Chitoiu si Stroe cer liste comune PSD-PNL la europarlamentare. Antonescu refuza. Vicepremierul Daniel Chitoiu si ministrul de Interne, Radu Stroe, nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu seful lor pe linie de partid, Crin Antonescu, cel putin in privinta alegerilor europarlamentare. Surse din PNL au declarat, pentru EVZ, ca Stroe si Chitoiu doresc ca liberalii sa candideze pe liste comune cu social-democratii la alegerile europarlamentare, in timp ce Crin Antonescu vrea ca PNL sa mearga pe liste proprii. Interesant este faptul ca, la mijlocul lunii decembrie, inclusiv presedintele PSD, Victor Ponta, a lansat public ideea ca PNL ar dori liste comune pentru europarlamentare, numai pentru a fi imediat contrazis de omologul sau liberal, Crin Antonescu. "PNL-ului nu-i surade o participare pe liste comune dintr- un motiv special. Noi avem o batalie de imagine pe dreapta", a explicat Antonescu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum poate fi "sabotata" UDMR de maghiarii din Romania. Maghiarii ardeleni care au obtinut cetatenia ungara vor putea vota listele de candidati pentru Parlamentul European depuse de partidele din Ungaria. Efectele s-ar putea simti in Romania. Alegerile pentru Parlamentul European din acest an pun minoritatea maghiara in fata unei dileme imense. Potrivit datelor furnizate de presedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, peste 90.000 de maghiari ardeleni au obtinut deja dubla cetatenie, dupa ce Guvernul Ungariei, format in principal din reprezentanti ai partidului condus de premierul Viktor Orban, a acordat maghiarilor din afara granitelor dreptul de a dobandi cetatenia maghiara, anuntaRomania Libera.

Emil Boc, candidat la Presedintie pe Facebook. Fostul premier Emi Boc este incurajat de un grup de internauti sa candideze la alegerile prezidentiale. O pagina de Facebook il afiseaza pe edilul municipiului Cluj candidat pentru cea mai inalta functie in stat. Pagina se numeste "Propun Emil Boc - Candidat la Prezidentiale 2014" si este descrisa drept "un proiect civic cu valoare de sondaj, fara nicio implicatie sau legatura politica". Scopul acesteia este sa stranga adeziuni virtuale (like-uri) pentru a-l incuraja pe Emil Boc sa candideze la Alegerile Prezidentiale din 2014. Aceasta pagina de Facebook este o campanie initiata si sustinuta de TraianBasescuSource, o pagina care ii face imagine presedintelui statului. Ultima postare pe pagina lui Boc este o imagine cu acesta si monica Macovei, iar comentariul care insoteste poza este "Doi oameni care - cel putin la prima vedere - par a face parte dintre cei care ar putea duce tara asta intr-o directie mai buna...", informeazaAdevarul.

Ludovic Orban, despre ruperea USL: "Ziua Z e aproape. Parerea mea e ca va fi inainte de europarlamentare". Invitat la emisiunea "Buna seara, Romania", de pe B1 TV, deputatul PNL a declarat, in aceasta seara, ca in PNL nu s-a luat inca decizia ruperii de PSD, dar ca, in opinia sa, acest lucru se va intampla inainte de alegerile europarlamentare. "Inca nu s-a luat hotararea in PNL sa se rupa definitiv cu PSD. Ziua Z e aproape. Parerea mea e ca va fi inainte de europarlamentare. In mare parte, le multumesc pesedistilor ca isi arata adevarata fata si arata ce vor ca sa ii convinga pe cei mai multi colegi ai mei ca nu mai pot continua acest mariaj. Ma rog in fiecare zi sa iesim de la guvernare", a explicat Orban. Liberalul a reamintit si faptul ca s-a declarat, inca de la inceput, impotriva proiectului USL, scrieEVZ.

Ponta, presat din trei directii. Graba dovedita in apararea lui Adrian Nastase chiar si cu riscul atacarii independentei Justitiei nu-l scapa pe Victor Ponta de judecata propriilor colegi. Ex-premierul condamnat ii reproseaza ca nu a facut totul pentru a-l scapa de inchisoare, in timp ce Ion Iliescu il contrazice, spunand ca nu vede vreo conexiune intre politic si Justitie. Liberalii se plang, la randul lor, de presiuni. Spre deosebire de Victor Ponta, care l-a catalogat pe Adrian Nastase "un condamnat politic" si "o victima a regimului Basescu", fortand chiar si o comparatie intre cazul acestuia si cel al premierului ucrainean Iulia Timosenko, Ion Iliescu se abtine sa atace Justitia, anuntaRomania Libera.