Emil Boc: USL de astazi este de zece ori mai nociv si mai toxic decat PSD din vremea lui Adrian Nastase. Fostul premier Emil Boc a acuzat USL ca este "de zece ori mai nociv, mai toxic si mai periculos" decat PSD din vremea lui Adrian Nastase din 2004. "USL-ul de astazi este de zece ori mai nociv, mai toxic si mai periculos decat PSD-ul din 2004, din vremea lui Nastase, sub toate aspectele. Ar fi un risc urias pentru Romania ca, Doamne fereste, dupa 2014, Presedintia tarii sa incapa pe mainile USL. Pentru USL, nu exista azi un element mai important decat banul si puterea politica. Putin ii intereseaza de soarta de zi cu zi a romanilor, putin ii intereseaza ce se intampla cu tara, cu somajul sau locurile de munca. Uitati-va la cata aroganta si dispret au in comunicare, in limbajul unor lideri politici din USL, care se deteriorizeaza", a spus Emil Boc, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Mugur biruitorul. Isarescu i-ar invinge la prezidentiale si pe Ponta, si pe Antonescu. Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, i-ar invinge atat pe Crin Antonescu, cat si pe Victor Ponta in turul al doilea al algerilor prezidentiale. Cu un an inainte de alegerile prezidentiale, Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale, este principalul favorit in batalia pentru Cotroceni, desi candidatura sa este doar un zvon politic. Isarescu ar castiga o competitie de tur doi pentru prezidentiale in fata lui Victor Ponta cu 52,7% fata de 47,3% cat ar strange premierul, releva un sondaj INSCOP, realizat la comanda "Adevarul". Cu un procent de 62, 9%, guvernatorul BNR si-ar adjudeca si mai clar victoria, daca ar candida in fata lui Crin Antonescu, care nu ar strange decat 37,1%, anuntaAdevarul.

Flutur: Guvernul USL a trecut de la autostrazi suspendate la suspendarea programului de autostrazi. Senatorul PDL de Suceava Gheorghe Flutur cere parlamentarilor din judetele din nordul tarii sa faca eforturi astfel incat in strategia de autostrazi sa fie luata in calcul si aceasta zona, el sustinand ca "Guvernul USL condamna nordul tarii la izolare si nu-i ofera nicio perspectiva de dezvoltare". Flutur a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX ca solicita tuturor parlamentarilor din judetele Botosani, Suceava, Neamt, Maramures, Bistrita Nasaud si Satu Mare sa faca eforturi comune astfel incat in strategia de autostrazi sa fie luat in calcul si nordul tarii, iar Guvernul sa respecte legea din anul 2006, care prevede constructia autostrazilor Siret-Suceava-Bucuresti si Satu-Mare-Bistrita-Suceava, informeazaGandul.

Tariceanu, dupa votarea bugetului: E un buget de supravietuire. Senatorul PNL Calin Popescu-Tariceanu considera ca bugetul de stat adoptat miercuri de Parlament e un buget de supravietuire si asteapta in prima parte a anului viitor un set de masuri hotarate de relansare economica. "Nu e un buget care sa-mi starneasca entuziasmul pentru ca resursele precare pe care le are nu permit nici adoptarea unor politici de relansare economica si nici macar sa vina in intampinarea asteptarilor mari ale cetatenilor. E un buget de supravietuire si toti asteptam in prima parte a anului viitor un set de masuri hotarate de relansare economica care sa aduca Romania pe o crestere economica consistenta si care dupa aceea sa permita construirea unor bugete de o alta factura", a afirmat Calin Popescu-Tariceanu dupa votarea bugetului de stat pe anul 2014, scrieEVZ.

Dragnea, lasat sa imparta banii pentru primari. Premierul Victor Ponta a lasat la discretia vicepremierului Liviu Dragnea impartirea banilor pentru autoritatile locale. Ministrul Administratiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a pregatit un proiect de hotarare prin care cere Guvernului noi fonduri pentru primari, de aceasta data de 150 milioane lei, cea mai mare suma din ultimele saptamani, pentru facturi restante la lucrari executate. In ultimele doua saptamani, Guvernul a alocat pentru primari, prin doua hotarari distincte, fara sa anunte public, 3,5 milioane lei, respectiv 20 milioane lei, cu justificarea ca banii sunt necesari pentru cheltuieli urgente in sezonul rece. Decizia privind consiliile judetene si primariile care vor beneficia de fonduri ii va reveni lui Liviu Dragnea. Tot in pixul lui Liviu Dragnea vor sta si sumele alocate in bugetul pe 2014 pentru dezvoltarea locala. Este vorba de 800 de milioane de lei pentru "Modernizarea satului romanesc", 500 de milioane de lei pentru "Infrastructura la nivel judetean" si 200 de milioane de lei pentru "Regenerarea urbana a municipiilor si oraselor", anuntaRomania Libera.