Liberalii cred ca Diaconu le va lua 1-2% din voturi. Desi oficial liberalii nu se declara speriati de candidatura ca independent a lui Mircea Diaconu la europarlamentare, acestia au calculat ca decizia Curtii de Apel Bucuresti ii va costa. Potrivit propriilor estimari, din cauza candidaturii lui Diaconu, liberalii vor pierde 1-2 procente, au declarat pentru EVZ surse din PNL. Liberalii considera ca si nehotaratii vor contribui la obtinerea unui mandat de europarlamentar de catre Mircea Diaconu. Ei se mai asteapta ca postul Antena 3 sa continue sa il promoveze pe Mircea Diaconu si sa atace PNL. In plus, acestia s-au aratat convinsi ca inclusiv infrastructura PSD a contribuit la strangerea de semnaturi pentru Diaconu, tocmai pentru a produce prejudicii electorale PNL, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Noua Republica va candida la europarlamentare. Curtea de Apel a respins decizia Biroului Electoral Central. Curtea de Apel a respins decizia Biroului Electoral Central prin care era respinsa candidatura Noii Republici pentru alegerile europarlamentare ceea ce va duce participarea pentru prima data la acest tip de alegeri pentru formatiunea politica condusa de Mihail Neamtu, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al partidului. "Multumim tuturor celor care ne-au sprijinit in acest demers! Multumim tuturor celor peste 225.000 de sustinatori ai candidaturii Noii Republici!", este mesajul adresat de Noua Republica pentru cei care au sustinut formatiunea politica Lista Noii Republici este deschisa de presedintele sau, Mihail Neamtu, urmat de George Mioc. Pe locul trei este prim-vicepresedintele partidului, Stefan Bargaoanu, urmat de Corneliu Berari, Victor Ciumac si Andrei Rosetti, anuntaAdevarul.

Geoana: PSD trebuie sa aiba candidat propriu la prezidentiale. Viitorul presedinte trebuie sa fie capabil sa atraga si voturile nehotaratilor. PSD nu isi permite sa nu aiba un candidat propriu la alegerile prezidentiale, astfel incat stanga sa aiba si presedintele, si Guvernul, in conditiile in care cealalta varianta e data de coagularea dreptei in jurul lui Traian Basescu si continuarea regimului acestuia, sustine senatorul Mircea Geoana. "Astazi sunt doua variante: un Presedinte si un Guvern de stanga care reconstruiesc Romania sau o coagulare a fortelor de dreapta in jurul lui Traian Basescu si continuarea regimului bolnav pe care acesta l-a ridicat in 10 ani", a sustinut Geoana, pe contul sau de Facebook. Mircea Geoana a apreciat ca liderul PNL Crin Antonescu si cel al PDL Vasile Blaga se vor alia dupa alegerile pentru PE pentru a incerca sa aiba o pozitie mai puternica in negocierea cu Traian Basescu, informeazaGandul.

Ponta le promite baronilor "dreptate" dupa plecarea lui Basescu. Premierul le-a spus pesedistilor ca dupa alegerile prezidentiale va fi acolo unde doresc acestia sa fie si ca in ultima saptamana de campanie nu va face vizite, ca Geoana in 2009. Premierul Victor Ponta le-a promis baronilor PSD ca le va face dreptate dupa plecarea lui Traian Basescu de la Cotroceni si le-a transmis, voalat, ca numai de ei depinde sa-l trimita pe el acolo. Mesajul a fost transmis ieri, la lansarea candidatului PSD la sefia Consiliului Judetean Arges, unde Ponta a afirmat ca "dreptate se va face pana la capat numai in ziua in care pe poarta de la Cotroceni va iesi Traian Basescu". "Eu cred ca atunci ii facem dreptate si lui Costica Nicolescu si celorlalti, multi, care nu au putut niciodata sa fie invinsi la vot si s-a incercat, ca in cazul multora, sa fie invinsi pe alte cai", a spus Ponta. "Transmiteti tuturor, si la Olt, si la Prahova, si la Gorj, si-n Ardeal, si-n Moldova, si peste tot, ca n-am fost niciodata mai hotarati decat acum sa castigam", a transmis el, conformEVZ.

Alegerile parţiale pentru Senat şi Camera Deputaţilor ne vor costa peste 2 milioane de euro. Pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor parţiale pentru Camera Deputaţilor şi Senat, din 25 mai, Executivul a alocat peste 9,6 milioane de lei, potrivit unei hotărâri de guvern publicată joi în Monitorul Oficial. Suma este echivalentul a peste 2 milioane de euro. O parte din aceşti bani vor fi alocaţi Ministerului Afacerilor Interne, respectiv instituţiilor prefectului, IGPR, IGJR, IGSU, IGPF, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, precum şi Aparatului central al MAI, potrivit Agerpres. O altă parte din bani va fi pusă la dispoziţia Autorităţii Electorale Permanente şi a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, anuntaAdevarul.