, presedintele Traian Basescu i-a cerut premierului de atunci, Calin Popescu Tariceanu, sa renunte la nominalizarea Noricai Nicolai ca ministru al Justitiei, printr-o scrisoare facuta publica de Administratia Prezidentiala. "Perceptia publica negativa cu privire la fapte anterioare in care doamna Nicolai a fost implicata in calitate de senator nu este de natura sa conduca la cresterea increderii in justitia din Romania, nici in randul populatiei si nici in randul partenerilor nostri externi", se arata in textul scrisorii. Argumentul prezentat de Basescu facea referire la implicarea acesteia intr-un "incident" care a condus la incalcarea Regulamentului, anuntaAdevarul.