Prezidentiabilii lui Basescu, cu bune si cu rele. Presedintele Basescu ii vede pe Emil Boc, Elena Udrea, MRU sau Crin Antonescu candidati ai Dreptei la prezidentiale. Fiecare varianta prezinta insa avantaje si dezavantaje. Presedintele Traian Basescu a nominalizat patru posibili candidati ai Dreptei pentru alegerile prezidentiale de la sfarsitul acestui an: Emil Boc, Crin Antonescu, Elena Udrea si Mihai Razvan Ungureanu. "Este un candidat despre care se vorbeste mai putin pentru ca nu s-a afisat inca, fostul prim-ministru Emil Boc, care a trecut Romania prin criza economica in doar un an si jumatate. (...) A fost un om care a sacrificat voturile pentru a trece tara prin criza. (...) Si Crin Antonescu poate avea o sansa pe dreapta, si Elena Udrea poate fi un candidat, si Mihai Razvan Ungureanu", a spus Traian Basescu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum arata ordinea partidelor pe lista la europarlamentare. Presedintele Biroului Electoral Central (BEC), Florentin Sorin Dragut, a tras la sorti joi ordinea ocupata de partidele politice pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare, dupa cum urmeaza: PDL, PMP, UDMR, USD, PNL, PRM. Tragerea la sorti a fost in doua etape, in prima incluse partidele care au deja reprezentanti in Parlamentul European. Astfel, prima pozitie pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare va fi ocupata de PDL, a doua pozitie de PMP, iar a treia de catre UDMR, potrivit Mediafax. Alianta electorala PSD-UNPR-PC ocupa pozitia a patra pe buletinele de vot, PNL pozitia a cincea, iar PRM se afla pe locul sase. A doua etapa a vizat candidatii care nu sunt membri in Parlamentul European, dar s-au inscris la alegerile europene din 25 mai. Astfel, pozitia sapte pe buletinele de vot va fi ocupata de Alianta Nationala a Agricultorilor, pozitia a opta de Partidul Dreptatii Sociale, iar pozitia a noua de Partidul Noua Republica, fiin urmat de Partidul Verde pe loculzece si Partidul Forta Civica pe pozitia a unsprezecea. Urmatoarelel locuri sunt ocupate de Partidul Ecologist Roman - pozitia 12, Partidul Alternativa Socialista - 13, PNTCD - 14 si Partidul Poporului Dan Diaconescu - 15, anuntaAdevarul.

176 de parlamentari au depus o plangere pentru santaj impotriva presedintelui Basescu. 176 de parlamentari, in frunte cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea si Ilie Sarbu, au depus, joi, la procurorul general, o plangere pentru santaj impotriva presedintelui Traian Basescu, relateaza Mediafax. Semnatarii precizeaza ca intr-un interviu la Realitatea TV, difuzat in 13 aprilie, referindu-se la activitatea parlamentara a senatoarei Gabriela Firea in Comisia parlamentara de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana, Traian Basescu a afirmat: "Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei unde este primar, ca s-ar putea sa nu-l gasesca intro-zi acasa daca.... nu-i atenta... Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele", informeazaRomania Libera.

Geoana: Federatia Rusa incearca acum sa destabilizeze Ucraina, Republica Moldova si Georgia. Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, joi, ca Federatia Rusa incearca in acest moment sa destabilizeze Ucraina, Republica Moldova si Georgia pentru ca aceste tari sa nu poata lua o decizie decisiva de a merge catre Europa si catre Occident. "Este evident ca tot ce se intampla in Estul Ucrainei, ce se intampla la Odessa, in Transnistria, in enclavele separatiste din Georgia, reprezinta un plan de destabilizare a acestor tari, incercandu-se sa se mute data alegerilor pentru presedintele ucrainean si influentarea rezultatului alegerilor din Moldova din noimebrie pentru noul Parlament de la Chisinau si pentru directia pe care Republica Moldova o va lua in urmatoarea perioada", a spus Geoana. El a aratat ca Tranistria este deja un teritoriu controlat de Federatia Rusa si politic si militrar. "Tranistria este in mod evident calul troian pe care Federatia Rusa incearca sa-l foloseasca impotriva Chisinaului si impotriva flancului sudic al NATO", a subliniat Geoana, scrieGandul.

Liberalii si pesedistii din Valcea si-au urat reciproc sa fie arestati. Sedinta Consiliului Judetean a fost una cu scantei. Tonul l-a dat vicepresedintele PNL, Victor Stanculescu, care a spus ca "nu-i prea tarziu ca si la Valcea, DNA sa opereze arestari". In replica, presedintele CJ Valcea si lider al organizatiei judetene a PSD, Ion Cilea, a replicat spunand ca arestarile iminente ar putea avea loc in randul liberalilor. "Cand nu au nicio dovada impotriva mea, PNL spune ca nu e tarziu sa fiu arestat. Eu cred ca multi dintre ei vor fi arestati din ce stiu eu, pentru ca intr-adevar au abateri destul de grave, de care nu imi permit sa vorbesc acum. Cunosc cu lux de amanunte tot ce fac astia care vorbesc. Ma asteptam ca azi sa nu aud nicio rautate, dar marele avocat (Victor Stanculescu. n.r.) spunea ca eu voi fi arestat. De astfel, au mai facut aceasta afirmatie, acum vreo doi ani de zile, ca in doua-trei zile voi fi arestat. Cred ca aresteaza toate neamurile lor si pe mine nu ma aresteaza ca nu au pentru ce", a spus Ion Cilea, anuntaEVZ.