Geoana, despre candidatul PSD la Presedintie: Sa fie sustinut de partid si sa poata obtine inca doua milioane de voturi. Senatorul Mircea Geoana spune ca o conditie esentiala a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din toamna este sa aiba sustinerea partidului si sa poata obtine inca doua milioane de voturi in turul II. "Cineva din zona noastra, cineva care este capabil sa aiba sustinerea partidului si automat sau cvasiautomat intrarea in turul doi si capabil dupa aceea sa convinga si sa atraga voturi suplimentare. In mod clar, un candidat de-al nostru pleaca cu prima sansa in noiembrie la alegerile prezidentiale", a spus Mircea Geoana, despre candidatul PSD la Presedintie, la RFI. Geoana spune ca PSD are garantata intrarea in turul II al alegerilor prezidentiale. "Un candidat PSD are aproape garantata intrarea in turul doi, pentru ca in mod traditional, publicul nostru voteaza... in 2009 a votat 99% cu candidatul PSD, eu eram in acea situatie acum aproape cinci ani. Intrebarea pe care o avem cu totii este cine reuseste sa mai obtina inca doua milioane de voturi in turul doi. Si aici evident, alegerile europarlamentare reprezinta un test care are o semnificatie si in aceasta zona", a mai spus Geoana, aflandu-se printre numele vehiculate, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Candidatura lui Emil Boc la prezidentiale, anuntata de Traian Basescu. Primarul municipiului Cluj, fostul premier Emil Boc, este prezentat de presedintele Traian Basescu drept un candidat experimentat pentru prezidentiale, subliniind faptul ca acesta a reusit sa scoata tara din criza. Seful statului a adaugat ca si presedintele Crin Antonescu poate avea o sansa din postura de candidat al dreptei. Traian Basescu a spus ca dupa ce isi termina mandatul se va ocupa simultan de agricultura si politica. Presedintele Traian Basescu a subliniat ca sunt multi candidati in cursa pentru Palatul Cotroceni, dar ca exista "un candidat despre care se vorbeste mai putin si care nu s-a afisat inca, fostul premier Emil Boc" si care are sanse sa castige aceasta batalie electorala din postura de candidat al dreptei. Mesajul central al presedintelui Basescu a fost ca unirea dreptei si sustinerea unui candidat la alegerile prezidentiale reprezinta o solutie pentru ca viitorul presedinte sa nu fie unul de stanga. Cu toate acestea, el a precizat ca in acest moment dreapta este faramitata si ca partidele de dreapta trebuie sa se uneasca, sa aiba un singur candidat care sa poata castiga alegerile prezidentiale, anuntaGandul.

De ce a fost buna ruperea USL. Cum l-au plagiat liberalii tocmai pe Victor Ponta. Premierul Ponta are un noroc formidabil. Nici unul dintre jurnalistii care i se tot intampla prin preajma nu i-a adresat vreodata o intrebare cruciala: care e, totusi, treaba cu cele 2.800 de hectare pe care le-a transferat de la Academia Agricola la Consiliul Judetean Braila? Bun, ca Basescu e tiran, e betiv, e chior - dar unde am ajunge daca am face nazuri la profilul denuntatorilor? Pana una-alta, denuntatorul Basescu a afirmat, cu subiect si predicat, ca transferul respectivelor terenuri prin ordonanta de urgenta ar fi o dovada ca "premierul Victor-Viorel Ponta este profund corupt". Replicile premierului n-au trecut pana acum de nivelul adjectivelor, care oricat de dure ar fi, nu tin loc de argumente. Atunci am cautat argumente in actele Guvernului. Documentul e semnat chiar asa: Victor-Viorel Ponta. Si e expunerea de motive pe care premierul a trimis-o la Parlament, spre a-i fi aprobata ordonanta de urgenta. O citesti si te apuca durerea de cap. Nu rezulta de nicaieri de ce ar fi si necesar, si urgent ca cele 2.800 de hectare de teren fertil si echipat cu instalatii de irigare, destinat cercetarii, sa treaca de la Academia Agricola in parohia baronului brailean Bunea Stancu, infomeazaAdevarul.

Udrea: Victor Ponta si-a mutat biroul la MApN de frica. Deputatul Elena Udrea a declarat, miercuri seara, la B1 TV, ca premierul Victor Ponta si-a mutat biroul in sediul Ministerului Apararii de frica. "Pare o mutare hilara. Pe fond, motivul pentru care Victor Ponta s-a mutat acolo este frcia de faptul ca este ascultat in birou, ascultat in mod legal, ca si domnul Duicu. De teama aceasta domnul Ponta fuge la Ministerul Apararii, iar mesajul este unul foarte prost. Primul-ministru al tarii se duce si se baricadeaza la Ministerul Apararii. Ce or sa faca? O sa puna tancuri in poarta ministerului? Ce i se poate intampla domnului Victor Ponta daca nu are nimic de ascuns?", se intreaba Udrea, scrieRomania Libera.

Competiție dură pentru postul de comisar european. Președintele Băsescu a anunțat că-l susține pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat de comisar european. În PSD sunt însă mai mulți care vizează acest post Pe lista PSD pentru poziția de comisar european se află europarlamentarul Corina Crețu, care și-ar dori să aibă un portofoliu care să gestioneze intervențiile în caz de dezastre naturale, ministrul de Externe, Titus Corlățean, precum și fostul șef al diplomației Mircea Geoană. Atât Corlățean, cât și Geoană ar viza postul de înalt reprezentant pentru politica externă a Uniunii Europene, post ocupat acum de baroneasa Catherine Ashton. Crețu este foarte apropiată de soția premierului Ponta, Daciana Sârbu, ceea ce îi poate asigura susținere politică. Cu șanse mai mici, pe aceeași listă a PSD se află actualul ministru delegat al Energiei, Răzvan Nicolescu, anuntaEVZ.