Crin Antonescu: „De o alianță cum a fost USL nu mai poate fi vorba”. Președintele PNL consideră că în acest moment, partidele de dreapta pot colabora „numai punctual”. Proaspăt întors dintr- o vizită în SUA, președintele PNL, Crin Antonescu, a acordat EVZ un interviu despre rezultatele acesteia, dar și despre planurile liberalilor și despre șansele Dreptei de a se coagula. Evenimentul zilei: Domnule Crin Antonescu, v-ați întors recent dintr-o vizită în Statele Unite. De ce tocmai acum această vizită, în mijlocul campaniei electorale, în condițiile în care asistăm la o avalanșă de vizite ale unor înalți oficiali NATO, UE și SUA în România? Crin Antonescu: Vizita a fost de mult programată, pe baza unei invitații pe care am primit- o la începutul anului de a susține o intervenție în cadrul Forumului Global pe teme de antisemitism organizat de American Jewish Committee, la Washington. În lumina evoluțiilor geopolitice, generate de situația din Ucraina, vizita a devenit cu atât mai necesară. Am considerat că este foarte important dialogul direct, pentru ca partenerii noștri americani să cunoască poziția celui mai important partid de opoziție din România, Partidul Național Liberal, în acest context. Integral inEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Visul lui Tariceanu pentru Romania: "O sa spuneti ca e prea mult, ca nu se poate". Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a sustinut, joi, ca Romania nu are acum niciun proiect national, tara functionand, ca "o frunza in vant", intr-o miscare "haotica", el apreciind ca obiectivul ar trebui sa fie ca Romania sa devina a saptea putere economica a Europei. Tariceanu a precizat ca, in viziunea sa, reasezarea economica a Romaniei post-criza trebuie facuta in interiorul unui proiect national, el aratand ca acest nou proiect national trebuie sa aiba preponderenta economica. "Romania a avut pana in prezent doua mari proiecte nationale - intrarea in NATO si intrarea in UE. De ceva vreme, eu, cel putin, consider ca Romania nu are niciun fel de proiect national si functioneaza mai degraba ca o frunza in vant: vine FMI, spune ceva, face ce spune FMI; pleaca FMI, face altceva. Dar, in orice caz, e asa, un fel de miscare mai degraba as califica-o drept haotica", a spus Tariceanu, anuntaGandul.

Ministrul Rovana Plumb a inventat "judetul Timisoara". Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a "inventat" un judet. In cadrul unei conferinte de presa, Plumb a incurcat municipiul Timisoara cu judetul Timis, conform B1TV. "Vreau sa felicit judetul Timisoara, pe toti timisorenii pentru faptul ca au concentrat aici un mare numar de companii, cu o rata a somajului de doar 1,72", a declarat Rovana Plumb, inventand practic un nou judet. Nu este pentru prima data cand numele minicipiului de pe Bega este asociat judetului din care face parte si, culmea, tot de catre un detinatorul al portofoliului de la Munca. In 2013, Mariana Campeanu declara si ea ca a venit in vizita in " judetul Timisoara", informeazaRomania Libera.

Gafa de campanie. Deputat PNL, suparat ca PSD a fost lasat sa fure singur. In incercarea de a convinge electoratul ca USL s-a rupt din cauza PSD si nu a PNL, un deputat liberal de Hunedoara, Carmen Harau (foto), a comis o gafa de proportii in timpul lansarii candidatilor partidului pentru alegerile europarlamentare, precizeaza hunedoaralibera.ro. Aceasta le-a explicat colegilor sai din PNL ca hunedorenii i-au transmis ca nu sunt nemultumiti de conditia lor mizera, de nivelul scazut de trai, ci ca marele lor of e ca liberalii au plecat de la guvernare si ca l-au lasat pe Ponta sa fure singur. "Au fost la Hunedoara urari de bine, a fost entuziasm, dar au fost si reprosuri. Ghiciti ce ne reprosau? Nu reprosau viata grea pe care o duc, reprosau ca Ponta fura singur si noi l-am lasat", a spus aceasta potrivit unei inregistrari video postate de hunedoaralibera.ro. Probabil neatenti sau in acord cu ceea ce spunea Carmen Harau, delegatii PNL prezenti la eveniment au inceput sa o aplaude pe aceasta. Potrivit tuturor sondajelor de opinie realizate dupa ruperea USL, electoratul a considerat ca liberalii si in particular Crin Antonescu sunt responsabili pentru destramarea Uniunii, scrieEVZ.

Iohannis, sah la Ponta: Exclus PSD daca voi fi premier! Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri ca, in cazul in care va ajunge in pozitia de premier, coalitia guvernamentala care il va sustine nu ii va include pe social-democrati. Klaus Iohannis, numarul doi in Partidul National Liberal, face scenarii electorale sumbre pentru PSD. Daca va ajunge sa il inlocuiasca pe Victor Ponta la Palatul Victoria, Iohannis exclude o coalitie cu PSD. "In cazul in care as fi premier, as avea o coalitie guvernamentala care nu include PSD. (...) Acest lucru (o eventuala guvernare comuna cu PSD, n.r.) in momentul de fata si in perioada urmatoare este exclus. Aceasta despartire a fost dureroasa, pentru noi a fost extrem de dureroasa fiindca, practic, noi de la guvernare - care totusi aduce cateva beneficii unui partid politic, de aceea toate partidele vor sa fie la guvernare - noi am ajuns direct in opozitie. (...) Aceasta despartire a aratat ca nu putem sa ne intoarcem, deci o refacere a USL este exclusa din capul locului, o revenire intr-o guvernare comuna PNL - PSD in viitorul foarte apropiat putem sa o excludem din capul locului", a afirmat Iohannis, la Realitatea Tv, anuntaGandul.