Sondaj de opinie CSOP. Traian Basescu, din nou locomotiva electorala. Cea de-a doua parte a sondajului CSOP, comandat de Evenimentul zilei si B1TV, arata ca seful statului concentreaza cele mai multe simpatii din zona anti-USL. Traian Basescu ramane in continuare principalul magnet pentru voturile Dreptei, in ciuda faptului ca, in ultimii doi ani, a fost tinta preferata a USL. Cea de-a doua parte a sondajului CSOP comandat de Evenimentul zilei si de B1TV arata ca presedintele atrage, incontestabil, cele mai multe voturi din bazinul Dreptei si al celor nemultumiti de activitatea guvernului USL. In schimb, USL incepe sa simta efectele unui an de guvernare in care nu a confirmat, la care se adauga si impactul tragediei aviatice din Apuseni si balbele din procesul de deszapezire, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Pe cine vrea PSD sa promoveze in postul de comisar european. Clujeanul Dan Luca este liderul primei organizatii din diaspora a PSD si unul dintre expertii acestei formatiuni in probleme europene. El dezvaluie care sunt variantele social-democratilor pentru postul de comisar european. Liderul PSD Bruxelles, Dan Luca, este stabilit de un deceniu si jumatate in Belgia. Fost manager in cadrul EurActiv, el detine o companie de consultanta inregistrata in capitala belgiana. Dan Luca este considerat drept unul dintre expertii social-democratilor in problematica Uniunii Europene. In prezent, el este primul supleant de pe lista europarlamentarilor PSD, iar pentru alegerile europene din acest an, Dan Luca este considerat drept unul dintre favoritii la un loc eligibil, anuntaRomania Libera.

Romania premierilor: Care a fost cel mai bun prim-ministru al Romaniei. Romanii par sa aiba memoria scurta. Sau, alta explicatie, aparatul de propaganda al unor partide functioneaza prea bine. Oricare ar fi explicatia, un lucru e cert: romanii analizeaza preponderent afectiv parcursul politic al unei personalitati sau al unei formatiuni politice. Odata cu noua condamnare a fostului premier Adrian Nastase, au aparut mai multi "analisti" politici care au declarat sus si tare ca acesta ar fi fost cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut vreodata Romania. Dupa aceasta afirmatie, o a doua a venit ca o continuare logica: Ponta este cel putin la fel de bun ca Nastase, daca nu chiar mai bun. Poate chiar cel mai bun premier al Romaniei din toate timpurile. Semn puternic ca masina de propaganda a PSD-ului functioneaza la turatie maxima, informeazaAdevarul.

Grupul PPDD de la Senat s-a desfiintat oficial. Iovescu: "Haideti sa spunem Tatal Nostru". Antonescu: "Suntem la demisii, nu la rugaciuni". Prima sesiune parlamentara a inceput cu nervi. Trei senatori si-au anuntat demisia din PPDD si trecerea la UNPR, situatie in care doar patru au mai ramas oficial sub sigla PPDD. In aceste conditii, grupul de senatori se desfiinteaza, avand in vedere ca, potrivit regulamentului, este nevoie de minimum sapte senatori pentru functionarea unui grup. Dupa ce Haralambie Vochitoiu, Dumitru Marcel Bujor si Ion Simeon Purec si-au anuntat demisiile, fostul lor coleg Ioan Iovescu, a facut apel la divinitate. "As propune sa incepem aceasta sesiune cu o rugaciune, dar fara huiduieli. Este vorba despre Tatal Nostru", a spus Iovescu. Presedintele Senatului, Crin Antonescu, i-a replicat ca nu e momentul pe asa ceva. "Suntem la demisii, nu la rugaciuni", a spus el, scrieGandul.

Alesii, scapati prin Constitutie de bratul lung al ICCJ. Asaltul asupra Justitiei continua, de data asta sub pretextul modificarii Constitutiei. Reintoarsa ieri la lucru, Comisia Constituanta condusa de Crin Antonescu a stabilit ca parlamentarii sa nu mai fie judecati de Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca pana acum. Decizia a fost luata in contextul in care, numai in luna ianuarie, ICCJ a pronuntat condamnari in dosarele mai multor parlamentari sau fosti ministri: Adrian Nastase (4 ani cu executare), Relu Fenechiu (5 ani cu executare), Tudor Chiuariu (3 ani si jumatate cu suspendare) si Zsolt Nagy (4 ani cu suspendare), anuntaEVZ.

Daniel Funeriu: "Basescu e cel mai bun premier pe care Romania nu l-a avut. Inca". Daniel Funeriu, 42 de ani, fost ministru al Educatiei si fost consilier al presedintelui - Traian Basescu, membru al Partidului Miscarea Populara (PMP), este de parere ca venirea Elenei Udrea in aceasta formatiune va aduce "voturi". In acelasi timp, fiica presedintelui "a facut treaba buna"" in Parlamentul European si n-ar fi exclus sa fie pe listele acestui partid la scrutinul pentru europarlamentare, daca-si va dori acest lucru, dupa cum sugereaza Funeriu. Usile PMP sunt deschise pentru toti cei care vor sa faca "treaba serioasa", fara alte criterii etice, iar fostul ministru al Educatiei spune ca Elena Udrea ar putea avea sanse "la orice functie in stat", inclusiv la cea prezidentiala, daca va reusi "sa castige lupta impotriva prejudecatilor". PMP "este partidul lui Basescu", explica Daniel Funeriu, care il vede pe actualul presedinte si intr-un eventual rol de sef al Guvernului. "Cred ca Traian Basescu este cel mai bun premier pe care Romania nu l-a avut. Inca." Integral inRomania Libera.