Elena Udrea: Parlamentul, coada de topor pentru Victor Ponta. PMP va ataca guvernul la CCR. De la tribuna Parlamentului, deputatul Elena Udrea a anuntat ca Partidul Miscarea Populara va contesta la CCR investirea guvernului Ponta 3 si l-a acuzat pe primul ministru, Victor Ponta, ca aduce in Parlament o formula guvernamentala care incalca vointa electoratului. Deputatul a avut astazi o interventie in cadrul dezbaterilor generate de prezentarea guvernului Ponta 3. "Parlamentul e in situatia de a fi coada de topor pentru Ponta, care trece, cu interesele pe care le are, prin mana Parlamentului, fara a tine cont de interesele electoratului din 2012", a spus deputatul. Elena Udrea a amintit ca in 2012, premierul Victor Ponta, pe atunci in opozitie, ii infiera pe actualii sai aliati, UNPR si UDMR. "In 2012, cei din echipa Ponta erau acuzati de ceea ce premierul numea dezastrul guvernului Boc", a spus Udrea, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PNL il exclude pe deputatul Calin Potor pentru ca a votat Guvernul Ponta III. Deputatul Calin Potor va fi exclus din Partidul National Liberal pentru ca a votat Guvernul Ponta III, informeaza Mediafax. Vicepresedintele PNL Alba Florin Roman, a declarat ca deputatul Calin Potor reprezinta "o pierdere calculata", iar "momentul este foarte bun pentru a scapa de fripturisti si traseisti". "E o pierdere calculata. Dupa ce a fost impus peste vointa organizatiei judetene si locale ca si candidat pentru Camera Deputatilor, nu a mai dat pe la partid. A pierdut batalia pentru sefia PNL Alba Iulia si de atunci Calin Potor a intrat in adormire. Il dam cu drag celor de la PSD si va spun ca pentru noi nu este decat un moment foarte bun de a scapa de fripturisti si traseisti", a afirmat Roman. Intrebat daca Potor va fi sanctionat de PNL in situatia in care nu isi va da demisia, Roman a raspuns ca va fi exclus din partid, anuntaRomania Libera.

Care este miza lui Traian Basescu in deconspirarea "Acordul secret" dintre PSD si UDMR. Ce a uitat presedintele. Fara a-si ascunde planul revenirii politice intr-o campanie alaturi de Partidul Miscarea Populara, presedintele Traian Basescu intra in jocul electoral plusand pe cartea retoricii nationaliste. Pretextul de aceasta data este revenirea UDMR la guvernare, ocazie cu care seful statului incearca sa-si faca loc in liga decidentilor, amenintand ca ia in calcul blocarea unui guvern negociat de Victor Ponta si Kelemen Hunor. Basescu sustine ca premierul trebuie sa ceara un nou mandat la Cotroceni, invocand in acest sens modificarea programului de guvernare. Chiar daca Ponta il contrazice, seful statului acuza existenta unui acord secret pe care liderii Uniunii l-ar putea avea cu USD, pe modelul celui semnat in 2012, informeazaGandul.

Liberalul Mugur Cozmanciuc propune 10 masuri pentru paduri si ape pentru Guvernul Ponta 3. Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc sustine ca noul cabinet Ponta III trebuie sa urmeze o strategie in 10 puncte pe mediu pentru locuri de munca si dezvoltare durabila. Lipsa unei viziuni de dezvoltare a padurilor - este necesara aplicarea Strategiei Forestiere Nationale 2014-2020! Din aceasta perspectiva reiese clar si necesitatea adoptarii unei Strategii Forestiere Nationale 2014-2023, asumata la nivel guvernamental, sustenabila financiar si cu mecanisme clare de implementare si monitorizare. O astfel de strategie, ne va permite sa spunem clar, la nivel national si european, unde vrem sa ajungem in urmatorii 10 ani si sa nu ne mai schimbam orientarea de la un mandat la altul. Integral inEVZ.

Tise: Astazi PDL nu vede posibila o colaborare cu PNL, pentru ca PNL de acum este un partid socialist. Vicepresedintele PDL, senatorul de Cluj, Alin Tise, crede ca PNL inca nu a trecut cu adevarat in Opozitie, pentru ca isi mentine oamenii in functii de conducere in institutiile deconcentrate. El este de parere ca trecerea aparenta in Opozitie ar fi, de fapt, o mutare tactica a liberalilor, care dori ca, in acest mod, sa ii maximizeze sansele lui Crin Antonescu la alegerile prezidentiale din aceasta toamna, anuntaRomania Libera.