Crin Antonescu: Nu inteleg de ce Ponta nu-si poate asuma raspunderea sa voteze pentru Rosia Montana. Liderii USL au continuat in aceasta seara, in cadrul unor interventii televizate, schimbul de replici dure pe margine aproiectului Rosia Montana. In timp ce Victor Ponta declara la postul B1 TV ca PSD-ul ar putea sa nu-l mai sustina pe Antonescu in alegerile prezidentiale, liderul PNL afirma la Realitatea TV ca nu intelege de ce premierul nu-si asuma proiectul Rosia Montana daca tot considera ca este bun. Crin Antonescu a criticat din nou decizia guvernului condus de Victor Ponta de a trimite proiectul in Parlament, sustinand ca in prealabil ar fi trebuit sa existe o dezbatere publica pe aceasta tema si ca documentul ar fi trebuit sa fie avizat si de Ministerul Economiei si cel al Muncii. scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Viitorul presedinte al Comisiei Rosia Montana, in favoarea mineritului cu cianuri. Deputatul PSD Iulian Iancu, presedintele Comisiei speciale privind Rosia Montana, a blocat in 2008, in Comisia pentru Industrii, o initiativa legislativa pentru interzicerea mineritului cu cianuri. Iulian Iancu este doctor in petrol si gaze si detine si experienta in medierea conflictelor in negocierea Contractului Colectiv de Munca cu organizatiile sindicale in sectorul energie, petrol si gaze naturale, functie pe care a ocupat-o intre 2000-2004, in calitate de secretar de stat. De profesie inginer, parlamentarul a activat in domeniu mai mult de zece ani, dupa care s-a orientat catre politica, remarcandu-se mai intai ca secretar de stat in Ministerul Economiei, in perioada 2000-2004, apoi ca deputat, din ianuarie 2005 pana in prezent. Iancu a fost ales deputat de Bacau in 2012, fiind la cel de-al doilea mandat in Parlamentul Romaniei. Pe langa functia de deputat, este si presedintele Comisiei pentru Industrii si servicii, anuntaAdevarul.

PDL se pregateste sa pice testul Ioan Oltean. Majoritatea membrilor conducerii PDL refuza sa comenteze solicitarea europarlamentarului Monica Macovei, potrivit careia Ioan Oltean ar trebui sa demisioneze din functia de vicepresedinte al partidului. In plus, cel putin deocamdata, un astfel de subiect nici macar nu figureaza pe agenda Biroului Permanent National. De cand Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca a inceput urmarirea penala fata de ex-secretarul general al PDL pentru fapte de coruptie, conducerea democrat-liberala a avut o intalnire, vinerea trecuta, fara sa fi luat in discutie aplicarea vreunei sanctiuni in cazul acestuia, asa cum prevede Codul Etic al partidului. Nici macar dupa ce europarlamentarul Monica Macovei a ridicat raspicat problema demisiei lui Ioan Oltean din functia de vicepresedinte al PDL, conducerea democrat-liberala nu a considerat necesara o discutie in acest sens, informeazaRomania Libera.

Puiu Hasotti: Daca semneaza o motiune de cenzura, Orban va avea probleme mari. Vezi ce zice liderul PNL. Daca va semna o motiune de cenzura impotriva guvernului Ponta, Ludovic Orban va avea probleme foarte mari, a avertizat liberalul Puiu Hasotti. La randul sau, Crin Antonescu a spus ca anuntul lui Orban este unul "strict personal", iar PNL nu intentioneaza sa sustina vreo motiune de cenzura. "In situatia in care Ludovic Orban va semna o motiune de cenzura impotriva deciziei partidului, evident ca va avea probleme foarte mari. Din punctul meu de vedere, doar al meu, ar trebui sa se intample ceea ce s-a intamplat si in legislatura trecuta, cand anumiti parlamentari, nealiniindu-se in ceea ce priveste motiunea de cezura, au fost exclusi. Dar asta e o opinie personala, subliniez", a declarat Hasotti, potrivit Mediafax, scrieEVZ.

PPDD mai pierde un parlamentar. Senatorul PPDD Iulian Cristache a demisionat din PPDD pentru a se inscrie in Uniunea Nationala pentru progresul Romaniei (UNPR). Cristache va activa in grupul parlamentar al PSD din Senat. "Senatorul Iulian Cristache s-a inscris in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei si activeaza, incepand de luni, 16 septembrie 2013, in Grupul parlamentar al PSD din Senat", se precizeaza intr-un comunicat remis Adevarul. Iulian Cristache a fost ales senator din partea PPDD, in colegiul uninominal nr. 2 din circumscriptia electorala nr. 3, Arges. In acest moment, membru al Comisiei pentru sanatate publica din Senat. Iulian Cristache este absolvent de ASE la Bucuresti, Facultatea de Comert. Cristache a lucrat la ICRM Pitesti timp de 12 ani, devenind si director al acestei intreprinderi. A parasit din PDL din cauza neintelegerilor cu Mircea Andrei. Cristache a candidat la primaria Stefanesti, dar s-a ales cu un mandat de consilier local. El a mai activat si in PRM, anuntaAdevarul.