Obsesia lui Antonescu pentru Cotroceni are consecinte economice. Inconsecventa prezidentiabilului liberal in cazul Rosia Montana genereaza instabilitate politica si serioase consecinte economice pentru Romania. Decizia surprinzatoare a presedintelui PNL Crin Antonescu, de a anunta, luni, ca nu sustine proiectul exploatarii de la Rosia Montana, a avut drept consecinta nu doar generarea unei crize fara precedent in cadrul coalitiei de guvernare, dar a transmis si un mesaj de instabilitate catre toti investitorii straini. Intr-o singura saptamana, liderul PNL a trecut de la a sustine ca proiectul trebuie dezbatut intr-o comisie parlamentara, la anuntul ca vrea respingerea acestuia, fapt care a omorat dezbaterea in fasa, scrie EVZ.

Politic showFoto: Colaj foto

Comisia juridica a Senatului va discuta in 18 septembrie cazul Vosganian. Comisia juridica a Senatului se va intruni in 18 septembrie, in sedinta secreta, pentru a studia materialul probator in cazul ministrului Varujan Vosganian, pentru care Parchetul de pe langa ICCJ a cerut inceperea urmaririi penale. Ministrul a fost invitat la comisie in 1 octombrie pentru a-si sustine punctul de vedere. Decizia a fost luata, la propunerea presedintelui comisiei, senatorul PNL Tudor Chiuariu, de toti cei sase membri prezenti la sedinta de marti. Senatorul PNL a argumentat amanarea dezbaterii pe fond in cazul senatorului Varujan Vosganian invocand faptul ca la comisie nu a sosit pana la ora desfasurarii sedintei materialul probator in acest caz, scrie Adevarul.

Liderul UDMR Covasna: Dorintele maghiarilor pe regionalizare nu sunt ascultate, e necesar referendum. Presedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, spune ca este necesara organizarea unor referendumuri locale in sase judete pe problema reorganizarii administrative a tarii, sustinand ca politicienii romani "nu sunt atenti" la dorintele celor un milion si jumatate de maghiari. Presedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat, marti, corespondentului Mediafax, ca Uniunea va incepe, "cel mai probabil" in luna septembrie, actiunea de strangere de semnaturi pentru a initia referendumuri locale in sase judete pe problema reorganizarii administrative a tarii, potrivit Gandul.

Parlamentarii au acces la documentul acordului cu FMI, dar actul nu poate fi facut public. Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la finalul intrevederii cu parlamentarii UDMR, ca saptamana viitoare va prezenta in Parlament "liniile principale" ale viitorului acord cu FMI, BM si CE, iar parlamentarii vor avea acces la scrisoarea de intentie, insa documentul nu poate fi facut public. Premierul a afirmat ca in plenul celor doua Camere ale Parlamentului va prezenta saptamana viitoare "elementele principale", dar nu poate sa prezinte public documentul pana la aprobarea board-ului FMI, conform procedurilor institutiei internationale, scrie Mediafax.

Lazslo Tokes ii ataca pe cei care vor sa ii ia Ordinul Steaua Romaniei. Eurodeputatul Laszlo Tokes a iesit la declaratii impotriva celor care vor sa ii retraga Ordinul Steaua Romaniei spunand ca impotriva sa se desfasoara o campanie de denigrare si ura. In opinia sa, gestul celor care solicita sa ii fie retrasa distinctia este o desconsiderare repetata a trecutului revolutionar al Timisoarei, dar si 'un act discriminativ, antimaghiar', pentru ca nu se cere si retragerea in cazul lui Adrian Nastase, condamnat pentru coruptie, potrivit Puterea.ro.

Purtatorul de cuvant al PSD ii da replica lui Antonescu: Sa ne pronuntam inainte ar fi un semn de demagogie politica. PSD se va pronunta oficial asupra proiectului Rosia Montana numai dupa ce va asculta toate partile implicate, a declarat purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, dupa ce presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a provocat pe social-democrati sa spuna deschis ce pozitie au fata de exploatarea de la Rosia Montana. "Noi, cei din Partidul Social Democrat, ne vom pronunta oficial asupra proiectului de la Rosia Montana doar dupa dezbaterea serioasa si ascultarea tuturor partilor si argumentelor", declara Ivan, intr-un comunicat de presa, scrie EVZ.