Sondaj: 31% din romani, parere buna despre formula Ponta - la Cotroceni, Iohannis - premier. Potrivit unei cercetari INSCOP Research, un roman din trei socoteste tandemul Victor Ponta - Klaus Iohannis drept potrivit sa conduca Romania dupa alegerile prezidentiale. In sondajul din aceasta luna, INSCOP Research a testat parerea romanilor cu privire la o serie de formule de tandem presedinte-premier posibile sau pur ipotetice, cu rol de testare comparativa. Parerile romanilor nu echivaleaza cu intentia de vot, fiind o reflectare partiala a increderii combinate in doi lideri politici, completata insa si de alte variabile de evaluare. Astfel, binomul Victor Ponta, la Cotroceni - Klaus Iohannis, la Palatul Victoria se bucura de increderea a 31% din romani, releva studiul efectuat de INSCOP Research in perioada 27 februarie - 4 martie, la comanda ziarului Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Turnatorul "Felix" a ajuns la disperare: contesta adeverinta de necolaborare primita de Traian Basescu. Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu (67 de ani), a deschis un nou razboi in instanta Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS). Politicianul a pierdut de trei ori la rand procesele cu CNSAS, iar magistratii au stabilit definitiv si irevocabil ca el a fost colaborator al Securitatii comuniste, sub numele de cod "Felix". Voiculescu mai are doua procese penale pe rolul instantelor: in apel cu dosarul "Privatizarii frauduloase a ICA" - condamnat la 5 ani de inchisoare in faza de fond- si in faza de fond cu procesul "Santaj la Felix TV", scrie EVZ.

Ponta a discutat cu Isarescu despre noul sef de la ASF. "Am fost informati, marea bomba, sute de milioane fraudati sunt in dosarul ASTRA - Adamescu". Dosarul din domeniul asigurarilor in care apar firma ASTRA si patronul acesteia Dan Grigore Adamescu este caracterizat de premierul Ponta drept o "bomba", deoarece au fost fraudate sute de milioane de euro. Prim-ministrul a vorbit de o noua conducere la ASF, dupa demisia lui Dan Radu Rusanu, subiectul fiind discutat cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Premierul Victor Ponta sustine ca dosarul "ASTRA - Adamescu" reprezinta o "bomba", fiind informat de "acele uriase fraude" si de aceea trebuie facuta "curatenie la sange in domeniul asigurarilor", scrie Gandul.

Tariceanu: E posibila refacerea USL dupa europarlamentare. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca este posibila refacerea USL dupa europarlamentare in cazul in care PNL nu va atinge obiectivul fixat de a obtine 25% din voturi, fapt care ar avea consecinte in pozitionarea liberalilor si politica de aliante. "Cred ca refacerea USL poate sa fie posibila si de acum, nu trebui sa asteptam europarlamentarele. Sigur ca PNL si-a propus sa obtina un scor de cel putin 25% la europarlamentare (...) Dar, cred in acelasi timp, ca neatingerea acestui obiectiv poate sa aduca niste consecinte in ceea ce priveste pozitionarea partidului pe scena politica romaneasca si politica lui de aliante. Atunci, sigur ca in aceste conditii s-ar putea pune problema refacerii USL-ului", a afirmat Tariceanu, scrie Romania libera.

Ponta le face cu ochiul liberalilor sa-l schimbe pe Antonescu. Premierul Victor Ponta le transmite liberalilor ca USL s-ar putea reface cu sau fara Antonescu, dupa europarlamentare, cu scopul de a-i demobiliza pe liberali. Presedintele PSD, Victor Ponta, continua sa le faca cu ochiul liberalilor, dar numai la nivel declarativ. Acesta le-a transmis ieri - cu presa de fata - liderilor de filiale din PSD ca trebuie sa ramana in relatii bune cu liberalii de la nivel local, pentru ca, dupa alegerile europarlamentare din 25 mai, USL se va reface. Intentia lui Ponta este, de fapt, aceea de a-i determina pe liderii PNL din teritoriu sa nu se mobilizeze pentru campania partidului pentru europarlamentare, ceea ce ar determina un rezultat slab la alegeri, scrie EVZ.

Varujan Vosganian: "Cel mai periculos loc de munca din Romania, cel de ministru liberal". Fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, prezinta, pe blogul personal, o lista a fostilor ministri liberali care au avut probleme cu justitia. In opinia sa, "agresiunile permanente impotriva liberalilor sunt o problema a tuturor romanilor". "Cred ca, dincolo de niste posibile coincidente, e vorba de un aspect grav al tranzitiei noastre, care sugereaza faptul ca democratia noastra este, inca, fragila si ca granita dintre puterile statului poate fi trecuta cu larghete dintr-o parte intr-alta, mai ales de catre cei care cunosc si cararile mai neumblate", scrie Vosganian, pe blogul personal, si prezinta o lista a fostilor ministri liberali "care au facut obiectul unor actiuni de natura penala", citeaza Adevarul.

Fertilizarile in vitro, doar pentru cuplurile care isi permit. Deputat PSD: "Un copil pe care nu ti-l da Dumnezeu este un bun pe care ti-l doresti". Cuplurile afectate de infertilitate care vor sa apeleze la fertilizarea in vitro pentru a avea un copil, vor trebui sa suporte in continuare costurile integrale ale unei astfel de proceduri, in conditiile in care Ministerul Sanatatii nu ia in calcul decontarea lor prin Fondul Unic de Asigurari Sociale de Sanatate in 2014-2015, iar subprogramul national de fertilizare in vitro a fost sistat la inceputul lui 2013. Aceasta problema nu pare sa-i preocupe foarte mult nici pe membrii comisiilor de sanatate din Parlament care spun ca in acest moment sunt alte prioritati, chiar daca in Romania unul din sase cupluri este afectat de infertilitate, iar natalitatea se afla pe un trend descendent, scrie Gandul.