Republica penalilor. Pentru cine lucreaza sabotorii Justitiei din Camera Deputatilor. Deputatii din Comisia juridica, autori ai loviturii date statului de drept, sunt sprijiniti de oameni politici care au probleme penale. O parte dintre ei sunt in razboi deschis cu procurorii DNA sau cu inspectorii ANI, fi ind cercetati pentru coruptie sau conflict de interese. Noua parlamentari din Comisia juridica, de disciplina si imunitati din Camera Deputatilor au planuit, in noaptea de 9 spre 10 decembrie, articolele de modificare a Codului Penal si legea amnistiei. Super-imunitate pentru parlamentari, dezincriminarea conflictului de interese pentru alesi, liber la contracte publice de sute de milioane pentru rudele baronilor locali sau prescriptia rapida a unor infractiuni sunt doar o parte dintre amendamentele controversate, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Vasile Blaga: Antonescu nu va ajunge niciodata presedintele Romaniei si in nicio conditie sprijinit de PDL. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri seara, ca liderul PNL Crin Antonescu "nu va ajunge niciodata presedintele Romaniei" si in nicio conditie sprijinit de PDL, potrivit Mediafax. "Niciodata nu a fost bun Guvernul Ponta! Niciodata nu a fost bun Crin Antonescu, de aceea nu va ajunge niciodata presedintele Romaniei si in nicio conditie sprijinit de PDL. Nu-l poti sprijini pe cel care a vrut sa desfiinteze partidul", a aratat Vasile Blaga. El a facut aceste precizari la o reuniune a democrat-liberalilor din organizatia Bucuresti in care a avut loc o confruntare a candidatilor PDL pentru presedintia Romaniei, Gheorghe Falca si Catalin Predoiu. "PDL nu voteaza bugetul nici daca (USL - n.r.) renunta la cei 7 eurocenti pe litru", a adaugat Blaga, anuntaAdevarul.

Silaghi, despre cererea DNA: Procurorii incearca sa intre in legalitate. Europarlamentarul PNL Ovidiu Silaghi spune, legat de cererea de ridicare a imunitatii sale, ca ia acest demers "ca fiind si o recunoastere clara a caracterului vadit ilegal al demersurilor intreprinse pana acum", de DNA prin inceperea anchetei. "Observ ca DNA intelege sa intre in legalitate potrivit principiului mai bine mai tarziu decat niciodata. Precizez faptul ca, in cauza pentru care se cere abia acum de la Parlamentul European ridicarea imunitatii mele, au fost efectuate acte de urmarire penala de mai bine de trei luni (4 septembrie 2013). Iau acest demers ca fiind si o recunoastere clara a caracterului vadit ilegal al demersurilor intreprinse pana acum, atat de catre DNA prin inceperea acestei anchete, cat si de catre Presedintia Romaniei prin emiterea nelegala a autorizarii pentru aceste demersuri ale DNA. Atrag atentia mass-media asupra acestor derapaje de la legalitate care sunt mai degraba de natura sa serveasca scopurilor politice si nu celor legitime pentru care ar trebui sa fie facute (...)", sustine Ovidiu Silaghi, intr-un comunicat transmis miercuri de PNL, informeazaRomania Libera.

PSD vrea judecator la CCR un politician acuzat ca e antisemit. Lucian Bolcas, propus la Curtea Constitutionala, este acuzat de antisemitism de Institutul Elie Wiesel. El este si un inamic al DNA si ANI. Decizie controversata a PSD in privinta nominalizarii succesorului Iuliei Motoc la Curtea Constitutionala. Social-democratii vor merge pe mana avocatului Lucian Bolcas, fost deputat PRM in doua legislaturi si avocat al lui Adrian Nastase in Dosarul "Trofeul Calitatii", dar si al lui Miron Cozma. Asa cum a descoperit ieriEVZ, Lucian Bolcas este acuzat, intr-un raport publicat de Institutul Elie Wiesel, de antisemitism, pentru ca s-a opus, alaturi de Corneliu Vadim Tudor, fata de inlaturarea bustului lui Ion Antonescu din curtea bisericii Sfintii Imparati Constantin si Elena din Bucuresti.

Predoiu si Falca, confruntare directa pentru prezidentiale."Trebuie sa continuam proiectul inceput de Basescu" vs "Am curajul sa ma confrunt cu stanga". Catalin Predoiu si Gheorghe Flaca, cei doi candidati ai PDL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale din 2014, s-au infruntat intr-o discutie directa, fata in fata, la Palatul Parlamentului. Confruntarea a fost moderata de Dan Suciu, fostul purtator de cuvand al premierului Mihai Razvan Ungureanu. La alegerile interne organizate in teritoriu, Catalin Predoiu, candidatul sustinut de Vasile Blaga a castigat majoritatea confruntarilor. De partea cealalta, Gheorghe Falca a iesit invingator la Arad si la Cluj. Integral inAdevarul.