Sentinta care a incheiat cariera politica a lui Nastase. Adrian Nastase a fost condamnat luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 4 ani de inchisoare cu executare si 5 ani interzicerea unor drepturi, iar sotia sa, Daniela Nastase, la 3 ani cu suspendare si un termen de incercare de 8 ani in dosarul Zambaccian. Fostul premier se intoarce in inchisoare la 63 de ani, punand astfel capat si carierei sale politice. Adrian Nastase a mai fost condamnat la pedeapsa complementara de cinci ani interzicerea unor drepturi, dupa executarea pedepsei cu inchisoarea. Este vorba de dreptul de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice..., scrie Romania libera.

Politic showFoto: Colaj foto

Condamnarea lui Nastase, subiect de bancuri: "Judecatorul a profitat de ocazie si l-a condamnat si in dosarul 'Flota'". Condamnarea lui Adrian Nastase a starnit reactii dintre cele mai diverse in mediul online, iar din sentinta tragica a fostului premier umoristii au extras comicul de situatie. Iata cele mai savuroase bancuri cu Adrian Nastase, aparute chiar inainte ca fostul premier sa treaca pragul inchisorii. De pilda, cei de la "Kamikaze" au publicat mai multe materiale pe tema condamnarii lui Adrian Nastase, scrie Adevarul.

Mircea Cosma, dupa condamnarea lui Adrian Nastase: Ne numaram mortii si ranitii si mergem inainte. Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a declarat pentru Gandul ca sentinta in cazul Adrian Nastase, care a fost condamnat la patru ani de inchisoare, nu afecteaza PSD, care "isi numara mortii si ranitii pe campul de lupta si merge inainte". "Justitia isi face datoria, nu cunosc dosarul. Sigur ca imi pare rau, dar nu cunosc problema", a spus seful CJ Prahova pentru Gandul.

Partidul lui Dan Diaconescu, PP-DD, ar putea ramane fara grupul din Senat. Inca doi parlamentari PP-DD se pregatesc sa dezerteze, sustine ziare.com. In prezent, grupul PP-DD din Senat are opt membri. Potrivit regulamentului acestei camere a Parlamentului, un grup trebuie sa aiba cel putin sapte membri. Site-ul ziare.com sustine ca doi membri PP-DD se pregatesc sa plece, unul la PSD, iar altul la UNPR. In aceste conditii, grupul ar ramane cu doar sase membri, insuficient pentru a-si continua existenta, scrie EVZ.

Cum explica premierul Ponta vizita la cetatea Sarmizegetusa desi situl arheologic era inchis. Premierul Ponta sustine ca vizita sa la cetatea Sarmizegetusa in ultima zi a anului 2013, cand situl arheologic era inchis, a fost una administrativa pentru a se vedea ce "s-a intamplat cu banii alocati" pentru intretinerea obiectivului. "In primul rand este bine sa stiti ca nu sunt garduri, ca este un traseu turistic. Eu ma duc si vizitez si sosele in lucru pe care dumneavoastra nu puteti sa mergeti. Toata discutia a fost o prostie demagogica de sfarsit de an", a fost explicatia premierului, potrivit Gandul.

Andrei Plesu: USL, sau cum se organizeaza un esec. In istoria post-decembrista a Romaniei, esecul politic al USL e un esec de o incontestabila originalitate. Sa cistigi alegerile in chip detasat, sa obtii o majoritate parlamentara uriasa, sa vii la putere pe un fond de nemultumire economica acuta, imputabila guvernelor anterioare, si sa reusesti, in mai putin de doi ani, sa ratezi sistematic, pe mai toate planurile, este o proba rara de inaptitudine manageriala, scrie Andrei Plesu pe Adevarul.

Ponta: Legea minelor e absolut necesara. Premierul a declarat, luni, ca Legea minelor este absolut necesara, avand in vedere ca Romania are multe resurse naturale si multe situatii de blocaj. "In mod sigur este o lege necesara, pentru ca, dincolo de propaganda, se refera la foarte multe resurse naturale si avem foarte multe situatii de blocaj. Remin Baia Mare ar fi, sa zic, prima care imi vine in minte, dar sunt si altele. Dar, ma rog, in Romania cine tipa mai tare are si dreptate, ceea ce nu e corect. Deci o Lege a minelor, initata de altfel de ministrul Vosganian, e absolut necesara", a spus Ponta, potrivit Romania libera.