PNL pune sef nou la TVR. Cine apare pe lista scurta. Liberalul Claudiu Saftoiu a demisionat ieri de la conducerea televiziunii publice, evitand astfel varianta demiterii. Realizatorul TV Rares Bogdan era considerat favorit in cursa pentru inlocuirea lui Saftoiu, dar lista scurta a USL contine si alte nume. Demisia lui Saftoiu a survenit dupa ce subiectul schimbarii sefului TVR fusese transat la nivelul USL. In aceste conditii, Claudiu Saftoiu a fost pus sa aleaga: fie isi da demisia, fie va fi demis dupa ce plenul Parlamentului va respinge raportul de activitate al institutiei. Ulterior, plenul reunit a respins raportul de activitate al TVR cu 21 de voturi "pentru", 262 voturi "impotriva" si 10 abtineri. Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anuntat ca, in urma votului, Consiliul de administratie al TVR a fost demis, scrieRomania Libera.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Eliberati-i pe Corupti! Sfaramati lanturile Justitiei! USL - o aniversare semiratata. Cum au incercat Voiculescu & Co sa scape de puscarie, sa taie gratiile ce se profilau la orizont? Simplu! Folosind pentru prima data adevarata putere pe care voturile a 70 la suta dintre concetatenii nostri prezenti la vot le-au oferit-o de vreun an incoace. Puterea de a da legi, de a schimba cadrul in care institutiile statului isi desfasoara activitatea. Ce poate fi mai placut decat un DNA care nu mai ancheteaza nimic? Cat de util mai poate fi ANI daca nu mai are dreptul de a ancheta parlamentari? Dar un SRI care nu mai inregistreaza nici un telefon, ca sa nu incalce intimitatea? Cum ar spune Sherlock Holmes: Elementary, my dear Watson! Pas cu pas aceste lucruri se vor intampla, urmand sa devenim dintr-o Republica semiparlamentara, Republica Penalilor cu imunitate beton. Integral inEVZ.

Membru PC, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru coruptie, dupa ce a recunoscut. Membrul PC George Mugur Voinea, judecat pentru coruptie alaturi de directorul general adjunct al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Aurel Pana, a fost condamnat, luni, de Tribunal Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu suspendare, dupa ce si-a recunoscut integral faptele. In cazul acestuia, instanta a stabilit un termen de incercare de opt ani, perioada in care Voinea trebuie sa se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti, conform programului stabilit de consilierul de probatiune, sa anunte, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste opt zile, sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca si sa comunice informatii de natura a-i putea fi controlate mijloacele de existenta, informeazaGandul.

Banditism de stat in Parlamentul Romaniei. Ce scrie in legea pentru eliberarea coruptilor. O dedicatie speciala pentru Adrian Nastase. Parlamentarii pregatesc sa voteze o scandaloasa lege de amnistiere si de gratiere, in urma careia poate fi distrusa toata lupta impotriva coruptiei din ultimii opt ani. O cohorta de demnitari judecati sau condamnati pentru coruptie scapa de puscarie, iar unii dintre ei raman si cu cazierul curat. "Adevarul" va arata cum ar urma sa "lucreze" aceasta lege in folosul infractorilor cu gulere albe. Comisia juridica a Camerei Deputatilor a luat in discutie in secret, in noaptea de luni spre marti, un controversat proiect de lege promovat insistent de deputatii Nicolae Paun (Partida Romilor) si Madalin Voicu (PSD), privind amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse, scrieAdevarul.

Monica Macovei: "Parlamentarii nu mai pot fi cercetati de nimeni. Pentru ei nu mai exista infractiuni". Europarlamentarul Monica Macovei a comentat, marti seara, modificarile aduse de deputati la Codul Penal, spunand ca este o lovitura de stat data de USL justitiei si anticoruptiei. "Parlamentul a dat o lovitura naucitoare justitiei si anticoruptiei. Am spus, USL a dat astazi o lovitura de stat justitiei si anticoruptiei. Hoteste, pe la spate. Practic a instaurat hotia nepedepsita pentru anumite categorii, inclusiv pentru parlamentari. Asta este concluzia. A fost un plan. Eu am avut astazi senzatia, pe la pranz, ca e 3 iulie 2012 cand tot asa, veneau OUG una dupa alta si incercam sa le deslusesc intelesul", a comentat Macovei intr-o interventie telefonica in emisiunea "Sub Semnul Intrebarii", de la postul B1 TV, anuntaEVZ.

SRI nu a scăpat de furia politicienilor. În tumultul generat de lovitura dată statului prin modificarea Codului Penal, a trecut oarecum neobservată dezbaterea raportului de activitate al SRI pe ultimii şase ani. Dintr-o stenogramă scursă ieri în presă, rezultă că interceptarea telefoanelor parlamentarilor pe mandate de siguranţă naţională deranjează tot mai mult. În scandalul provocat de tentativa de amnistie prin lege a corupţilor şi de autoimunizare a parlamentarilor faţă de acuzaţiile de corupţie, prezentarea raportului pe ultimii şase ani al activităţii Serviciului Român de Informaţii a rămas în planul doi. Raportul nu a fost supus votului, iar bilanţul prezentat de directorul George Maior a avut un caracter tehnic, care a atins subiecte de interes naţional, dar nu subiecte de interes politic ­ şi/sau penal care îi ard mai tare pe parlamentari, informeazaRomania Libera.