Crin Antonescu isi apara candidatura de Iohannis. Presedintele PNL, Crin Antonescu, isi apara sansele de prezidentiabil al partidului, dupa ce, in ultima vreme, tot mai multe voci au vorbit despre o rocada cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, la alegerile din noiembrie 2012. Invitat la TVR, liderul PNL a tinut sa precizeze ca el are o intentie de vot in jurul a 25%, in vreme ce Iohannis are o cota de incredere mult mai mare decat el, dar, in cazul intentiei de vot acesta nu are decat circa 2%. Afirmatiile sale vin dupa ce, potrivit mai multor sondaje de opinie, Klaus Iohannis ar fi nu doar mai popular decat Crin Antonescu. Potrivit sondajului INSCOP Research publicat ieri, primarul Sibiului are un grad de incredere de 37%. La o distanta de mai bine de 10 procente se afla si liderul liberalilor, la doar 26%, in scadere cu 3% fata de luna precedenta. In plus, premierul Victor Ponta l-ar infrange pe Iohannis cu doar 3%. Astfel, Ponta ar obtine 51% si primarul Sibiului 48%. In schimb, Crin Antonescu ar fi infrant clar de Victor Ponta, in conditiile in care seful guvernului ar obtine 57% din voturi si Antonescu doar 42%, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

De cate voturi are nevoie Mircea Diaconu pentru a ajunge la Bruxelles. Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu a demisionat miercuri din partid, dupa ce liberalii l-au scos din lista pentru europarlamentare. Suparat, actorul a decis sa candideze ca independent. Insa, ca sa-si inregistreze oficial candidatura pentru alegerile din 25 mai, Mircea Diaconu trebuie sa stranga, conform legislatiei electorale, 100.000 de semnaturi. Diaconu are la dispozitie exact o saptamana sa stranga semnaturile, o tinta greu de atins. Totusi, Diaconu este increzator. "Sunt un om singur impotriva sistemului, nu sunt un om anti-sistem. Sunt curios sa vad daca sunt intr-adevar singur. Nu vreau sa conving, cine vrea din tara asta, ma contacteaza si ma ajuta sa strang aceste semnaturi. Mai departe este un alt subiect. Fara aceste semnaturi nu pot sa ma lupt cu nimeni, trebuie sa plec acasa sa-mi tund trandafirii", a spus Diaconu, anuntaAdevarul.

Guvernul a modificat legea electorala in avantajul PSD. Palatul Victoria a schimbat regulile alegerilor partiale din 25 mai prin ordonanta de urgenta, in lipsa oricarei dezbateri publice. Guvernul a decis organizarea de alegeri partiale, in colegiile cu locuri de parlamentari sau alesi locali vacante, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European, in data de 25 mai. Executivul a stabilit ca alegerile partiale pentru Legislativ sa aiba loc intr-un singur tur, iar candidatul care a obtinut cele mai multe voturi sa fie declarat castigator, a explicat ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea. Potrivit acestuia, regula a existat si in trecut, dar facea parte dintr-un articol respins de Curtea Constitutionala, informeazaRomania Libera.

Emil Boc ia distanta de PDL. Primarul Clujului va da aprobare pentru un miting organizat de PDL in orasul sau, dar nu stie daca va participa. El a insistat pe faptul ca doar Fundatia Miscarea Populara il apara, spre deosebire de PDL. "Eu sunt un simplu primar, un mic primar (...) pana sambata mai este, sa vedem. Depinde de invitatiile pe care le primesc. Am luat act de decizia BPN al PDL de a organiza mitingul la Cluj-Napoca si am spus ca il voi autoriza. Ca primar, pun totul la dispozitie, ca om politic, eu nu sunt intr-o functie de conducere, sunt simplu membru si in functie de invitatia pe care o primesc, voi analiza, sunt un cetatean mai liber", a spus Emil Boc, intrebat fiind daca va participa la mitingul organizat de propriul partid in orasul in care este primar, scrieEVZ.

Cum arata Guvernul pe care si l-ar face romanii. Raed Arafat e considerat de 84,1% din romani drept cel mai potrivit sa conduca domeniul sanatatii. Pentru zona administratiei publice, 58% din romani il prefera pe Klaus Iohannis. Desi ministrii, secretarii de stat si directorii din ministere sunt numiti si nu au legatura cu preferintele publicului, INSCOP Research a efectuat un sondaj vizand cele mai potrivite personalitati pentru anumite domenii. Astfel, la intrebarea privind in ce masura personalitatile politice de pe lista ar fi potrivite pentru conducerea sau coordonarea "unor institutii guvernamentale (ministere, directii etc.) din domeniul administratiei publice", Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a fost indicat drept "potrivit" de 58% din romani. 29% il vad "nepotrivit" pe prim-vicepresedintele PNL, 6,8% "nu il cunosc", iar 6,2% aleg varianta "Nu stiu/nu raspund", releva sondajul realizat de INSCOP Research intre 27 februarie si 4 martie 2014, la comanda ziarului "Adevarul".