Lungul drum de 1.116 zile al lui Crin, de la coautorul loviturii de stat la aparatorul Justitiei. Din dorinta de a castiga prezidentialele, Crin Antonescu si-a schimbat radical imaginea intr-un an si jumatate. Crin Antonescu isi pregateste o ascensiune in forta la Cotroceni bazanduse pe voturile anti-USD, inclusiv pe cele ale electoratului lui Traian Basescu. Ramane de vazut daca publicul presedintelui, sensibil la mesajul anticoruptie, va accepta transformarea liderului PNL din co-autor la lovitura de stat din vara lui 2012 in aparatorul Justitiei de abuzurile PSD, scrie EVZ.

Politic showFoto: Colaj foto

Calculele noii majoritati. Pe ce voturi se bazeaza in Parlament Guvernul Ponta 3. Cu 274 de parlamentari, USD controleaza in acest moment aproape 48% din Parlament,PSD, PC si UNPR putandu-si asigura o majoritate, fragila, dar suficienta pentru investirea unui nou guvern doar cu sprijinul celor 17 parlamentari ai minoritatilor. Daca acestora li s-ar alatura si cei de la UDMR, USD ar scapa de emotii. Pentru investirea unei noi echipe la Palatul Victoria este nevoie de 288 de voturi in Parlament, o formula de sprijin USD-UDMR-minoritati avand 317, scrie Gandul.

UDMR, organizatia aproape mereu la putere. Uniunea a guvernat alaturi de liberali si taranisti, in CDR, dar i-a sustinut si pe social-democrati si conservatori, in timpul guvernarii Nastase. Cine a beneficiat de pe urma acestei participari aproape continue la actul decizional? Liderii UDMR, in primul rand, si mai putin etnicii maghiari. Infiintata in decembrie 1989, UDMR a intrat la guvernare, prima data, in 1996, in Conventia Democrata, avand cate doi reprezentanti in Guvernul Ciorbea (ministrul Turismului si ministru delegat pentru minoritati nationale) si Guvernul Radu Vasile (ministrul Sanatatii si, din nou, ministru delegat pentru minoritati nationale), scrie Romania libera.

Reactiile politicienilor dupa destramarea USL: de la "o decizie pripita" la "gest iresponsabil". Mai multi lideri politici si-au exprimat marti seara parerea asupra rezolutiei votate de PNL care prevede iesirea de la guvernare, precum si demisia in bloc a ministrilor si secretarilor de stat liberali. Tot marti seara, Crin Antonescu, liderul PNL, a cerut inclusiv demisia lui Victor Ponta din functia de premier. Primul care a iesit de la intrunirea PNL a fost Calin Popescu Tariceanu, care a anuntat decizia liberalilor, mentionand ca in opinia sa decizia este una "pripita", scrie Adevarul.

Stenograme PNL. Crin Antonescu: "PSD a crezut ca mergem si in patru labe!". Planul PNL: Premier + presedinte in 2014. Stiripesurse.ro a facut publica stenograma sedintei Delegatiei Permanente a PNL, din 25 februarie 2014, care a decis iesirea PNL de la guvernare. Potrivit stenogramei, Crin Antonescu le-a spus colegilor sai ca si daca vor ramane in Guvern, USL mai dureaza maxim 2-3 luni si ca vede posibila varianta ca PNL sa dea in 2014 nu doar Presedintele Romaniei, ci si Premierul, scrie EVZ.

Blaga: Antonescu va culege ce a semanat impreuna cu Ponta. Vasile Blaga, presedintele PDL, a declarat, marti seara, la Realitatea TV, ca presedintele PNL, Crin Antonescu, "va culege ce a semanat impreuna cu Victor Ponta", liberalul urmand sa fie inlocuit de la sefia Senatului. "Va culege ce a semanat, Crin Antonescu, impreuna cu Victor Ponta", a spus Blaga. El a amintit ca Ponta si Antonescu au convocat, in 2012, sedinte ale Birourilor Permanente ale Camerelor Parlamentului in care au propus si au sustinut inlocuirea presedintilor de la acea data ai celor doua foruri, scrie Romania libera.

Corneliu Vadim Tudor: ''Becali va fi gratiat''. Corneliu Vadim Tudor sustine ca stie cand va fi gratiat Gigi Becali si care va fi scopul acestei ''tactici''. Vadim Tudor a declarat ca Traian Basescu il va gratia pe Gigi Becali pana la 25 mai, data alegerilor europarlamentare. Motivul: presedintele ar urma sa contabilizeze acest succes in contul fiicei sale, europarlamentara Elena Basescu. ''Am auzit ca Basescu vrea sa-l gratieze pe Gigi Becali inaintea alegerilor din 25 mai, pentru a contabiliza acest succes in contul fiicei sale. Este atat de diabolic personajul incat e in stare sa faca treaba asta...", a declarat C.V. Tudor, potrivit Gandul.

Eurobarometru: 69% din romani cred ca Romania se indreapta intr-o directie gresita, 28% cred ca si UE. O pondere de 69% dintre romani cred ca lucrurile in Romania se indreapta intr-o directie gresita, iar 28% cred acelasi lucru despre UE, in ceea ce priveste situatia economica si sociala, potrivit unui sondaj Eurobarometru. Viitorul Uniunii Europene este privit cu optimism de catre 63% dintre romani, 11% dintre ei declarandu-se foarte optimisti. Cele mai optimiste state membre sunt: Danemarca (75%), Irlanda si Malta (67%), Estonia, Lituania si Polonia (66%). scrie Adevarul.