USL, ultimul bal. ALianta PSD-PNL s-a rupt in Parlament. Social-democratii i-au lasat pe liberali fara sefia TVR. PSD a sabotat in Parlament planul PNL de a-l pune pe Rares Bogdan interimar la TVR. USL mai exista numai pe hartie. USL s-a rupt ieri, in Parlament, la votul pentru stabilirea interimatului la TVR. Doar faptul ca nici PSD, nici PNL nu vor sa dea vestea proasta electoratului mai face ca protocolul Uniunii sa nu fie rupt. Enervati de faptul ca liberalii nu au sustinut saptamana trecuta modificarile la Codul Penal, social-democratii au stabilit, la ordinul lui Victor Ponta, inca de luni seara, sa nu le voteze liberalilor propunerea pentru TVR, au declarat surse parlamentare pentru EVZ.

Politic showFoto: Colaj foto

PSD planuieste sa-l instaleze prin ordonanta pe Nicolau la sefia TVR. Dupa ce au blocat prin neprezentare numirea lui Rares Bogdan, sustinut de PNL, la sefia Televiziunii Publice, PSD rezolva problema interimatului printr-o ordonanta de urgenta, care le da mana libera social-democratii de a-si impune omul la TVR, varianta sustinuta pana acum fiind a lui Valentin Nicolau. Premierul Victor Ponta a anuntat ca miercuri, in sedinta de guvern, va fi aprobata o ordonanta de urgenta prin care va fi modicata legea TVR astfel incat conducerea interimara sa fie numita de Birourile Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, scrie Gandul.

Antonescu si Ponta, in razboi rece pe terenul lui Basescu. Victor Ponta si Crin Antonescu s-au intalnit ieri la Cotroceni, la ceremonia inchinata lui Gigel Stirbu, proaspat ministru al Culturii, dar nici macar nu s-au salutat. Liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu au aratat inca o data ca relatia dintre ei este aproape de a da in clocot. Ceremonia de investitura a lui Gigel Stirbu in functia de ministru al Culturii i-a adunat la un loc, la Cotroceni, pe presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta si pe presedintii celor doua Camere, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, scrie Adevarul.

Relatii confuze in cadrul USL. Se pregateste ruperea USL in vederea alegerilor prezidentiale sau asistam la o simpla criza de socializare? O despartire a lui Crin Antonescu de Victor Ponta, la care cel putin primul face tot mai des aluzie, nu pare inca posibila dintr-un motiv simplu. PNL, ca sa iasa de la guvernare, are nevoie de un proiect alternativ. Il poate formula? Teoretic da, dar cel putin pana acum nu a reusit sa ofere decat sugestii a ceea ce ar putea fi. Bineinteles ca cele doua partide principale din USL se pot desparti oricum, dar ca sa aiba efect la public si consecinte electorale este nevoie de o platforma convingatoare, scrie Deutsche Welle.

Sondaj CSOP. Prezidentiabilul PDL Catalin Predoiu are jumatate din scorul partidului. Desi a fost desemnat prezidentiabil al PDL, Catalin Predoiu este mai putin popular decat ceilalti lideri ai partidului, arata un sondaj CSOP. Astfel, Catalin Predoiu are un grad de incredere de 10%, in timp ce ceilalti lideri ai PDL, Vasile Blaga, Monica Macovei, Elena Udrea si Emil Boc, se situeaza la 12%. Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu are un grad de incredere de 14%. Potrivit aceluiasi sondaj, PDL este preferat de 20% din electorat, Catalin Predoiu aflandu-se, deci, la jumatate din scorul partidului, scrie EVZ.

Parlamentarii au comemorat 24 de ani de la Revolutie. Borbely: Eroismul nu are nationalitate. Duvaz: Martirii nostri nu sunt mandri. Deputatii au comemorat, marti, 24 de ani de la evenimentele petrecute in decembrie 1989. Cand a venit randul fiecarui grup parlamentar sa ia cuvantul, UDMR a avut o abordare diferita. "Au trecut 24 de ani de la Revolutia din 1989. Trebuie sa ne punem intrebarea: ce am dorit atunci, cand unii dintre noi au fost in strada, altii au auzit de la parinti ce s-a intamplat? Trebuie sa ne punem intrebarea: ce dorim dupa 24 de ani?, a intrebat, retoric, deputatul UDMR Laszlo Borbely, spre nedumerirea celor din sala, scrie Adevarul.