Alegeri Europarlamentare 2014. Cine sunt "creativii" din spatele campaniilor pentru europarlamentare. PSD lucreaza cu fi rma lui Bogdan Teodorescu si Dan Sultanescu, PNL a apelat laTempo Advertising, PMP colaboreaza cu firma "La Palat", in timp ce democrat-liberalii spun ca nu au avut bani pentru a contracta o firma de consultanta. Palida deocamdata la nivel de discurs, campania pentru europarlamentare se dovedeste colorata la nivel de afisaj. Pentru europarlamentarele din 2014, principalele partide au ales, de la caz la caz, fie sa lucreze cu aceleasi firme de consultanta care au pus la punct si strategia electorala, fie ca echipe diferite sa gestioneze elementele vizuale. La PSD, de identitatea vizuala a campaniei se ocupa analistii Bogdan Teodorescu si Dan Sultanescu, prin Fundatia Multimedia, sustin surse social- democrate. Teodorescu este aici presedinte de onoare, iar Sultanescu ocupa pozitia de director executiv. Potrivit informatiilor din mass-media, cei doi se ocupa de mai multi ani de imaginea PSD, dar si de cea a lui Victor Ponta, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Geoana: As fi fost un presedinte mai bun decat domnul Basescu? In mod evident, da! Senatorul PSD Mircea Geoana a vorbit ieri, la Adevarul Live, despre viitoarea confruntare prezidentiala, dar si-a amintit, cu regret, si de 2009. Mircea Geoana a explicat de ce este important ca PSD sa aiba propriul candidat in cursa pentru Cotroceni. "Este o cutuma in viata partidului nostru ca, in ultimii 25 de ani, liderul partidului sa se inhame la aceasta candidatura. La noi, lucrurile sunt destul de clare, dar evident ca asteptam si rezultatul alegerilor europarlamentare si o decizie finala a lui Victor Ponta. El a facut un pas important catre aceasta decizie. Cu totii am citit acest anunt ca pe o forma de candidatura. Decizia se va lua insa intr-un congres, asa cum se face statutar si democratic", a spus Mircea Geoana. Senatorul a atras atentia ca, in prezent, polul de dreapta se afla intr-o mare deriva, situatie care ii va aduce impreuna pe Crin Antonescu si pe Vasile Blaga. "Daca noi am intrat intr-o logica de normalitate facand destul de clar anuntul nostru, ceilalti sunt intr-o forma clara de deriva. Desi sunt sceptic ca USL se poate reface, mai degraba cred ca un fel de tangou argentinian al disperarii va aduce pe domnii Antonescu si Blaga mult mai repede impreuna decat crede lumea", a mai afirmat senatorul, anuntaAdevarul.

Basescu intra in campania pentru euroaparlamentare. "Nu vreau sa fiu diriginte, voi explica romanilor miza acestor alegeri". Abia dat starul pentru europarlamentare, cu liderii partidelor imprastiati prin teritoriu, presedintele Traian Basescu a intrat in campania electorala direct de la Cotroceni, de unde s-a invitat in dezbaterile publice pe teme europene, sub pretextul ca va explica el ce este in interesul romanilor daca partidele nu o fac. "Sunt gata ca, in decursul acestei campanii, sa particip la discutii pentru ca electoratul din Romania sa inteleaga foarte bine miza acestor alegeri", a spus seful statului, informeazaGandul.

Andreea Paul (Vass): Romania este supusa unui terorism economic al Guvernului Ponta. Prim-vicepresedinte PDL, Andreea Paul, a declarat ca Romania este supusa unui terorism economic al Guvernului Ponta care vinde industria romaneasca la fier vechi. "Romania nu are in prezent un document strategic care sa priveasca in mod concret stimularea competitivitatii sau dezvoltarea industriala, desi inca din iunie 2010 Guvernul PDL a dat publicitatii un studiu amplu: "Reindustrializarea Romaniei: politici si strategii". Nimic nu s-a mai intamplat dupa plecarea PDL de la guvernare. Cu USL am asistat doar la privatizari penibile, esuate, coruptie, condamnari, taxe si insolvente. Ministerul Economiei a demarat, in primavara anului 2012, noi consultari cu reprezentantii industriei romanesti in vederea elaborarii unui Document de Politica Industriala, care sa reprezinte strategia de reindustrializare a Romaniei. Documentul nu este gata nici pana astazi. Pe scurt, Romania nu are nicio directie in privinta dezvoltarii industriale", a declarat Andreea Paul, scrieRomania Libera.

Victor Ponta: Nu-l voi regreta pe Basescu. Pe 21 decembrie vom striga "Iesi afara, fiinţa extraordinara!" Președintele PSD, Victor Ponta, i-a transmis președintelui PNL, Crin Antonescu, că el nu-l va regreta niciodată pe Traian Băsescu, și, pe 21 decembrie, seara, social-democrații vor striga la Cotroceni: "Ieşi afară, fiinţă extraordinară!". "Spunea (Crin Antonescu - n.r.) că o să ajungem să îl regretăm pe Băsescu. Se înşală. Eu nu o să-l regret niciodată pe Băsescu. O să regret un singur lucru: că această ţară a pierdut 3.400 de zile de când Băsescu e la putere, că în 2012 la referendum nu am reuşit să-l dăm jos de atunci", a spus Victor Ponta, citat de mediafax.ro. "O să mă bucur pe 16 noiembrie şi mai ales o să mă bucur pe 21 decembrie când o să fim la poarta Palatului Cotroceni şi o să strigăm 'Ieşi afară, fiinţă extraordinară!' .Vino, atunci, fără imunitate, să răspunzi pentru toate lucrurile ilegale pe care le-ai făcut în aceste 3.400 de zile!. Atunci o să mă bucur. Nu o să regret decât că am pierdut pentru ţară aceşti ani în care am fi putut să facem foarte multe lucruri", a mai spus Victor Ponta, anuntaEVZ.

Comisia juridica amana decizia in cazul Isaila, deoarece senatorul PSD nu a venit la audieri. Presedintele Comisiei juridice din Senat, Catalin Boboc, a declarat, marti, ca decizia in cazul solicitarii de incuviintare a arestarii preventive a senatorului PSD Marius Isaila a fost amanata prin decizia majoritatii membrilor prezenti, deoarece parlamentarul nu s-a prezentat la audieri. Boboc a precizat ca, in aceasta situatie, o noua discutie asupra solicitarii DNA privind incuviintarea arestarii preventive a senatorului PSD mai poate avea loc abia dupa alegerile europarlamentare, respectiv in 28 mai. Senatorul PSD Marius Isaila era asteptat marti la audieri, pentru a-si exprima un punct de vedere asupra solicitarii de incuviintare a arestarii preventive. Acesta a fost prezent marti dimineata in Senat, la sedinta Comisiei de buget-finante. Senatorul PSD Ioan Chelaru, membru in Comisia juridica, a explicat, marti, amanarea unei decizii in cazul senatorului Marius Isaila, pe motiv ca acesta nu s-a prezentat la comisie pentru a fi audiat, aratand ca "libertatea unui om este o chestiune extrem de importanta", informeazaAdevarul.