Puiu Hasotti, atacat de Catalin Predoiu si Monica Macovei. Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, l-a taxat, ieri, pe liderul senatorilor liberali Puiu Hasotti pentru ca acesta a criticat-o pe Monica Macovei, care s-a aratat ingrijorata ca PNL nu isi va corecta comportamentul fata de justitie. "Condamn atacul la persoana Monicai Macovei facut de Puiu Hasotti. Fuziunea PDL-PNL trebuie sa intareasca statul de drept, nu sa-l slabeasca. Problema ridicata de Macovei, respectiv "scutul parlamentar" in jurul senatorului Isaila este reala. In loc sa raspunda cu argumente, Puiu Hasotti o ataca la persoana", a scris Catalin Predoiu pe Facebook. Ulterior, intr-un comunicat de presa, Predoiu a subliniat ca viitorul statut al noului partid, rezultat din alianta PNL-PDL, trebuie sa includa prevederi clare privind atasamentul fata de statul de drept, independenta justitiei si politicile anticoruptie, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Guvernul Ponta 4, platforma pentru prezidentiale. Posibila intrare la guvernare a PP-DD, oficializata de premierul Victor Ponta, schimba ecuatia politica. Premierul si-ar consolida majoritatea parlamentara si si-ar micsora dependenta de UDMR. In unele judete, UDMR a lasat usa deschisa catre o colaborare cu PNL si PDL. In plus, Ponta si-ar securiza voturile simpatizantilor lui Dan Diaconescu pentru alegerile prezidentiale. La euroalegeri, PP-DD a obtinut 3,67% din voturi si, intr-o batalie prezidentiala care se anunta stransa, orice procent poate conta. La schimb, Dan Diaconescu cere un minister si posturi de secretari de stat. Deja liderul PP-DD a intocmit o lista scurta a preferintelor: Ministerul Transporturilor sau postul de ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni. "Doresc ca pana la sfarsitul anului eu, personal, prin prietenii mei din strainatate, sa construim sau macar sa incepem o autostada de la Nadlac si autostrada sa se vada functionand, iar pentru asta imi doresc Ministerul Transporturilor. Imi doresc Ministerul Diasporei ca sa ii aduc pe romanii din strainatate acasa", s-a laudat Dan Diaconescu, anuntaRomania Libera.

Victor Ponta s-a autoinvitat la o intalnire cu seful Pentagonului. Desi seful Pentagonului nu era interesat de intalniri cu oficialii romani, premierul a dat o fuga pana la Constanta, unde acesta discuta cu americanii de la Baza Militara Kogalniceanu. Vizita la Constanta a Secretarului Apararii a SUA, Chuck Hagel, a fost anuntata, oficial, cu trei zile in urma, atat de Ambasada SUA la Bucuresti cat si de Ministerul Apararii Nationale. Niciuna dintre cele doua institutii nu pomenea ca, pe langa ministrul Mircea Dusa, oficialul american ar fi urmat sa se vada si cu premierul Victor Ponta. Nici pe agenda oficiala a Guvernului nu figura vreo intalnire programata a premierului Victor Ponta cu Chuck Hagel. Nici macar pe Facebook. Mai mult, surse credibile au explicat pentruEVZca, inca de la sosirea in tara, Secretarul Apararii ar fi cerut imperios sa fie tinut deoparte de inaltele fete politice. Misiunea lui era strict legata de discutii cu omologul sau roman, de vizitarea crucisatorului USS Vella Gulf si o intalnire cu militarii americani de la Baza Kogalniceanu. Program respectat intocmai.

Cum functioneaza in teritoriu noua alianta a lui Ponta cu Dan Diaconescu: viceprimarul pesedist al Brasovului, inlocuit cu o consiliera PPDD. Viceprimarul Brasovului, Razvan Popa (PSD), a fost inlocuit astazi din functie, in cadrul unei sedinte devansate a Consiliului local Brasov, care ar fi trebuit sa aiba loc la finele lunii. In locul sau a fost numita avocata Alexandrina Adina Durbaca, consiliera PPDD. Propunerea consilierilor locali a fost introdusa pe ordinea de zi in timpul sedintei. Astfel, 16 consilieri - 9 de la PDL, 5 de la PNL si 1 de la PPDD - au cerut revocarea din functie a viceprimarului pesedist. "Nu am nimic sa-i reprosez fostului viceprimar, cu care am colaborat foarte bine, a fost doar o decizie politica a celor trei partide", a explicat primarului pedelist George Scripcaru. Aceasta dupa ce, cu doar doua zile in urma, edilul sustinea ca nici el, nici seful Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, nu intentioneaza sa-i schimbe din functie pe cei trei USD-isti din conducerea administratiilor municipala si judeteana: viceprimarul Razvan Popa, vicepresedintele CJ Mihai Popa, ambii PSD, si PC-istul Mihai Pascu, scrieGandul.

Presedintele Noii Republici, acuzat de practici dictatoriale. Mihail Neamtu: Frustarile electorale sunt firesti. Un grup de membri din conducerea Partidului Noua Republica denunta public comportamentul presedintelui Mihail Neamtu, acuzandu-l ca ii impiedica sa transmita mesaje catre sustinatorii NR. Conform stiripesurse.ro, semnatarii, Liviu-Stefan Bargaoanu, prim-vicepresedinte, si Adela Mirza si Florin Dragan, vicepresedinti, sustin ca au prezentat o motiune cu care sa-l concureze pe actual sef al partidului, la Congresul extraordinar ce ar avea loc luna viitoare, dar ca membrii partidului sunt impiedicati sa afle despre aceasta. "Din pacate, competitia din Noua Republica a debutat cu stangul. Un grup restrans de la varful partidului continua sa isi exercite autoritatea in dispretul oricarei notiuni de democratie interna", scriu cei trei in protestul lor. "Dupa publicarea manifestului "Mai e cineva aici!", accesul semnatarilor la canalele de comunicare ale Noii Republici a fost blocat sistematic, chiar daca printre acestia se numara un prim-vicepresedinte si doi vicepresedinti sau membri ai departamentului IT&C. Consideram inacceptabil ca doar una dintre echipele angajate in competitia interna sa beneficieze de acces nelimitat la site, social media sau newsletter", anuntaEVZ.