UDMR si UNPR il lasa pe Ponta singur in lupta cu Basescu. Aliatii PSD n-au semnat plangerea penala impotriva presedintelui. Nici sotul senatoarei Firea nu pare incantat de acest conflict. Premierul Ponta a anuntat ieri, incantat, ca a semnat primul pe lista de parlamentari care au depus plangere la Parchetul General impotriva lui Basescu. "Infractiunea de amenintare se pedepseste de la plangerea prealabila facuta de persoana amenintata, iar infractiunea de santaj nu e la plangerea prealabila, orice om din aceasta tara care cunoaste despre savarsirea unei asemenea infractiuni are dreptul sa sesizeze organele de urmarire penala", a precizat fostul procuror, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

MRU: Daca Transnistria explodeaza, Gagauzia sare in aer, Moldova ca stat inceteaza sa existe. Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a fost invitat la "Adevarul Live", unde a vorbit despre situatia din Ucraina si a avertizat ca asistam la inceputul unui nou Razboi Rece. Ungureanu a subliniat ca viitorul presedinte al Romaniei trebuie sa fie capabil sa jongleze cu temele de politica externa si sa aiba relatii constructive cu liderii marilor puteri, inclusiv cu Federatia Rusa, anuntaAdevarul.

ANI: Ovidiu Silaghi nu a câștigat niciun proces contra noastră la ICCJ. Agenția Națională de Integritate (ANI) a făcut public, marți, un comunicat prin care arată că fostul ministru Ovidiu Silaghi nu a câștigat vreun proces contra deciziilor ANI, ci i-a fost respinsă acțiunea prin care cerea suspendarea executării unui raport de evaluare potrivit căruia între veniturile și cheltuielile politicianului există o diferență de 206.798. Redăm, mai jos, integral, comunicatul ANI: „Având în vedere informațiile false prezentate de postul de televiziune Antena 3, potrivit cărora fostul Ministru al Transporturilor, Ovidiu Ioan SILAGHI, „ar fi câștigat procesul cu A.N.I.”, pentru corecta și completa informare a opiniei publice, Agenția Națională de Integritate face următoarele precizări: Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție emisă astăzi în cazul lui Ovidiu Ioan SILAGHI, decizie invocată de postul de televiziune Antena 3, reprezintă o acțiune a reclamantului, formulată în paralel cu procedura prevăzută de Legea 176/2010, respectiv de Legea 115/1996, și prin care acesta solicita suspendarea executării raportului de evaluare, anularea raportului de evaluare și obligarea Agenției la plata unor despăgubiri simbolice". Integral inRomania Libera.

UDMR tace si face: Steagul Secuiesc devine legal in Romania.Vicepremierii Dragnea si Kelemen au batut palma. Liderii PSD si cei ai UDMR au convenit ca legea steagurilor, parte a acordului parlamentar semnat inaintea investirii in Parlament a guvernului Ponta 3, sa fie adoptata in Parlament, in acest sens udemeristii urmand sa depuna un proiect legislativ. Informatia a fost confirmata pentru Gandul de vicepremierii Kelemen Hunor si Liviu Dragnea. Deputatul UDMR, Marton Arpad, sustine ca in problema steagului secuiesc se face din tantar armasar, dar ca aceasta lege va face referire la steagurile arborate de unitatile administrativ teritoriale. Cu toate acestea, el vorbeste despre un vid legislativ si o interpretare eronata a problemei steagurilor de catre unii prefecti si instante. Potrivit acestuia, legea va intra in vigoare in acest an sau la inceputul anului viitor, scrieGandul.

Miza razboiului Ponta - Justitie: baronii corupti ai PSD pot trage Centrul dupa ei. Recent, baronul de Braila, Gheorghe Bunea Stancu, i-a amenintat pe liderii nationali ai PSD de la Centru ca, daca va avea probleme cu DNA, va trage multi dupa el. Apararea baronilor locali in fata Justitiei este o miza foarte importanta pentru Victor Ponta si liderii PSD din cauza conexiunilor si influentei pe care acestia o exercita nu doar la nivel local, dar si la nivel national. De aceea, o eventuala prabusire a acestora ar atrage si prabusirea unor lideri PSD de la Centru. Odata ajunsi la DNA, acestia ar putea ajunge sa dinamiteze o buna parte a clasei politice romanesti. Controlul pe care baronii locali ai PSD il exercita asupra liderilor de la Centru a fost vizibila si la presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu. In urma cu cateva saptamani, acesta ameninta ca, daca va ajunge sa fie ridicat de procurori, va trage dupa el tot judetul. "Nu o sa pic doar eu ca prostul, va iau pe toti dupa mine! Pe toti! Pana si pe procurorii care m-au scos pana acum! Ma duc eu, trag tot judetul dupa mine, si Bucurestiul, ne ducem cu totii la mititica!", declara recent Bunea Stancu, anuntaEVZ.

Predoiu: Un show de zile mari face Ponta cu mutarea biroului la MApN. Catalin Predoiu, candidatul PDL la alegerile prezidentiale considera ca gestul premierului Victor Ponta de a-si muta biroul in sediul Ministerului Apararii reprezinta o noua "victimizare" si are drept scop deturnarea atentiei de la problemele extrem de importante cu care se confrunta Romania acum. "Premierul Ponta face ceea ce stie el cel mai bine: pozeaza in victima si lasa din nou tara fara directie. Pentru a distrage atentia de la problemele cu adevarat importante ale Romaniei, ne ofera din nou un show de zile mari si isi muta biroul in sediul Mapn. Toate acestea in timp ce astazi CFR a anuntat ca anuleaza procedurile de licitatie pentru proiecte de aproape 1 miliard de euro in urma contestatiilor depuse si a deciziilor CNSC. Suntem deja la al patrulea director la compania CFR SA, perioada in care proiectele pentru modernizarea caii ferate semnate in 2011 si 2012 de guvernarea PDL si finantate din fonduri europene nu au progresat. Aceste intarzieri inseamna ca proiectele nu vor fi finalizate pana la 31 decembrie 2015, data limita pentru absorbtia banilor europeni si atunci Romania va trebui sa dea banii inapoi", a avertizat Catalin Predoiu, informeazaAdevarul.