Ponta minte si la Euronews. A "uitat" sa-i pomeneasca pe Silaghi si Raducu. Premierul Victor Ponta a declarat intr-un interviu pentru Euronews ca de un an si jumatate de cand a preluat conducerea Executivului nu au fost aduse acuzatii de coruptie la adresa Guvernului. Din monitorizarea comunicatelor DNA, rezulta ca in perioada de referinta s-au inregistrat doua acuzatii de coruptie fata de doi membri ai Guvernului. Ovidiu Silaghi si Raducu Valentin Preda erau numiti in functii de Victor Ponta la data comiterii faptelor de coruptie, scrie EVZ. Ponta proslaveste DNA. Doar in presa straina. Premierul Victor Ponta a laudat, intr-un interviu pentru postul TV Euronews, institutiile anticoruptie din Romania, desi in tara ii ataca pe "procurorii basisti". Premierul Victor Ponta a expus o imagine imaculata a institutiilor anticoruptie din Romania, scrie si Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Superimunitatea parlamentarilor revine printr-un proiect de lege semnat "pe incredere": "Semnez cate 30 de initiative pe saptamana, de unde sa mai tin minte?" Intr-un proiect de lege asumat.initial prin semnatura de toti liderii grupurilor politice din Parlament, alesii au strecurat un paragraf pe care, suspecteaza Agentia Nationala de Integritate, ar vrea sa il foloseasca pentru a supune la vot pierderea mandatului in caz de incompatibilitate sau de conflict de interese. Revocarea unui parlamentar care a primit in instanta o decizie ar urma, in aceasta situatie, sa fie optionala, lasandu-se la latitudinea colegilor, scrie Gandul.

Planurile USL, incurcate de Curtea Constitutionala. Sansele ca USL sa organizeze referendumul pentru modificarea Constitutiei o data cu alegerile prezidentiale se apropie de zero, din cauza unor termene legale care trebuie respectate, dupa publicarea deciziei CCR. Motivarea deciziei prin care Curtea Constitutionala (CCR) a acceptat noua lege a referendumului a aparut miercuri, 4 decembrie, in Monitorul Oficial. Planurile USL de a cupla referendumul pentru revizuirea Constitutiei, cu un cvorum de 30%, cu alegerile prezidentiale devin aproape imposibil de pus in practica, scrie Romania libera.

Un deputat PPDD s-a documentat 7 zile in Argentina pentru productii agricole record in Ialomita. Deputatul PPDD Mario Caloianu a vizitat, in luna septembrie, timp de 7 zile, Argentina, cheltuind 12.876 de lei din bugetul Camerei Deputatilor pentru a se documenta despre obtinerea de productii agricole record in judetul Ialomita prin tehnologii "conservative" aplicate in aceasta tara. Potrivit informarii publicate pe site-ul Camerei Deputatilor, Caloianu si-a motivat vizita facuta prin faptul ca, in calitate de deputat de Ialomita, este preocupat de gasirea unei modalitati de crestere a nivelui de trai al locuitorilor din circumscriptie, scrie Adevarul.

Zgonea si Antonescu, obligati sa isi faca analizele medicale anuale, la fel ca presedintele Romaniei. Legea prevede clar ca seful statului este obligat anual sa isi efectueze analizele medicale, iar rezultatul acestora trebuie facut public. Aceeasi obligatie o au si cei doi oameni care, in cazul in care Traian Basescu are o problema medicala sau este in concediu, il pot inlocui. Este vorba despre Crin Antonescu si Valeriu Zgonea. Astfel, o hotarare din 2006 a CSAT prevede ca sefii Senatului si Camerei Deputatilor, respectiv Valeriu Zgonea si Crin Antonescu, sa fie supusi acelorasi controale medicale pe care trebuie sa le efectueze anual si presedintele tarii, scrie Libertatea.

PSD vrea sa obtina 35-40% la europarlamentare si functia de comisar european. "Avem sanse mari daca Schulz ajunge presedintele Comisiei Europene". Social-democratii au ca tinta pentru alegerile europarlamentare un scor intre 35% si 40% si spera ca prin alegerea lui Martin Schulz, actualul presedinte al Parlamentului European, in fruntea Comisiei Europene, PSD sa dea si comisarul european din partea Romaniei. "Noi speram sa obtinem intre 35 si 40%, trebuie sa aratam ca suntem cel mai mare partid din Romania", a declarat seful delegatiei PSD din Parlamentul European, Catalin Ivan, scrie Gandul.

Pe cine reprezinta partidele politice? Partidele romanesti sint structuri nonideologice care nu au reprezentativitate, nu servesc interesele unor categorii sociale si unor credinte politice, ci doar vin in intimpinarea electoratului cu masuri populiste, aspiratoare de voturi. Cum a fost posibil ca partidele romanesti sa se contamineze de-a lungul anilor cu atita usurinta cu virusul clientelismului, cel care a provocat in 1990 boala numita FSN?, scrie Deutsche Welle.

Elena Udrea: Cum mi-am facut conac la Greaca, fara sa stiu. "Daca vreti sa vedeti cum se nasc "legendele urbane" in ceea ce ma priveste, puteti citi accesand link-ul de mai jos, un studiu de caz: cum mi-am facut conac in localitatea giurgiuveana Greaca fara sa stiu. Important este ca stiau "argatii" lui Felix", scrie Elena Udrea pe pagina sa de Facebook. Parlamentarul povesteste totul pe bogul sau personal. "In urma cu vreo doi ani de zile, povesteam pe blog cam ce "legende" care mai de care mai elucubrante si spectaculoase s-au nascut in jurul numelui meu...", scrie Romania libera.

Gigi Becali, afaceri profitabile si dupa gratii. Cu o avere estimata la 300 de milioane de euro, Gigi Becali se afla tot mai sus in clasamentul bogatilor. Conform ultimei editii a Top 300 Capital Cei mai bogati romani, Becali se afla pe locul al 14-lea pe lista milionarilor din Romania. Caracterizat in multe feluri de catre presa, iubit si hulit in aceeasi masura, Gigi Becali este in continuare un actor pe scena Romaniei, un actor care vrea sa arate ca jocul Monopoly poate fi transpus cu succes in viata reala, scrie Capital.