​Ministrul ungar de Externe: Constitutia Romaniei nu exclude autonomia Tinutului Secuiesc. Ministrul ungar de Externe, Janos Martonyi, a declarat miercuri ca nicio forma de autonomie nu incalca legislatia internationala sau Constitutia Romaniei. "Daca vasta majoritate a unei comunitati cere o forma de administratie autonoma sau autoguvernare, este un principiu democratic sa fie luata in serios si sa fie demarate negocieri asupra implementarii concrete a acesteia", a explicat ministrul, intr-un interviu la postul de radio Kossuth. Totodata, el a subliniat ca "nimeni nu vorbeste despre o enclava separata in mijlocul Romaniei". Referindu-se la marsul secuilor, organizat duminica in Covasna, seful diplomatiei maghiare a declarat ca Guvernul de la Budapesta continua sa sustina eforturile comunitatilor de maghiari din strainatate, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Papahagi, despre numirea lui Iovan la ICR: Prabusirea este abisala, pana la omul de Neanderthal. Vicepresedintele Partidului Miscarea Populara, Adrian Papahagi, declara ca numirea lui Valentin Iovan (foto), fost angajat al Directiei Sanitar-Veterinare Dolj, intr-o functie de conducere la Institutul Cultural Roman duce la "ridiculizarea acestei institutii". "Conducerea ICR se imbogateste cu un nou cadru de nadejde al PSD: dl. Valentin Iovan, propulsat in functia de secretar general adjunct dupa o pretioasa experienta in cadrul Directiei Sanitar-Veterinare Dolj. Acesta il va ajuta in activitatea de distrugere a ICR pe dl. Lilian Zamfiroiu, fost muncitor la Oltchim, fost turnator marunt la Securitate, fost student la Litere dupa trei incercari, fost purtator de cuvant la MApN, ajuns printr-o serie de intamplari bizare in diplomatie", afirma Papahagi intr-un comunicat de presa, anuntaEVZ.

Marea descentralizare fata in fata cu cetateanul. "Va fi o frica de vot, credeti ca se face ceva fara frica?" Sefii de Consilii Judetene chestionati de gandul pe tema descentralizarii sustin ca, in urma acestui proces, autoritatile publice locale vor primi mai multe puteri, dar vor trebui sa imbunatateasca performantele acestor institutii daca doresc sa primeasca voturi la alegeri. "Frica de vot" ii va determina pe sefii de CJ si pe primari sa intervina daca directiile judetene nu vor functiona corect, afirma liderii din teritoriu. Liderii din teritoriu declara ca exista inca o rezistenta a centrului in fata procesului de descentralizare. Premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul isi va asuma raspunderea pe legea descentralizarii, proiectul de suflet al vicepremierului Liviu Dragnea, informeazaGandul.

PSD si PNL joaca sah in Parlament. Social-democratii au pregatita o majoritate alternativa in Parlament, dar liberalii le reamintesc partenerilor ca, in practica, nu isi pot trece proiectele fara ajutorul lor. Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat, ieri, ca unii dintre liberali considera ca nu este bine ca Executivul sa-si angajeze raspunderea pe proiectul de descentralizare si doresc o dezbatere in Parlament asupra acestuia. " Exista argumente puternice si pentru asumarea raspunderii, dar, evident, colegii fiind parlamentari si-ar dori o dezbatere in Parlament", a explicat Iohannis. Afirmatia edilului din Sibiu l-a iritat, insa, pe Victor Ponta, care a reamintit ca decizia angajarii raspunderii a fost luata in comun de liderii USL. "Cineva fuge din poza zicand ca nu a fost acolo", a comentat, ironic, premierul. Prin mesajul transmis, ieri, liberalii au vrut sa reaminteasca PSD ca au majoritate doar cu sprijinul lor, chiar daca au discutat proiectul si cu PDL, care, insa, nu il va sprijini, scrieRomania Libera.

Zgonea: Cernea trebuie sa aiba un sacou. Daca nu, punem toti bani si ii cumparam unul. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, ca nu vrea sa transforme institutia pe care o prezideaza intr-una de circ sau de cancan, el transmitandu-i deputatului Remus Cernea sa adopte o conduita decenta si ca, daca nu are un sacou, atunci colegii ii vor cumpara unul. Sunt un prieten al lui (Remus Cernea - n.r.), il apreciez foarte mult, dar nu vreau sa transform aceasta institutie intr-o institutie de circ si de cancan. Cernea e ales sa faca legi. Un sacou trebuie sa aiba. Daca nu, punem toti bani, scoatem acel tricou la licitatie si ii cumparam domnului Cernea un sacou", a spus Zgonea. El a spus ca, in opinia sa, parlamentarii trebuie sa aiba o tinuta decenta ca sa-i respecte astfel pe cei care i-au votat. "Daca vrem sa venim imbracati hippy, sa venim sport - si eu am acasa o gramada de haine sport, merg la sala de 4-5 ori pe saptamana, dar asta nu inseamna ca trebuie sa vin aici imbracat in trening. Este un respect pe care il dai omului care te-a votat" , a spus Zgonea, anuntaMediafax.

Udrea, despre activitatea ministrului Grapini: Habar nu are cand face bine sau cand face rau. Fostul ministru al Turismului Elena Udrea apreciaza in mod pozitiv initiativa actualului ministru Maria Grapini de a promova brandul turistic romanesc, dar condamna faptul ca tine ascunse contractele semnate in acest scop. "Promovarea brandului turistic prin contractele semnalate de mass media nu mi se pare un lucru rau, ci, din contra, cam singura actiune pozitiva pentru turismul romanesc intreprinsa de ministerul de resort de la venirea USL la Putere si pana acum", a scris Elena Udrea pe Facebook, in urma unui material realizat de Mediafax care prezinta valoarea contractelor incheiate pentru promovarea brandului turistic. Fostul ministru al Turismului sustine insa faptul ca pentru aceeasi initiativa, USL a pus bazele unei comisii parlamentare care crtitica actiunile Elenei Udrea, in timpul in care aceasta era ministru, informeazaAdevarul.