Apelul lui Cristian Preda catre PSD: Debarasati-va urgent de Ponta. Europarlamentarul Criastian Preda, a adresat un apel membrilor PSD in care le spune sa "se debaraseze urgent de premierul Victor Ponta, deoarece minciunile premierului "afecteaza statutul Romaniei in plan european". Cristian Presa, scrie, pe blogul sau, ca "socialistii francezi i-au trantit usa in nas lui Victor Ponta, desi acesta a sprijinit anul trecut candidatura lui Hollande la prezidentiale, mergand in campanie in Franta. Azi, avem confirmarea acestui refuz din partea premierului Ayrault, care a declarat ca i-a spus deja de doua ori lui V. Ponta ca Franta nu ne sustine in dosarul Schengen. Premierul roman a afirmat mereu contrariul. Minciuna e ceva natural pentru un plagiator. Numai ca minciuna asta afecteaza statutul Romaniei in plan european. Fac un apel catre PSD sa se debaraseze urgent de Ponta", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Adevarul despre Romania: partidele bat pasul pe loc. Potrivit celui mai recent sondaj INSCOP Research, niciun partid sau alianta politica nu a inregistrat cresteri semnificative in luna septembrie. Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Uniunea Social-Liberala (USL) ar obtine 57,5% din voturile romanilor. Procentul este apropiat de cel din luna iulie (57,1%), releva barometrul de opinie publica "Adevarul despre Romania", realizat de INSCOP Research la comanda ziarului "Adevarul". Sondajul a fost realizat in perioada 10-17 septembrie 2013, pe un esantion de 1.050 de persoane, cu o marja de eroare de±3%, la un grad de incredere de 95%. O crestere la fel de mica ar inregistra si PDL. In luna septembrie, 15,5% din respondenti au declarat ca ar trimite un candidat democrat-liberal in Parlament, in comparatie cu 15,1%, cati si-au exprimat optiunea in luna iulie, anuntaAdevarul.

Comisia de buget a Senatului aproba OUG care aloca bani pentru avionul demnitarilor. Comisia pentru buget a Senatului a adoptat, miercuri, raport favorabil la ordonanta prin care Guvernul a autorizat MApN sa incheie, in anul 2013, un contract de leasing pentru achizitionarea unei aeronave destinate exclusiv zborurilor speciale, respectiv transportului demnitarilor, transmite Mediafax. Ordonanta de Urgenta a Guvernului 29/2013 privind reglementarea unor masuri bugetare a fost adoptata de Executiv in data de 27 august si va fi dezbatura de Senat in calitate de prima Camera sesizata. Anterior deciziei din Comisia pentru buget, proiectul de act normativ a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru aparare, informeazaRomania Libera.

Colegiul National al PMP stabileste sambata la Parlament strategia de organizare a partidului. Colegiul National al Partidului Miscarea Populara se reuneste, sambata, la Palatul Parlamentului, pentru a stabili "strategia de organizare a partidului", presedintele interimar Eugen Tomac urmand sa prezinte raportul de activitate. "Este prima sedinta a Colegiului National, structura din care fac parte toti liderii filialelor partidului.Vom stabili strategia de organizare a partidului pana la sfarsitul anului. In calitate de presedinte voi prezenta raportul de activitate de la consituirea partidului pana in prezent si strategia de comunicare a partidului. Vom evalua fiecare organizatiei din tara cum si-a indeplinit atributiile asumate", a precizat Eugen Tomac, scrieEVZ.

Geoana: "Subiectul Schengen, un val de populism si nationalism care risca sa naruie intreg proiectul european". Presedintele Comisiei parlamentare Pro-Schengen, Mircea Geoana, a declarat miercuri, in prezenta parlamentarului francez Jean-Pierre Dufau, ca subiectul Schengen e doar varful unui val de populism si nationalism care ameninta proiectul UE. "Subiectul Schengen este doar varful iceberg-ului cu privire la un val de populism si nationalism care risca sa naruie intreg proiectul european. Noi cand pledam pentru intrarea Romaniei in Schengen nu pledam exclusiv pentru un subiect relativ tehnic, ci pledam pentru tratarea egala si ca parte egala a tuturor tarilor europene in marele nostru proiect european. Romania este prima tara interesata sa-si protejeze frontierele, nu facem de dragul Schengen", a declarat Geoana in cadrul unei intrevederi a Comisiei parlamentare Pro-Schengen cu parlamentarul francez Jean-Pierre Dufau, raportor pentru imigratiei si integrare in Adunarea Nationala a Frantei, anuntaAdevarul.