Calin Popescu Tariceanu: Sunt sanse mai mari de 50% sa continue criza. Fostul premier a declarat, dupa sedinta Biroului Politic National al PNL, din aceasta seara, ca, in opinia sa, sunt sanse foarte mari ca lucrurile sa ramana in impas, potrivit mediafax.ro. "Pe actualele propuneri pe care noi le avansam nu cred ca putem ajunge la o solutie de iesire din impas. Mai degraba cred ca sunt sanse as spune mai mari de 50% ca lcuruile sa ramana in impas si sa continue criza", a declarat Tariceanu. Conducerea PNL l-a mandatat, in cadrul sedintei din aceasta seara, pe Crin Antonescu sa ceara aliatilor sai: respingerea legii amnistiei, desfiintarea USD si remanierea guvernamentala solicitata de liberali, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Blaga se consulta cu Merkel, inainte de alegeri. Delegatia PDL, condusa de Vasile Blaga, s-a intalnit astazi pentru scurt timp cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, in decursul vizitei efectuate la Berlin, la invitatia formatiunii crestin-democrate, CDU. Membrii cei mai importanti ai democrat-liberalilor, printre care Anca Boagiu, Andreea Paul, Gheorghe Flutur, Monica Macovei, Raluca Turcan, Alin Popoviciu, Alexandru Nazare si Radu Carp, se afla la Berlin pentru a desfasura lucrari comune cu partidul cancelarului Merkel, pana la 22 februarie. In cadrul vizitei au avut loc intalniri cu reprezentanti CDU la Berlin si Dresda unde se vor aborda subiecte legate de alegerile europarlamentare din acest an, de sistemul electoral german si de organizarea si politicile promovate de CDU care au condus la o noua victorie in alegerile generale din 2013, anuntaAdevarul.

Radu Stroe, dispus sa renunte la functia de vicepresedinte PNL. Vicepresedintele PNL Radu Stroe si-a prezentat, in sedinta BP al partidului, disponibilitatea de a renunta la functia sa din conducerea PNL, in cazul in care exista suspiciuni asupra atitudinii sale fata de PSD, au declarat pentru Mediafax surse din PNL. Pozitia lui Stroe a fost exprimata in contextul unei discutii din conducerea PNL legata de faptul ca ar fi fost lideri liberali care au avut o colaborare mai starnsa cu PSD si cu primierul Victor Ponta, au precizat sursele citate. Vicepresedintele PNL a sustinut ca este disponibil sa renunte la functia sa in conducerea partidului in cazul in care exista suspiciuni asupra activitatii sale sau a atitudinii fata de PSD. Potrivit unor surse din PNL, Crin Antonescu ar fi precizat ca nu sustine ideea unei demisii a fostului ministru de Interne din functia de vicepresedinte PNL, informeazaRomania Libera.

Cum ii vad romanii pe oamenii din fruntea Statului. Un studiu IRES arata care este perceptia publicului in legatura cu profilul psihologic al unor personalitati publice. Surprinzator, directorul SRI, George Maior, este perceput drept un nonconformist. Pentru acest "voiaj in mintea conducatorilor" - dupa cum este intitulat articolul din Revista "Sinteza" - IRES a ales patru potentiali candidati la presedintia Romaniei, Victor Ponta, Crin Antonescu, Mihai Razvan Ungureanu si Catalin Predoiu, plus presedintele Traian Basescu si directorul SRI, George Maior. Intrebarea adresata celor chestionati a fost: "Pe o scala de la 1 la 5, unde 1 "inseamna nu asociez deloc", iar 5 inseamna "asociez foarte puternic", in ce masura asociati urmatoarele caracteristici cu...?" Respondentii chestionati de IRES considera ca seful statului este de departe cel mai dominator lider. Media obtinuta de Basescu este 3,99, la polul opus fiind candidatul PDL, Catalin Predoiu, cu un scor de doar 2,65, scrieEVZ.

Sirul plecarilor din PPDD este continuat de deputatul Nutu Fonta: "Am teluri comune cu UNPR". Deputatul Nutu Fonta a decis sa paraseasca PPDD pentru a se inscrie in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), condus de vicepremierul Gabriel Oprea. "Voi participa cu toata hotararea la implementarea proiectelor politice ale Uniunii, fundamentate pe interesul national. UNPR este un partid tanar, dar puternic. Avem teluri comune si sunt convins ca vom putea realiza foarte multe proiecte pentru dezvoltarea colegiului in care am fost ales, pentru oamenii pe care ii reprezint in Parlamentul Romaniei", a subliniat deputatul in cadrul unei intalniri informale cu conducerea UNPR. Economist de profesie, Nutu Fonta a fost ales deputat din partea PP-DD, in colegiul uninominal 5 din circumscriptia electorala nr. 26 Maramures si este membru al Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic si al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii. Incepand din aceasta data, deputatul UNPR activeaza in Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, anuntaAdevarul.

Gerea: Demisia mea va fi inregistrata miercuri. Ministrul demisionar al Economiei, Andrei Gerea, a declarat, marti seara, la finalul sedintei BPN al PNL, ca demisia sa din functie va fi inregistrata cel mai probabil miercuri, informeaza Mediafax. "O sa fie inregistrata probabil in zilele urmatoare, maine daca nu ma insel (...) La minister sunt lucruri in continuare care trebuiau rezolvate, aveam o responsabilitate, si de comun acord (cu Victor Ponta, n.r.) am mai ramas in functie pana se finalizau toate lucrurile care erau in curs si erau si importante", a sustinut Gerea. El a precizat ca in acest rastimp, de la depunerea demisiei, a mai semnat acte in calitate de ministru pentru ca demisia sa nu a fost inregistrata. Ministrul demisionar a precizat ca nu va lua parte la sedinta de Guvern de miercuri, informeazaRomania Libera.