PNL, divizat in privinta comisiei de ancheta impotriva lui Basescu. Nemultumit ca subcomisia infiintata luni la nivelul Senatului investigheaza doar activitatea CEC, premierul Victor Ponta insista cu infiintarea unei comisii "care sa ancheteze activitatea tuturor acelor persoane angajate in institutiile publice legata de afacerea de la Calarasi", in ciuda faptului ca liberalii nu dau semne ca ar agrea aceasta varianta. Ieri, contrazicand anuntul facut de premier, Crin Antonescu a afirmat ca nu a vorbit la telefon cu Victor Ponta despre comisia de ancheta. La randul sau, liderul deputatilor PNL, George Scutaru a reiterat ca, pana in acest moment, nu exista un acord al PNL privind infiintarea unei comisii parlamentare in cazul Calarasi. Insistentele premierului Ponta au fost date in vileag inclusiv de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care a afirmat ca este vorba de o comisie initiata de PSD, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cristian Preda si Monica Macovei se dueleaza pe bloguri: "De ce am plecat din PDL" versus "De ce am ramas in PDL". Europarlamentarul Cristian Preda a argumentat, in cinci puncte, pe blogul personal, de ce a plecat din PDL, dupa ce Monica Macovei a explicat, tot in cinci puncte, de ce a ramas in formatiunea condusa de Vasile Blaga. Dupa ce au facut echipa pentru a incerca sa-l schimbe pe Vasile Blaga de la conducerea PDL, la Congresul din primavara al formatiunii, acum Cristian Preda si Monica Macovei au ajuns la cutite. Preda a postat pe blog motivele pentru care a parasit formatiunea democrat-liberala, cu urmatoarea mentiune: "Pasajele cu bold sunt scrise de mine; restul textului l-am plagiat de la Monica Macovei, din textul care poarta titlul 'De ce am ramas in PDL', pe care il puteti citi pe blogul ei", anuntaAdevarul.

Bomba in cariera lui Dragnea: dosar penal de evaziune fiscala la Parchetul General. "Dosarul la care faceti referire se afla in lucru la procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), fiind in faza actelor premergatoare". Citatul face parte dintr-un raspuns trimis "Romaniei libere" de catre Biroul de presa al PICCJ si se refera la un dosar penal pentru evaziune fiscala in care este cercetata Bombonica Dragnea, sotia vicepremierului PSD Liviu Dragnea. Dosarul, aflat in lucru la Parchetul de pe linga Tribunalul Teleorman din noiembrie 2011, a fost declinat catre Parchetul General in decembrie 2012, dupa ce Dragnea a fost numit vicepremier in cabinetul Victor Ponta 2, informeazaRomania Libera.

Alegeri cu cantec la PDL Targoviste. PDL Targoviste isi alege maine presedintele, prilej pentru Vasile Blaga de a-si intari controlul asupra unei organizatii care nu i-a sustinut candidatura la sefia partidului. Un semn de intrebare este legat de selectia delegatilor care vor vota maine. Surse din PDL au declarat pentru EVZ ca 90% dintre membrii PDL Targoviste nu au fost convocati. Mai mult, fostul presedinte al PDL Dambovita, Florin Popescu, nu se numara nici el printre delegati, desi este deputat. La sefia PDL Targoviste candideaza fostul prefect de Dambovita, Iancu Caracota, si viceprimarul municipiului Targoviste, Ciprian Prisacaru. Ca o nota picanta, presedintele comisiei de organizare a alegerilor este fiul candidatului PP-DD la primaria Targovistei, scrieEVZ.

Zgonea, despre o posibila rupere a USL: Nu am castigat la loto ca sa am premonitii. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri, la Parlament, ca nu are nicio informatie referitoare la o posibila rupere a USL, precizand ca nu a castigat la loto ca sa aiba premonitii. "Nu stiu. Nu am aceasta informatie. Nu am castigat la loto ca sa pot sa am o premonitie. Daca as castiga la loto, inseamna ca am avut o premonitie", a spus Zgonea. Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, miercuri, pentru Mediafax ca in urma reuniunii USL nu s-a luat o decizie in ceea ce priveste comisia de ancheta ceruta de PSD, dar s-a convenit ca la nivelul PNL sa se adopte in cel mai scurt timp o hotarare in aceasta privinta, anuntaAdevarul.

Tokes: Nu ma apasa nici sa mi se ia decoratia, nici sa raman decorat. Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, miercuri, ca ii este indiferent daca i se ia sau nu decoratia "Steaua Romaniei", pentru ca autoritatile romane i-au incalcat dreptul la libera exprimare. "Nu astept nimic, nu ma apasa nici sa raman decorat, nici sa mi se ia decoratia, ca sunt deziluzionat. (...) La 24 de ani de la caderea comunismului sa fiu atacat pentru niste pretexte", a spus Tokes, la iesirea de la discutiile purtate la Academia Romana. Europarlamentarul a declarat ca si-a angajat un avocat pentru discutiile cu Ordinul "Steaua Romaniei", dreptul sau la aparare fiind sustinut si de Uniunea Barourilor din Romania, informeazaRomania Libera.