Presedintele PSD Suceava: Sper ca nu ne vom scoate ochii cu cei din PNL in campania pentru PE. PSD va avea in campania electorala pentru alegerile europarlamentare un comportament corect, a spus presedintele PSD Catalin Nechifor. Acesta si-a exprimat increderea ca social-democratii si liberalii "nu-si vor scoate ochii". "Sper sa nu ne scoatem ochii. Altfel, ce castigam? Doar sa ramanem cu ochii scosi", a spus liderul PSD Suceava. El a subliniat ca PSD isi doreste o campanie electorala corecta, fara atacuri, in care sa se explice electoratului ca au fost luate masurile corecte, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Serban Mihailescu sutine ca UNPR va avea locuri eligibile pe listele PSD. Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei va beneficia de un loc eligibil pe listele Partidului Social Democrat la alegerile europarlamentare de anul viitor, potrivit declaratiilor vicepresedintelui UNPR, Serban Mihailescu. Potrivit acestuia, negocierile din interiorul Aliantei de Centru Stanga (ACS) prevad asigurarea pentru UNPR a unei pozitii de europarlamentar. "Este o chestiune promisa. Pana acum, toate promisiunile au fost respectate in ACS si la alegerile parlamentare. Deci, nu cred ca nu vor fi respectate la alegerile europarlamentare", a afirmat Serban Mihailescu pentru Agerpres. Vicepresedintele UNPR sustine ca numele candidatului partidului nu a fost inca stabilit, decizia urmand sa fie luata de forurile de conducere ale formatiunii politice, anuntaAdevarul.

In USL, castiga PSD, pierde PNL. O mare parte dintre social-liberali se afla in aceste zile pe litoral, unde Crin Antonescu ar urma sa fie reconfirmat drept prezidentiabilul USL. Un sondaj publicat ieri arata insa ca liberalul are putine motive de optimism. Parlamentari ai USL, ministri si sefi de filiale se strang la malul marii in acest sfarsit de saptamana ca sa discute strategia Uniunii pentru sesiunea legislativa care incepe luni, dar si o serie de probleme de care social-liberalii s-au lovit in ultima vreme (precum "functionarea partizana" a DNA si ANI). Nu in ultimul rand, liderul PNL, Crin Antonescu, avea in plan sa se foloseasca de toate aceste reuniuni si de miile de tineri social-liberali prezenti pentru a-si prezenta proiectul de prezidentiabil al USL si a intari public ideea ca el este candidatul pe care actuala putere il va arunca anul viitor in batalia pentru Palatul Cotroceni. Ceea ce a fost gandit cu mult timp inainte ca un eveniment spectaculos ce ar putea fi insa umbrit de sondajele de opinie recente, informeazaRomania Libera.

Taierea pensiilor magistratilor, o cacealma! Derutat de ministrul Justitiei si CSM, premierul Victor Ponta a girat un proiect de lege exact invers decat a anuntat. Promovat ca o masura dura, proiectul privind anularea pensiilor speciale pentru magistratii condamnati relaxeaza legea actuala. Legiferarea in stilul hei-rup-ist nu a fost niciodata eficienta, dand nastere confuziilor, discriminarilor, contradictiilor generatoare de contestatii in instante. Este si cazul proiectului de lege adoptat marti de Guvernul Ponta privind taierea pensiilor de serviciu pentru magistratii (si categoriile asimilate) care au fost condamnati. Conform legii actuale, toti magistratii condamnati penal, indiferent de infractiunile comise, pierd dreptul la pensia de serviciu, scrieEVZ.

Ce plangeri a primit DNA impotriva lui Remus Vulpescu, fostul sef al OPSPI. DNA a primit plangeri de la mai multe firme impotriva lui Remus Vulpescu, fostul sef OPSPI fiind acuzat ca a partinit cu mai multi agenti economici care au participat la o licitatie organizata saptamana aceasta la Ministerul Finantelor. Romania TV noteaza ca mecanismul descris de aceste firme in plangerile depuse la DNA este extrem de ingenios si implica mai multi lideri ai PNL. Conducerea PNL ar fi promis mai multor filiale ca le va alocaun numar de contracte la licitatia organizata la minister, iar cel care avea aceasta datorie a fost chiar Remus Vulpescu. Fostul sef OPSPI s-ar fi intalnit personal cu reprezentantii companiilor desemnate sa fie introduse cu prioritate in sistemul on-line. Aceste intalniri au avut loc la mai multe restaurante din Capitala, anuntaAdevarul.