Senatul da liber la indemnizatiile speciale pentru diplomati. Senatorii au votat luni, cu 68 de voturi "pentru" si 20 "impotriva", proiectul de lege initiat de Guvern care acorda o indemnizatie suplimentara de maximum 7.571 de lei pentru 250 de diplomati. "Membrii Corpului diplomatic si consular al Romaniei, cu o vechime neintrerupta de cel putin 15 ani in Ministerul Afacerilor Externe, care la data de 31 august 2010 erau pensionari, pot beneficia de o indemnizatie diplomatica in cuantum de maximum 7.571", asa arata textual prevederea care le acorda acest beneficiu diplomatilor care corespund cerintelor de mai sus. In expunerea de motive se arata ca proiectul reprezinta o evaluare corecta a situatiei specifice a acestui mini-grup social, care trebuie tratat si motivat corespunzator tinand cont de rigoarea conditiilor de intrare in cariera, pregatirea profesionala, incompatibilitatile si interdictiile pe care le au diplomatii si conditiile dificile in care au fost obligati sa-si desfasoare activitatea intr-o serie de tari(cu clima greu de suportat, criminalitate crescta, terorism, razboaie, boli, etc.), scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Predoiu, polita de asigurare a lui Vasile Blaga pentru 2014. De numai cateva luni in PDL, candidat la alegerile interne pentru functia de prezidentiabil, Predoiu a obtinut voturile pedelistilor "disciplinati" ai lui Vasile Blaga. Alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la prezidentiale inre gistrea za un fenomen ciudat: abia venit in partid de cateva luni, Catalin Predoiu a castigat cu scoruri zdrobitoare (75% in regiunea Nord- Vest si 80% in Regiunea Nord-Est) in fata lui Gheorghe Falca, membru de partid cu vechime. Intrat in cursa cu sprijinul declarat public al presedintelui PDL, Vasile Blaga, Predoiu pare sa nu aiba competitor, dar au aparut voci care pun sub semnul intrebarii sustinerea reala a acestuia in partid, anuntaEVZ.

PSD a decis sa-si achizitioneze cladirea sediului central. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca PSD a decis sa achizitioneze cladirea sediului central din Soseaua Kiseleff 10. Ponta a precizat ca imobilul va fi cumparat in baza unei evaluari legale, decizia fiind luata in virtutea faptului ca sediul central din Soseaua Kiseleff se indentifica cu istoria politica a partidului. Ponta a spus ca PSD va achita un avans de 10%, restul sumei fiind achitat din cotizatie. "Avem 500.000 de membri. PSD isi permite si isi va convinge proprii membri sa sutina un proiect atat de important", a spus Ponta. La randul sau, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a precizat ca partidul va achizitiona numai cladirea sediului, nu si curtea, avand in vedere ca terenul este unul foarte scump, informeazaGandul.

Alesii au intrat in campanie: ploua cu proiecte pentru mame si pensionari. Apropierea anului electoral 2014 se simte si la nivel parlamentar: au fost depuse, doar in ultimele luni, aproape 15 proiecte care vizeaza cresterea alocatiilor, acordarea indemnizatiei de crestere a copilului si, respectiv, pensiile. Initiatorii sunt de la toate partidele. Chiar daca proiectele de acest gen, prin care se propun tot felul de majorari si de beneficii in pragul unui an electoral, nu sunt sustinute de Guvern, de regula din motive financiare, initiatorii lor tot isi ating scopul: pot spune electoratului ca au incercat. Daca sunt parlamentari ai puterii, cu atat mai bine, ei pot spune ca s-au "luptat" cu propriul Guvern pentru binele oamenilor, scrieRomania Libera.

PPDD, de acord cu proiectul descentralizarii, dar nu cu asumarea raspunderii Guvernului. Vicepremierul Liviu Dragnea s-a intalnit luni seara cu liderii PPDD, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta pe marginea proiectului de descentralizare. Concluzia intalnirii: PPDD este de acord cu proiectul de lege, dar militeaza pentru dezbaterea acestuia in Parlament. "Au fost discu'ii foarte bune. Am primit foarte multe intrebari, comentarii, propuneri, care mi s-au parut interesante. Este un grup care se implica in administratie. Au spus ca in principiu sunt de acord, dar ca nu sunt de acord cu procedura si ca ar fi mai bine o dezbatere parlemntara", a afirmat Dragnea, la iesirea din sala. Liderii PPDD l-au mandatat pe vicepremierul Liviu Dragnea sa aiba o discutie cu premierul Victor Ponta si liderul liberalilor Crin Antonescu in care sa le transmita precizarea lor, anuntaAdevarul.