Fosta judecatoare CCR Aspazia Cojocaru vrea sa intre in PNL. "O acceptam, nu avem nicio ezitare". Fosta judecatoare a Curtii Constitutionale, Aspazia Cojocaru, este la un pas sa intre in PNL dupa ce in aceasta dimineata a avut o discutie cu seful liberalilor din Botosani. Florin Turcanu spune ca o accepta cu drag in PNL si ca nu are nici o ezitare, chiar daca aceasta a facut parte din Curtea Constitutionala in timpul referendumului pentru demiterea presedintelui Basescu. Pesedisti au reactionat imediat, spunand ca in PNL vin oamenii lui Traian Basescu. Presedintele PNL Botosani, Florin Turcanu, a dezvaluit ca a avut o discutie in aceasta dimineata cu fosta judecatoare CCR, Aspazia Cojocaru, care vrea sa se inscrie in PNL, scrie Gandul.

Politic showFoto: Colaj foto

Senzational! Vanghelie a promis deschiderea OTV-ului si excursii pe Marte. EVZ a aflat culisele ultimei sedinte a Consiliului General al Capitalei, in care era cat pe ce ca PSD Bucuresti sa piarda majoritatea si sa ramana fara ambii viceprimari: Marcel Nicolaescu si Dan Darabont. Salvarea a venit de la edilul sectorului 5. Consilierii generali social-democrati, condusi de Marian Vanghelie, edilul de la sectorul 5, erau sa piarda majoritatea in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), in ultima sedinta care a avut loc pe 29 aprilie, si sa nu mai aiba niciun viceprimar. De frica, Vanghelie a venit personal in sediul Primariei Capitalei si a negociat cu alesii PPDD ca sa nu voteze alaturi de PNL si PDL schimbarea acestora, scrie EVZ.

Ion Iliescu aduce lamuriri privind "intelegerea cu Putin". Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei, ne-a trimis la redactie un drept la replica in care a tinut sa nuanteze afirmatiile facute sambata in editia online a ziarului "Adevarul" si publicate sub titlul "Ion Iliescu: Am avut o intelegere cu Putin. Rusia nu-si poate permite sa depaseasca anumite limite". In respectivul articol, Ion Iliescu declarase: "Noi am avut o anumita intelegere chiar cu Putin in legatura cu normalizarea relatiilor dintre tarile noastre. Nu-si pot permite sa treaca dincolo de niste limite. Ei pastreaza anumite reticente in legatura cu Moldova si cu Transnistria, dar nu-si pot permite mai mult, iar ancorarea noastra in alianta militara NATO si alianta politica europeana ne asigura securitate si stabilitate", scrie Adevarul.

Ce rata plateste Ioana Basescu pentru creditul de la Nana. "Isi permite, ca e notar, are venituri mai mari decat majoritatea romanilor". Presedintele Traian Basescu a spus, marti, la Gandul LIVE, ca fiica sa cea mare, Ioana, plateste o rata de peste 5.000 de euro pe luna in urma creditului obtinut de la CEC Bank pentru achizitionarea terenului din comuna Nana, judetul Calarasi. Dupa ce comisia parlamentara care a analizat creditul luat de Ioana Basescu pentru achizitionarea terenului din comuna Nana a stabilit ca, desi este un credit legal, este unul imoral, presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca oricum fiica sa "isi permite" sa plateasca ratele de peste 5.000 de euro pe luna, scrie Gandul.

PSD si UNPR nu mai sustin proiectul de modificare a legii clauzelor abuzive, spune seful ANPC. Partidele care au initiat proiectul de modificare a legii 193/2000 privind clauzele abuzive nu mai sustin initiativa legislativa, spune seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. Initiativa, care a pus pe jar clientii bancilor afectati de clauze dubioase din contractele de credit, a trecut deja de Senat, cu amendamente foarte favorabile bancilor, si se afla la comisia de raport din Camera deputatilor. PSD si UNPR par a fi dat inapoi de la intentia de a modifica legea clauzelor abuzive. 12 deputati PSD si de alti 6 de la UNPR si-au pus semnatura pe proiectul de lege, motivand ca ar vrea sa intinda o mana de ajutor consumatorilor greu incercati de abuzurile institutiilor de tot felul, in principal banci, scrie Economica.net.

Tariceanu scrie liberalilor si propune un Congres Extraordinar dupa europarlamentare. Fostul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, a trimis liberalilor o scrisoare deschisa prin care critica autoritarismul lui Crin Antonescu si sugereaza ca in PNL ar trebui sa aiba loc, dupa europarlamentare, un Congres Extraordinar. "Directia pe care o va urma PNL trebuie decisa in cadrul unui Congres Extraordinar organizat imediat dupa alegerile din 25 mai. Soarta partidului trebuie decisa de toti liberalii intr-o dezbatere vie si libera si nu de cateva persoane in spatele unor usi inchise. Numai prin dialog si transparenta putem face ca Partidul National Liberal sa renasca mai unit si mai puternic, iar prin el sa punem bazele unui proiect national solid. Partidul National Liberal merita sansa de a redeveni un partid care sa dea directia in care se va indrepta Romania", scrie Tariceanu, care face un apel catre fostii sai colegi sa se alature demersului de salvare si reconstructie a PNL, scrie EVZ.

Antonescu: Tariceanu nu are nicio calitate sa vorbeasca despre organizarea unui Congres Extraordinar dupa 25 mai. Liderul PNL Crin Antonescu este de parere ca presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu nu are nicio calitate sa vorbeasca despre eventualitatea organizarii unui Congres Extraordinar dupa alegerile din 25 mai, informeaza b1tv. La finalul unui miting electoral organizat la Rovinari, Gorj, Antonescu a declarat, fiind intrebat de catre jurnalisti despre scrisoarea adresata de Calin Popescu Tariceanu membrilor de partid, ca nu il intereseaza ce face sau ce spune acesta. "Nu are nicio calitate sa vorbeasca despre un Congres si nu ma intereseaza ce spune el", a declarat Antonescu, scrie Romania libera.

Mihai Razvan Ungureanu: Ma necajeste sa aud des ca Romaniei ii trebuie un presedinte de dreapta. Este fals. Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Fortei Civice (FC), a vorbit, la Adevarul Live, despre cei doi ani de guvernare ai lui Victor Ponta, despre caderea Guvernului Ungureanu, dar si despre conflictul din Ucraina. "Omul politic trebuie sa fie un model al proiectului, capabil sa reprezinte Romania si genul de om care atunci cand intra in scoala copiii sa se ridice fara sa le spuna profesorul. Ma necajeste ca aud des ca Romaniei ii trebuie un presedinte de dreapta. Este fals. Romania are nevoie de un presedinte reprezentativ. Cand voi fi presedinte, voi fi deasupra partidelor. Cand esti presedinte, esti si al celor care te-au votat si al celor care nu te-au votat", a spus MRU, potrivit Adevarul.