Chiliman: Ii cer lui Antonescu sa opreasca manipularea prin care se transmite mesajul ca eu as mai fi membru al PNL. Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a afirmat ca ii cere public lui Crin Antonescu sa opreasca manipularea prin care membrii PNL sustin ca acesta ar mai fi inscris in PNL. "Ii cer public lui Crin Antonescu sa opreasca manipularea prin care se transmite mesajul ca eu as mai fi membru al PNL sau ca as sustine acest partid. Pentru a mai avea o sansa de recastigare a increderii romanilor, PNL trebuie sa renunte la Antonescu, nu sa foloseasca abuziv si mincinos numele lui Chiliman. Ii cer public lui Crin Antonescu sa opreasca manipularea la care se preteaza activistii PNL din Bucuresti prin transmiterea catre cetateni a mesajului ca eu as mai fi membru al acestui partid sau ca as sustine, in vreo forma sau alta, acest partid", a spus Chiliman, scrieEVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum explica Tariceanu absenta de la ceremonia organizata de Basescu. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca nu a putut participa la ceremonia de la Palatul Cotroceni de marcare a 10 ani de la aderarea Romaniei in NATO deoarece si-a fixat altceva program inainte de a primi invitatia, relateaza Mediafax. "Programul mi-l fac cu ceva vreme inainte. Inainte de primirea invitatiei la Cotroceni mi-am fixat altceva in program. Regret ca nu am putut sa particip, pentru ca sigur este un moment deosebit de important in istoria recenta a Romaniei, care trebuie marcat", a spus acesta. Pe de alta parte, el a salutat faptul ca Presedintia a organizat un eveniment in acest sens, anuntaRomania Libera.

Siegfried Muresan, cel care a inlocuit-o pe EBA la europarlamentare: "Nu voi folosi abuziv mitul neamtului". Siegfried Muresan, locul doi pe lista PMP pentru alegerile europarlamentare, vorbeste, intr-un interviu pentru "Adevarul", despre modul in care a ajuns pe listele PMP si despre planurile sale ca parlamentar european. Siegfried Muresan (33 de ani) a aparut pe lista candidatilor PMP la europarlamentare cand toata lumea se asteapta ca Elena Basescu sa primeasca acest post. Desi in politica romaneasca a aparut pe neasteptate, Siegfried Muresan este bine ancorat in politica europeana. A lucrat in Bundestag, iar acum este consilier al PPE pe probleme economice in Parlamentul European. Vorbeste deschis despre rivalitatea europeana dintre populari si socialisti, despre problemele macroeconomice ale Europei si spune ca se va lupta pentru ca tinerii sa poata obtine mai usor un loc de munca. Integral inAdevarul.

Kelemen spune ca taxa pe combustibil poate fi aplicata: "Nu va influenta mult preturile si vor beneficia toti cetatenii". Presedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca UDMR considera ca taxa de 7 eurocenti pe combustibil poate fi aplicata, aratand ca din calcule rezulta ca nu are o influenta extrem de mare asupra preturilor. "Este o taxa care poate fi aplicata, mai ales in conditiile in care aceste sume se duc catre infrastructura rutiera, catre constructia de autostrazi. Noi am facut calcule si am vazut ca nu are o influenta extrem de mare asupra preturilor, deci nu explodeaza inflatia si noi consideram ca este nevoie de aceste sume de bani pentru infrastructura rutiera, pentru constructia autostrazilor", a spus Kelemen Hunor, dupa sedinta coalitiei de guvernare. El a spus ca vor fi sume suficiente pentru demararea de lucrari, fiind vorba de cateva sute de milioane de lei, iar influenta nu va fi de nici 0,1% asupra infletiei, adaugand ca nu vor creste preturile, scrieGandul.

Damian Draghici: Problema romilor a fost folosita de politicieni extremisti din UE pentru a bloca accesul Romaniei la Schenchen. Senatorul UNPR Damian Draghici, consilier onorific pe problematica romilor al premierului Victor Ponta, considera intr-un interviu acordat Agerpres, ca discriminarea rasiala capata noi valente si devin instrumente de manipulare politica in mana extremistilor radicali de dreapta. In calitate de candidat la un mandat de eurodeputat, Draghici isi propune sa promoveze in PE politici de incluziune sociala pentru sprijinirea oricarei comunitati afectate de saracie si lipsite de sanse, dar si sa sustina unele masuri de monitorizare a modului in care tarile membre ale UE recunosc concret drepturile si libertatile cetatenilor romani la munca in spatiul comunitar. Interviul acordat de Draghici pentru agentia de presa il puteti "rasfoi" mai jos, anuntaEVZ.

Incompatibilii Diaconu, Mora si Stoica, in vizorul misiunii MCV. Pastrarea in Parlament a senatorului Akos Daniel Mora si a deputatului Stefan Bucur Stoica, desi au fost declarati incompatibili de Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar Curtea Constitutionala a decis ca trebuie demisi, va atarna ca o piatra de moara in evaluarea expertilor europeni care isi incep astazi misiunea in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV). Neaplicarea deciziilor judecatoresti inseamna sfidarea uneia dintre recomandarile esentiale ale Comisiei Europene din ultimul raport MCV de tara, din ianuarie anul acesta. Deoarece "Parlamentul nu a aplicat rapoartele Agentiei Nationale de Integritate, chiar si atunci cand erau confirmate de hotarari definitive ale instantelor", Comisia Europeana recomanda in ultimul raport MCV "sa se asigure ca nu exista exceptii de la aplicabilitatea actelor legislative privind incompatibilitatea, conflictele de interese si averile nejustificate", iar prin statutul parlamentarilor "sa se asigure aplicarea automata a deciziilor judecatoresti", informeazaRomania Libera.