USD - antrenament la europarlamentare pentru prezidentiale? Oricat au incercat liderii liberali sa-si tempereze discursul public, iritarea provocata de formarea Uniunii Social Democrate a fost evidenta. Si nici nu ar fi putut fi altfel daca ne uitam la ce inseamna aceasta alianta electorala si, mai ales, la numele ei, ales deloc intamplator. Formata din PSD, UNPR si PC, uniunea vizeaza, oficial, obtinerea celor mai multe mandate de eurodeputat la alegerile de pe 25 mai si, tot oficial, a aparut firesc dupa ce liberalii au vrut sa mearga pe liste proprii la scrutinul din mai, scrie Romania libera.

Politic showFoto: Colaj foto

S-a adoptat legea Firea. USL breveteaza primarul cu raspundere limitata. Senatorii au adoptat, astazi, o propunere legislativa care modifica Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala in sensul ca primarii vor putea sa isi delege din atributii viceprimarului, secretarului, conducatorilor compartimentelor functionale sau personalului din aparatul de specialitate, precum si conducatorilor institutiilor si serviciilor publice de interes local, in functie de competentele ce le revin in domeniile respective, scrie EVZ.

Liberalii se codesc sa mai voteze legea STS. PNL nu mai pare la fel de dispus sa voteze legea prin care Serviciul de Telecomunicatii Speciale va fi transferat din CSAT la Ministerul de Interne, sub conducerea directa a premierului Victor Ponta. Premierul a cerut votarea in regim de urgenta a legii, spre a-l putea schimba imediat pe directorul STS, Marcel Opris. Comisia de aparare a Camerei Deputatilor a dezbatut legea STS intr-un moment nefast pentru liberali, scrie Adevarul.

Boc, presat sa demisioneze din PDL. Vasile Blaga crede ca Emil Boc joaca pe doua terenuri si ar trebui sa aleaga intre PDL si Fundatia Miscarea Populara. Deranjat de faptul ca primarul Clujului a ales sa se inscrie in Fundatia Miscarea Populara si temandu-se ca electora tul acestuia va vota cu Partidul Miscarea Populara, presedintele PDL i-a recomandat, ieri, acestuia sa demisioneze din partid. El a tinut sa-i aminteasca lui Boc ca a prim-ministru l-a facut PDL-ul, nu altcineva, scrie EVZ.

DW: Unificarea stangii, deocamdata. Constituirea unei aliante a stangii si noua pozitionare a liberalilor vor antrena, incetul cu incetul, o miscare de secesiune, una inevitabila, desi nu se poate anticipa cand se va produce. Pana acum si PNL si PSD au profitat prin contaminare de bunavointa si simpatia reciproca a alegatorilor din tabara cealalta. De aici inainte se pare ca acest lucru nu mai e posibil. Constituirea aliantei electorale USD, care reuneste PSD, UNPR si PC este de fapt o unificare a stangii, scrie Deutsche Welle.

O organizatie hindusa cere demisia lui Basescu dupa ce a fost amendat de CNCD pentru afirmatiile despre romi. Societatea Universala a Hinduismului, o organizatie nonguvernamentala cu sediul in SUA care promoveaza hinduismul, cere demisia presedintelui Traian Basescu dupa ce a fost amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru declaratiile facute in 2010 despre romii nomazi, scrie Adevarul.

Oamenii lui Dan Diaconescu au o explicatie pentru tradarea PPDD-istilor in Parlament: "Nu este vina partidului". Ramas cu doar 27 de parlamentari din 68, PPDD spera sa revina in atentie la europarlamentarele pentru care a pregatit o lista deschida de Dan Diaconescu. Mai ales ca, sustin liderii pepededisti, pentru migratia din Parlament "nu e de vina partidul, problemele sunt din exterior", scrie Gandul.