Ponta ii paseaza lui Arafat situatiile de urgenta. Dupa harababura creata in institutiile implicate in gestionarea tragediei din Apuseni, premierul Victor Ponta a decis infiintarea Departamentul de Interventii pentru Situatii de Urgenta, in cadrul Ministerului de Interne. Asta desi exista un comitet responsabil in astfel de situatii pe care il coordona premierul. In fruntea acesei noi structuri a fost numit secretarul de stat Raed Arafat. El va trebui sa raspunda si intrebarilor procurorilor care se ocupa de ancheta accidentului aviatic in care au murit Aura Ion si Andrei Iovan. "Vom construi Departamentul pentru interventii la Situatii de Urgenta, departament care va avea in mod sigur in coordonare ISU, Inspectoratul General de Aviatie, dar si coordonarea operativa a ceea ce inseamna Ambulanta, unitatile de primiri-urgente. Deci, ceea ce practic are, in mod clar, in coordonare din prima secunda cand avem situatii de urgenta. Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat si evident cred ca astazi cel mai potrivit este domnul Arafat pe care-l voi si numi astazi in functie", a declarat Victor Ponta, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Maria Grapini va renunta la functia de ministru pentru a candida la europarlamentare. Ultimul scandal in care a fost implicata aceasta. Partidul Conservator va anunta joi retragerea Mariei Grapini din functia de ministru si inscrierea sa in cursa pentru alegerile europarlamentare. Decizia va fi anuntata joi, in sedinta Biroului Permanent al Partidului Conservator, au declarat surse politice din interiorul partidului, pentru Mediafax. Maria Grapini este de profesie inginer. A absolvit Liceul Teoretic din Beresti in 1973, iar apoi a urmat Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi, Facultatea de Textile, Specializarea "Tehnologia Mecanica a Filarii si Teserii", pe care a absolvit-o in anul 1978. A intrat in politica din mediul de afaceri. A fost director general al SC Pasmatex S.A. Timisoara, din anul 1995 fiind si presedintele Consiliului de Administratie al acestei societati, anuntaAdevarul.

Ponta trimite primarii sa acceseze bani europeni pentru utilaje de deszapezire. Dupa cinci zile de cod portocaliu in sudul si jud-estul tarii si cod rosu in sapte judete, premierul Victor Ponta le sugereaza primarilor si presedintilor de consilii judetene sa acceseze bani europeni pentru a cumpara, pe viitor, utilajele de deszapezire care le lipsesc. Prim-ministrul i-a cerut ministrului pentru Fonduri Europene, Eugen Teodorovici, sa trimita autoritatilor locale documentatia pentru accesarea fondurilor in acest scop. Pana atunci, Ponta a calificat drept "tampenii" criticile ca "Guvernul da coduri" si a sustinut ca "nu se aloca bani la autoritati pentru starea de alerta" in care au intrat astazi inca sase judete. "Nu se aloca bani la autoritati pentru starea de alerta. Tot ce punem la dispozitie punem din rezervele statului. Poate terminam cu stilul asta cand unii muncesc si altii stau si injura de pe margine. Exista indivizi care vor sa traga un profit politic din necazul oamenilor", a comentat el, informeazaGandul.

Funeriu isi anunta candidatura la europarlamentare din partea PMP. Daniel Funeriu a anuntat imediat dupa eliberarea din functia de consilier prezidential ca va candida la alegerile europarlamentare din partea partidului Miscarea Populara. "A fost o perioada extraordinara pentru mine in administratie, atat ca ministru cat si la Cotroceni, langa Traian Basescu, in momentele cheie din 2012 si 2013. Pentru viitor, ma inscriu in Partidul Miscarea Populara pentru a-l creste si a-l face puternic. Intentionez sa cer increderea colegilor pentru a reprezenta, impreuna cu cat mai multi candidati, PMP in Parlamentul European. Ii invit pe cei care cred intr-o ROMANIE moderna si cu fruntea sus sa vina langa noi. Asta e calea", a scris Daniel Funeriu pe Facebook, scrieRomania Libera.

Udrea, despre inregistrarea PMP: "Ma bucur, pentru ca era nevoie de o voce puternica a Opozitiei". Deputatul PDL Elena Udrea a afirmat ca s-a bucurat ca PMP s-a inregistrat, adaugand ca Opozitia avea nevoie de o voce puternica. "Ma bucur, pentru ca era nevoie de o voce puternica a Opozitiei. (...) Astept ca Partidul Miscarea Populara sa faca un altfel de politica, cu siguranta PMP va face o adevarata Opozitie la USL", a afirmat Elena Udrea. Fostul ministru a afirmat ca PDL va imparti cu PMP electoratul de centru-dreapta si ca PMP poate sa atinga 10% la alegerile europarlamentare, anuntaEVZ.