PSD suspecteaza PNL de intelegere cu Basescu. Oferta lui Traian Basescu de a-l consilia pe prezidentiabilul Crin Antonescu si afirmatia sa ca oricine este preferabil "unui plagiator" i-au pus pe ganduri pe liberali si pe social-democrati. USL a intrat in fierbere dupa declaratiile presedintelui Traian Basescu, conform carora PSD nu poate castiga prezidentialele singur, iar Antonescu, daca intra in turul doi, ar putea fi sustinut de toata Dreapta. Afirmatiile presedintelui au alimentat suspiciunile deja foarte puternice ale PSD fata de PNL. Social-democratii ii suspecteaza pe liberali ca iau in calcul stabilirea unei intelegeri cu presedintele Traian Basescu, in vederea alegerilor prezidentiale din 2014, au declarat surse din USL, pentruEVZ. Liberalii sunt banuiti ca si-ar pregati un scenariu de rezerva pentru momentul in care USL ar deveni istorie, lucru dovedit si de faptul ca atacurile lui Crin Antonescu la adresa sefului statului au fost mult mai rare in ultima vreme.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Catalin Predoiu: Am intrat in politica pentru a da, nu pentru a lua. Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu , spune ca este nevoie de mai mult calm in viata politica din Romania, intr-un raspuns adresat presedintelui Traian Basescu. "Da, vreau sa aduc Pacea si Linistea romanilor, ca sa-si poata construi bunastarea. Am adus Pacea in sistemul judiciar, cu consimtamantul Premierilor Tariceanu, Boc si al Presedintelui Basescu", a scris Predoiu pe Facebook, dupa ce seful statului a spus ca este "mult prea flexibil si impaciuitor". In opinia sa, "aceasta pace in Justitie" a adus Romaniei patru rapoarte pozitive pe justitie si patru coduri fundamentale, precum si Legea micii reforme, care a ajutat la pedepsirea marilor corupti, anuntaAdevarul.

Rosia Montana, punct si de la capat: ce planuri au parlamentarii USL. PSD incearca sa introduca in legea cadru privind exploatarile prevederi care sa avantajeze exploatarea de la Rosia Montana, dar liberalii au, in continuare, rezerve. Comisia speciala pentru Rosia Montana a respins proiectul de lege initiat de Guvernul Ponta si a recomandat elaborarea unui cadru legislativ mai larg privind exploatarile. Decizia comisiei parlamentare nu echivaleaza cu incheierea subiectului ci cu declansarea de negocieri in interiorul USL privind continutul legii. De altfel, premierul Victor Ponta a recunoscut, implicit, ca PSD nu renunta la ideea de a da unda verde exploatarii. Intrebat ce se intampla cu proiectul minier de la Rosia Montana, in noile conditii, Ponta a raspuns: "Pe baza legii cadru, daca se incadreaza, se va face. Daca nu, nu. Simplu. Dar trebuie facuta legea cadru", informeazaRomania Libera.

MRU: "Noi, Dreapta, o sa avem grija sa nu intre domnul Antonescu in turul doi". Presedintele Fortei Civice Mihai Razvan Ungureanu a afirmat ca este responsabilitatea Dreptei ca liderul PNL Crin Antonescu sa nu castige presedintia tarii, adaugand ca Dreapta se va ingriji de acest aspect. "Noi, dreapta, o sa avem grija sa nu intre domnul Antonescu in turul doi. Este responsabilitatea noastra ca un astfel de personaj politic sa nu-si faca loc spre Presedintia tarii", a precizat Mihai Razvan Ungureanu, citat de Mediafax. Mihai Razvan Ungureanu a mai spus ca in momentul de fata "PNL nu este un partid de dreapta". "Si daca se rupe si daca nu se rupe USL, dreapta trebuie sa dea un presedinte Romaniei, altul decat Crin Antonescu. In momentul de fata, PNL nu este un partid de dreapta", a adaugat Ungureanu, scrieEVZ.

Marian Oprisan, despre obiectiile unui fost ministru liberal fata de descentralizarea porturilor: Este cea mai mare prostie. Marian Oprisan, vicepresedinte PSD si presedintele Consililului Judetean (CJ)Vrancea, a declarat pentru Puterea, referitor la declaratia fostului ministru al Internelor, Victor Paul Dobre, care a precizat pentru Puterea ca descentralizarea porturilor din proiectul lui Dragnea nu este oportuna, ca impotrivirea liberalului "este cea mai mare prostie". Pe de alta parte, solicitat sa comenteze afirmatia lui Crin Antonescu, potrivit carora este posibil ca porturile de la Dunare sa nu se mai descentralizeze, presedintele CJ Vrancea a spus: "Nu comentez". Oprisan a avut o pozitie transanta fata de afirmatia liberalului referitoare la descentralizarea porturilor: "Asta e cea mai mare prostie. In toata Europa, cele mai mari porturi sunt administrate descentralizat", a explicat Oprisan, intrebat daca este de acord cu Dobre, care a spus porturile ar trebui sa ramana deocamdata la Ministerul Transporturilor, si sa nu fie mutate in subordinea Consiliilor Judetene, asa cum prevede proiectul de descentralizare ce ii apartine lui Liviu Dragnea, anuntaPuterea.ro.