Ioan Ghise: "USL ar putea avea doi candidati la Presedintie". Unul din cei mai controversati liberali, Ioan Ghise, a lansat, in emisiunea "Evenimentul zilei", unde s-a aflat alaturi de senatorul PDL Alin Tise, teza potrivit careia ambii lideri USL ar putea candida la Presedintie, fara ca USL sa se rupa. "Daca PSD-ul il va sustine pe Antonescu la presedintie, mandatul USL-ului s-ar putea duce pana la capat. Chiar si daca vor fi doi candidati, e posibil ca USL-ul sa nu se rupa", a sustinut Ghise. El a refuzat sa ia in considerare posibilitatea ca Antonescu sa ceara sprijinul lui Basescu, in cazul in care liderul liberal se va confrunta, in turul doi al alegerilor prezidentiale, cu Ponta. "Basescu este inculpat, impostor si uzurpator", a insistat Ghise, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ungureanu: Daca un alt candidat al dreptei va sta mai bine in sondaje, il sprijin. Presedintele partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, miercuri seara, la B1 TV, ca ar sustine un alt candidat al dreptei la prezidentiale, daca ar fi mai bine pozitionat in sondaje decat el. Totodata, Mihai Razvan Ungureanu a aratat ca formatiunile de dreapta trebuie sa se uneasca si sa castige alegerile prezidentiale. "Ne dorim un mare partid pe centru dreapta? Raspunsul este clar "Da". Si daca il intrebati pe domnul Blaga si daca il intrebati pe domnul Tomac, daca ma intrebati pe mine, o sa va raspundem la fel: dorim un mare partid de centru-dreapta. Trebuie sa stii si la ce renunti in momentul in care te pregatesti pentru o fuziune intr-un partid mare. Si cand esti mare trebuie sa inveti sa renunti la mult, cand esti mic ai de renuntat la mai putine", a declarat Ungureanu, intr-o emisiune difuzata de B1 TV, anuntaRomania Libera.

Cristian Preda: Aroganta reprosata USL are locul ei si-n curte la Modrogan, acolo parcheaza doar membrii sectei lui Blaga. Rational ar fi ca partidelor din USL sa li se opuna un adversar de centru-dreapta, nu mai multi. Cu toate acestea, PDL condus de Vasile Blaga a anuntat organizarea unei competitii interne, chiar daca nu exista cineva care sa-si fi anuntat intentia sa intre in cursa, a aratat europarlamentarul PDL Cristian Preda. "Asa cum anticipam, Emil Boc nu va intra in cursa pentru prezidentiale organizata de PDL. A anuntat-o chiar el, astazi, intr-o conferinta de presa. Fostul premier a pledat, cu aceasta ocazie, pentru unitatea dreptei, care ar presupune un singur candidat in cursa pentru Cotroceni. Asa e!", a scris Cristian Preda pe blog. Potrivit acestuia, indiferent daca partidele din USL vor avea unul sau doi candidati in competitia prezidentiala, e rational sa li se opuna un adversar de centru-dreapta, nu mai multi, informeazaEVZ.

Oprescu si Mazare, beneficiarii descentralizarii. USL a batut palma pe noul proiect de regionalizare, stabilind ce competente vor fi transferate catre administratia locala. Cei mai castigati de pe urma noului proiect sunt edilii Sorin Oprescu si Radu Mazare. Liviu Dragnea, reprezentantul PSD, si prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, au impartit puterea in teritoriu. Dupa o discutie lunga, liderii partidelor de guvernare au anuntat ca gireaza un proiect de descentralizare, care ar urma sa fie implementat la inceputul lui 2014. "Unul din principiile esentiale ale descentralizarii este ca va fi la acelasi nivel pe tot teritoriul Romaniei. Nivelul descentralizarii din Teleorman va fi egal cu cel din Harghita. Nu luam in calcul ca anumite unitati teritoriale din Romania sa aiba competente mai mari", a anuntat Dragnea, coordonatorul acestui proiect, scrieAdevarul.

Frunzaverde: Basescu nu merita poporul roman, care are nevoie de un alt tip de conducator, un mesianic pozitiv. Vicepresedintele PNL, Sorin Frunzaverde, l-a contrat pe presedintele Basescu, afirmand ca Basescu "nu merita poporul roman", care asteapta un alt tip de conducator, "un mesianic pozitiv". Reactia lui Sorin Frunzaverde vine la o zi dupa ce presedintele Basescu i-a atacat dur pe liderii USL. "Se spune in permanenta ca popoarele isi merita conducatorii, Basescu nu merita poporul roman, iar poporul roman a dovedit ca nu-l doreste pe Traian Basescu respingandu-l la referendum", a declarat pentruGandulSorin Frunzaverde.

Senatorul PNL Iulian Dumitrescu: "Principalul beneficiar al coalitiei de guvernare este Victor Ponta. Este randul lui Crin Antonescu sa fie sprijinit". Pana in acest moment, principalul beneficiar al coalitiei de guvernare este premierul Victor Ponta, iar Crin Antonescu poate sa fie sprijinit sa performeze in pozitia de candidat USL la Presedintie, a afirmat senatorul PNL Iulian Dumitrescu. "Principalul beneficiar al coalitiei de guvernare este, pana in acest moment, Victor Ponta, care a acumulat notorietate si incredere din pozitia de premier. Este randul lui Crin Antonescu sa fie sprijinit sa performeze in pozitia de candidat USL la Presedintie, cu atat mai mult cu cat drumul acestuia spre Cotroceni poate fi pavat cu certitudini de o coalite de 70%", sustine senatorul liberal, informeazaEVZ.