PNL incepe recuperarea electoratului de dreapta. Dupa ce unele sondaje de opinie aratau ca PNL si-a pierdut electoratul de dreapta, parlamentarii au primit ordin sa vina cu propuneri legislative atractive pentru votantii liberali. Intrati in Opozitie, liberalii si-au propus sa recupereze electoratul de dreapta, pe care l-au pierdut odata cu asumarea guvernarii alaturi de PSD si a unor masuri care nu au fost pe placul votantilor liberali. Surse din PNL au declarat, pentru EVZ, ca liberalii din toate comisiile parlamentare au primit indicatii ca pana luni sa formuleze initiative legislative care sa fie atractive pentru electoratul liberal si care sa vizeze masuri de dreapta. Principalele domenii vizate sunt finantele, economia, dar si justitia. In principiu, este vorba despre masuri liberale din programul de guvernare al USL, pe care liberalii le vor sustine ca pe o forma de presiune la PSD, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cadoul otravit al lui Nicolaescu pentru Banicioiu. Cu doar o zi inainte sa-si dea demisia din functia de ministru al Sanatatii, liberalul Eugen Nicolaescu a emis un ordin care transparentizeaza total achizitiile centralizate efectuate de Ministerul Sanatatii. Documentul prevede ca orice achizitie la Sanatate trebuie precedata de doua etape de dezbatere publica, inca din faza intocmirii documentatiei tehnice de licitatie. Ordinul lui Nicolaescu prevede si ca dezbaterea publica trebuie urmata de un comunicat de presa. Prevederile, fara precedent in achizitiile publice din Romania vor face aproape imposibila fraudarea prin lipsa de transparenta a licitatiilor din Sanatate. Dar numai in cazul in care ordinul va fi si aplicat.Pe 26 februarie, ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu isi depunea demisia la Guvern, anuntaRomania Libera.

Cum a fost demis Gabriel Oprea dupa 20 de zile, la primul mandat, de gruparea Vanghelie-Voicu. Gabriel Oprea a preluat ieri, pentru a doua oara, fotoliul de ministru al Afacerilor Interne. Presedintele UNPR a mai detinut aceasta functie in 2008, insa a demisonat dupa numai 20 de zile. Motivul? Nu a numit secretari de stat doriti de Catalin Voicu si Marian Vanghelie, pe atunci membri influenti ai PSD. Gabriel Oprea a demisionat din postul de vicepremier, conditie convenita, marti seara, de premierul Victor Ponta cu presedintele Traian Basescu, pentru ca acesta sa preia, miercuri, ca titular, functia de ministru de Interne, avand in vedere noua structura a Guvernulu. Imediat, seful statului a semnat decretul, iar astazi, la ora 14.00, Oprea a depus juramantul. Liderul UNPR a preluat interimatul la MAI, inca din ianuarie, dupa demisia liberalului Radu Stroe din Guvern, in urma scandalului legat de accidentul aviatic din Muntii Apuseni, informeazaAdevarul.

Boc, despre demisia lui Antonescu: Nu functioneaza pe post de spalatoria Nufarul, sa uiti ce a facut. Emil Boc a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca presedintele PNL, Crin Antonescu, mai are multe lucruri de facut pentru a se legitima ca "om din opozitie", dupa ce a demisionat din functia de presedinte al Senatului. "Crin Antonescu mai are multe pacate si mai are multe lucruri de facut pentru a se legitima ca om din opozitie. Deocamdata, Crin Antonescu este partas la guvernarea USL la fel ca Victor Ponta. Un gest de demisie nu-l spala de tot ce a facut in acesti doi ani ca lider al USL, sa ne intelegem bine, demisia nu functioneaza pe post de spalatoria Nufarul, sa uiti tot ce a facut Crin Antonescu si ca este membru al opozitiei. Antonescu este partas la cele 35 de taxe noi, la cresterea preturilor la utilitati pentru populatie, la atacul la statul de drept pe care USL l-a facut, la atacul la democratie. Crin Antonescu nu s-a spalat printr-o demisie, peste noapte, de toate aceste pacate", a spus Emil Boc, scrieGandul.

Daniel Chitoiu si-a dat demisia de la PNL Sector 1. Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, la postul B1 Tv, ca fostul ministru de Finante, Daniel Chitoiu, a demisionat de la conducerea PNL Sector 1. In locul sau ar urma sa fie instalat Razvan Horia Mironescu, deputat al Sectorului 6. Dupa ce i s-a reprosat apropierea de Victor Ponta, Daniel Chitoiu a demisionat din functia de ministru de Finante, la inceputul lunii februarie. "Am decis sa ma implic mai activ in PNL. Eu sunt un om de partid, vechi in partid. Am o colaborare foarte buna cu toti colegii din conducerea PNL si de aceea am decis sa preiau aceasta functie, avand in vedere momentele electorale importante. De aceea, ma retrag din functia de vicepremier si ministru al Finantelor. Muncesc 18 ore pe zi", a aratat el, spunand ca va ocupa functia de secretar general interimar al PNL, anuntaEVZ.

Pe ce functii a mai pus ochii USD. In paralel cu batalia pentru instalarea noului Executiv, liderii USD se pregatesc de ocuparea altor pozitii importante in stat, printre care conducerea Senatului, a ASF sau a IICMER. Demisia sefului PNL, Crin Antonescu, din fruntea Senatului a accelerat discutiile din USD pentru gasirea unui succesor. Ieri, vicepresedintele Senatului, Cristian Dumitrescu (PSD), a preluat atributiile presedintelui Senatului, in calitate de interimar. In ceea ce priveste noul presedinte al Senatului, Victor Ponta l-ar prefera pentru aceasta functie pe Calin Popescu Tariceanu, recent demisionar din PNL, afirma surse din PSD. Acest scenariu ar fi menit sa alimenteze repetatele afirmatii ale lui Victor Ponta privind "refacerea" USL, menite sa ii atraga simpatia alegatorilor atasati de acest proiect. In plus, i-ar furniza un suport lui Tariceanu pentru atragerea liberalilor nemultumiti, informeazaRomania Libera.