Ponta: Ne vedem dupa noiembrie, cu goarna, la Cotroceni. Premierul Victor Ponta a declarat pentru jurnalisti, la Sibiu, ca nu a luat o decizie finala privind candidatura sa la Presedintie, dar in timpul mitingului electoral a spus ca va candida la Cotroceni. Potrivit Agerpres, Victor Ponta i-a raspuns unui ziarist care il intrebase daca a luat decizia finala privind candidatura la Presedintia Romaniei, "nu". Pe de alta parte, in timpul mitingului electoral, Victor Ponta premierul i-a facut pe sustinatorii sai din Sibiu sa spere, promitandu-le ca va candida la functia de presedinte, daca va avea sprijin si din partea lor, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Macovei: Lui Hannes Swoboda si Martin Schulz le spun ca romanii nu isi vand libertatea pe gaz rusesc. Europarlamentarul PDL Monica Macovei le-a raspuns liderului socialistilor europeni din Parlamenntul European, Hannes Swoboda, si candidatului stangii la presedintia Comisiei Europene, Martin Schulz, ca romanii nu se vand pe gaz rusesc. "Am 3 intrebari pentru Hannes Swoboda: Este Hannes Swoboda de acord cu tovarasii presedintelui Partidului Socialistilor Europeni care au ars de Ziua Europei, pe 9 mai, steagul Uniunii Europene? Este Hannes Swoboda de acord cu Martin Schulz, candidatul stangii pentru functia de presedinte al Comisiei Europene, care a spus ca Federatia Rusa nu trebuie sanctionata de Uniunea Europeana pentru agresiunea asupra Ucrainei, deoarece de acolo luam gaz? Politicienilor ca Hannes Swoboda si Martin Schulz le spun ca nici romanii, si nici alti cetateni europeni nu isi vand libertatea pe gaz rusesc. Cum explica Hannes Swoboda faptul ca nu a semnat, in numele Grupului S&D din Parlamentul European, Rezolutia privind presiunile exercitate de Rusia asupra tarilor din Parteneriatul Estic, si in special destabilizarea Estului Ucrainei, adoptata de Parlamentul European pe 17 aprilie 2014?", le-a transmis Macovei socialistior europeni, anuntaAdevarul.

Crin Antonescu, retragere pe jumatate? Retragerea lui Crin Antonescu din fruntea PNL, dublata de ramanerea in cursa prezidentiala, este una dintre variantele analizate de liberali pentru perioada de dupa 25 mai. Cotati cu 17-18% in sondajele de opinie pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, liberalii isi pregatesc deja variantele pentru scrutinul prezidential. Unul dintre scenariile discutate vizeaza retragerea lui Crin Antonescu din fruntea partidului si preluarea postului de catre actualul prim-vicepresedinte Klaus Iohannis, afirma surse din partid. In schimb, Crin Antonescu ar urma sa ramana candidatul partidului la alegerile prezidentiale. Daca se va produce, schimbarea ar avea darul de a-i permite lui Crin Antonescu sa se concentreze asupra campaniei prezidentiale, in timp ce la butoanele partidului se afla un om de incredere. Schimbarea ar da o credibilitate sporita ideii de tandem, in conditiile in care Crin Antonescu este candidatul PNL la prezidentiale, iar Klaus Iohannis este propunerea pentru postul de prim-ministru, informeazaRomania Libera.

Liberalul Iohannis: Dupa europarlamentare este obligatoriu sa discutam despre unificarea dreptei. Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, la Timisoara, ca dupa alegerile europarlamentare "se va incerca unificarea dreptei" si ca ii este greu sa evalueze "locul si rolul politicianului Traian Basescu in ecuatia de dupa 2015". "Numai in PNL am facut si desfacut aliante pentru a ne tine de cuvant fata de alegatori. (...) Dupa euroalegeri se va incerca unificarea dreptei. Nu am o solutie, dar pot sa va spun ca in campania electorala nu au fost discutii pe aceasta tema. Convingerea mea e ca dupa aceste alegeri este obligatoriu sa discutam aceste chestiuni pentru a vedea in ce ecuatie putem sa coagulam dreapta in vederea castigarii prezidentialelor. Evident, e tot mai evident ca vom avea un candidat de stanga si daca vom avea cinci-sase candidati de dreapta, sansele dreptei sunt reduse in aceasta ecuatie", a declarat Klaus Iohannis, miercuri, intr-o conferinta de presa, scrieGandul.

Udrea: Contracandidatul lui Ponta la prezidentiale are nevoie de sustinerea lui Basescu. Deputatul Elena Udrea a explicat, in cadrul emisiunii "Buna seara, Romania", de la postul B1 TV, ce rol are omul politic Traian Basescu inainte de finalizarea mandatului de presedinte, dar si care va fi acesta din 2015. Pana sa isi incheie mandatul, are un rol foarte important in alegerea viitorului presedinte al Romaniei. Candidatul opozitiei, al partidelor de centru-dreapta, contracandidatul lui Victor Ponta are nevoie de voturile electoratului lui Traian Basescu, deci are nevoie de Traian Basescu. Acesta este principalul rol al presedintelui inainte de 2015", a declarat liderul PMP. Basescu va ramane cel mai puternic lider de dreapta dupa alegerile prezidentiale si implicit sfarsitul mandatului sau, crede Elena Udrea, anuntaEVZ.

Mai multi primari PNL au inceput strangerea de semnaturi pentru un congres: "Vrem revenirea in USL". Edilii locali din Partidul National Liberal au decis sa demareze strangerea de semnaturi pentru un apel adresat conducerii formatiunii. Ei isi exprima, astfel, ingrijorarea fata de posibilitatea formarii unei aliante "cu partidele din jurul lui Traian Basescu" si sustin refacerea Uniunii Social Liberale. Un apel prin care primarii PNL cer refacerea USL si organizarea unui congres extraordinar dupa europarlamentare a inceput, recent, sa circule intre edili. De pilda, in judetele Olt, Ialomita, Valcea, Arges, Gorj, Mehedinti si Caras, o mare parte a celor ce reprezinta Partidul National Liberal au semnat sau cer sa semneze acest apel. "Noi, alesii locali ai Partidului National Liberal, primari, consilieri judeteni si locali, facem apel la toti membrii PNL pentru convocarea unui congres extraordinar imediat dupa alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. Ne exprimam ingrijorarea in legatura cu planurile de a reface o alianta cu partidele din jurul lui Traian Basescu si ne exprimam fara echivoc dorinta pentru reintoarcerea in USL", se arata in apelul pe care edilii intentioneaza sa-l adreseze conducerii partidului, informeazaAdevarul.