Barbu Mateescu: Miscarea Populara nu si-a atins potentialul. Sociologul Barbu Mateescu a analizat rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European, apreciind ca PMP are "cele mai multe optiuni" si-si va putea sustine propriul candidat la prezidentiale. Sociologul Barbu Mateescu a apreciat ca PMP a obtinut un rezultat bun, fiind "la inceput de drum". El spune insa ca forta politica a presedintelui Traian Basescu ar putea fi afectata de scorul PMP. In ceea ce priveste candidatura lui Klaus Iohannis la Presedintie, Mateescu crede ca cel mai important lucru este ca acesta "sa nu-si distruga mitul". Integral inEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Victor Negrescu, inlocuitorul Ecaterinei Andronescu in PE, cerea reducerea TVA la prezervative. Locul fostului ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, in Parlamentul European, va fi ocupat de numarul 17 de pe lista PSD-UNPR-PC, Victor Negrescu. Tanarul social-democrat este cunoscut pentru faptul ca, in urma cu patru ani, cand a candidat pentru un mandat de parlamentar, a afirmat ca va propune o lege prin care sa fie redus TVA-ul la prezervative. Tanarul activist social-democrat a motivat atunci ca trebuie luata in considerare "viata din ce in ce mai activa a cetatenilor, dar si aspectele medicale pe care le implica". Propunerea de reducere a TVA la prezervative a pornit de la statisticile ingrijoratoare a imbolnavirilor de HIV / SIDA si a numarului mare de avorturi. Victor Negrescu s-a nascut in 1985 si este vicepresedinte PSD Alba. Presa locala scrie ca Negrescu a fost cooptat in PSD Alba intr-un moment in care organizatia era zguduita de razboiaie interne. Negrescu a fost trimis la Alba Iulia sa rezolve divergentele dintre grupurile de interese care se luptau pentru putere in organizatie, iar cei pe care i-a salvat i-au oferit in semn de recunostinta o functie de vicepresedinte al PSD Alba, dar si un post de consilier parlamentar, anuntaAdevarul.

Mesajul lui Ponta catre pesedisti: "USL a murit, faceti alte aliante in teritoriu". Premierul Victor Ponta le-a transmis colegilor de partid ca se renunta la mesajul "USL traieste" si ca incepand de saptamana viitoare au libertatea sa faca aliante locale si judetene. Surse din PSD au declarat pentru gandul ca s-a decis ca "USL a murit", in perioada urmatoare cei din PSD avand libertatea sa atraga si alti parlamentari in partid pentru consolidarea majoritatii guvernamentale. Intrebat daca, in contextul in care Crin Antonescu a anuntat ca PNL va fuziona cu PDL, USL mai traieste, Victor Ponta a spus ca liderul PNL "l-a sufocat de tot". "L-a omorat domnul Antonescu de tot, s-a sufocat. N-are cum sa fie si alianta DA, si USL, e cam complicat. Dupa mariajul PNL-PDL sigur ca USL nu mai exista. Daca la congresul PNL se va decide altfel, in sensul de a se reface USL, suntem disponibil. Dar acum la modul serios e greu de crezut", a declarat premierul, la iesirea din sedinta, informeazaGandul.

Iohannis: Probabil prin iulie vom anunta candidatul la Presedintie. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a afirmat ca cel mai probabil in luna iulie va fi anuntat candidatul comun PNL-PDL la prezidentiale si ca este multumit ca la discutiile PNL-PDL s-a ajuns la "concluzii esentiale". Intrebat daca vor fi atrase si alte partide in aceasta constructie, Iohannis a raspuns, citat de Mediafax: "Deocamdata ne concentram pe aceste doua mari partide (....)Posibil sa fie atrase si alte partide". Iohannis a adaugat ca PNL si PDL sunt partide "de ponderi sensibil egale, care doresc o fuziune fara sa dispara programele unuia sau altuia, fara sa dispara lideri politici, ba dimpotriva, vor sa obtina pozitii mult mai grele". Intrebat daca mai este loc in PNL pentru Calin Popescu Tariceanu, Iohannis a raspuns ca "ar fi", adaugand ca nu-si da seama daca acesta "face jocul cuiva", scrieEVZ.

Mircea Ionescu Quintus nu vrea fuziune prin comasare cu PDL. Crin: Nu renuntam la numele de PNL. Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, nu este de acord cu anuntul liderilor PNL si PDL de a fuziona prin comasare, precizand ca o conditie esentiala este ca PNL sa-si pastreze numele. Presedintele PNL, Crin Antonescu, nu l-a contrazis pe seniorul liberal in ce priveste renuntarea la numele PNL, desi ieri spunea ca nu stie inca ce nume va purta noua constructie politica. "Partidul National Liberal ramane neschimbat si ca denumire si ca orientare. Daca Doamne fereste, nu vreau sa amenint pe nimeni, s-ar produce asa ceva, eu din Partidul National Liberal nu demisionez dupa aproape 80 de ani de sedere in el, dar ma retrag din orice fel de activitate liberala", a spus ferm presedintele de onoare al PNL. La auzul cuvintelor lui Quintus, Antonescu a batut in retragere. "Noi n-am intrat in public cu aceasta discutie, dar daca domnul Quintus a facut-o, eu sper sa o inteleaga si partenerii nostri, ca PNL e un nume istoric, care nu poate sa dispara. PNL este o institutie de patrimoniu istoric a Romaniei", a declarat Crin Antonescu, anuntaAdevarul.