Ponta si Basescu raman pe pozitii, candidatul Antonescu se gandeste la un pact. Cum au ajuns politicienii sa vorbeasca pe aceeasi voce despre gazele de sist. Protestele din ultimele doua zile de la Pungesti nu ii schimba cu nimic pozitia oficiala legata de gazele de sist, spune premierul Victor Ponta, argumentul sau fiind independenta energetica a Romaniei. Cu sau fara oameni in strada, decidentii politici au facut deja, cu mai multe luni in urma, strategia pe care vor merge: explorarea care va dura patru sau cinci ani, urmata de acodarea licentelor de exploatare acelorasi companii, sub rezerva avizelor de mediu si a eventualei inlocuiri a fracturarii hidraulice cu o noua tehnologie, scrie Gandul.

Viata politicaFoto: Colaj foto

Intalnire de gradul trei: Traian Basescu, Elena Udrea si Emil Boc. Presedintele Traian Basescu s-a intalnit joi cu Emil Boc si cu Elena Udrea, la un restaurant. Intalnirea are loc in contextul discutiilor despre intarirea Dreptei si identificarea unui candidat la Presedintie. Presedintele Traian Basescu este invitat vineri la emisiunea "Evenimentul Zilei" TV, care se difuzeaza de la ora 11.00, pe postul B1 si pe evz.ro. In urma cu doua saptamani, in cadrul aceleiasi emisiuni, Traian Basescu a comentat sansele lui Emil Boc la Presedintie, scrie EVZ.

Valcov, despre demiterea lui Stefan Marincea: Cred ca putea sa se astepte 2-3-4 zile sa terminam noi lucrarile. Presedintele Comisiei Rosia Montana, Darius Valcov, a declarat joi ca trebuia sa se astepte pana termina Comisia lucrarile si apoi sa fie demis Stefan Marincea, directorul general al Institutului Geologic Roman. "Nu ne avantajeaza. Ne-ar fi convenit foarte mult sa nu se lege aceasta demitere de discutiile noastre. Din pacate, se leaga. Daca tot ar fi trebuie sa fie demis, cred ca putea sa se astepte 2-3-4 zile sa terminam noi lucrarile si sa-l demita dupa aceea, daca vor", a spus Valcov. El a precizat ca demiterea in acest context afecteaza, scrie Adevarul.

Blaga: PDL va fi al doilea partid din tara. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, ca PDL va merge singur in alegerile europarlamentare si ca de saptamana viitoare vrea ca democrat-liberalii sa participe la emisiuni televizate si in bataliile publice din Romania pentru a castiga urmatoarele alegeri. "Vom merge singuri in alegerile europarlamentare si vom fi al doilea partid din tara. E fenomenal ce se intampla in alte tari, dar alegerile sunt in Romania. De saptamana viitoare ii vreau pe toti pe televizor si in bataliile publice in Romania si asa va garantez ca vom castiga", a spus Blaga, la o reuniune a PDL Sector 2, scrie Romania libera.

Gabriela Firea cere after school pe langa biserici: Copiii de astazi pot veni sa invete. Senatorul PSD Gabriela Firea a anuntat miercuri in plenul Senatului ca va initia un proiect de modificare a Legii Cultelor prin care pe langa biserici sa fie construite spatii unde copiii "pot veni sa invete, sa se joace". Firea a declarat ca a participat ca "la doua evenimente incarcate de spritualitate - Sarbatoarea Sf. Cuvioase Parascheva de la Iasi si oficierea Sfantei Liturghii de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane la Catedrala din Voluntari, care poarta Hramul Sfintei Parascheva", unde a observat prezenta a numerosi copii, scrie EVZ.

Conducerea TVR, audiata in Parlament pentru cheltuieli exorbitante. Conducerea TVR va da explicatii in fata Comisiei pentru Cultura din Senat cu privire la cheltuielile exorbitante invocate de presa, a anuntat vicepresedintele comisiei parlamentare, Marius Pascan. "Ieri (miercuri - n.r.) am votat in cadrul Comisiei sa audiem saptamana viitoare conducerea televiziunii. Pe fondul prabusirii audientei, cresc nejustificat cheltuielile. I-am solicitat sa faca cunoscute acele cheltuieli exorbitante care au fost invocate de mai multi jurnalisti din presa centrala privind organizarea evenimentelor legate de lansarea grilei de toamna a TVR", a spus Pascan, potrivit Adevarul.

Prezidentiabili. Efectele tot mai apasate ale masurilor de stinga luate de Guvernul Ponta, pe care populatia le va resimti cu adevarat din iarna aceasta si de la inceputul anului viitor, conduc la ipoteza plauzibila ca viitorul presedinte al Romaniei ar putea fi ales din rindul candidatilor de dreapta. Pe de alta parte, tensiunile tot mai mari din ultima perioada din interiorul USL indica limpede ca PSD va avea un candidat propriu la alegerile prezidentiale. Cu atit mai mult cu cit proiectul de modificare a Constitutiei (care prevedea si limitarea substantiala a prerogativelor presedintelui) a esuat, astfel ca viitorul presedinte va avea aceleasi competente constitutionale ca si acum, scrie Deutsche Welle.