Teodor Atanasiu, noul dirijor al PNL. Ce sfori trage pentru a-l inscauna pe Klaus Iohannis. Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, conduce intreaga miscare de trupe in PNL cu scopul de a-l scoate pe Klaus Iohannis presedinte al liberalilor. Tot el este cel care i-a subrezit scaunul lui Crin Antonescu In toate partidele politice din Romania exista acel om care se ocupa de organizare, care tine direct legatura cu liderii din teritoriu, care, mai pe scurt, face jocurile de culise. PSD il are pe Viorel Hrebenciuc, PDL il are pe Gheorghe Flutur, PMP il are pe Florin Popescu, iar PNL l-a avut pe Dan Radu Rusanu, mult mai cunoscut ca "Unchiul", aflat de trei luni in arest preventiv. Imediat dupa ce Rusanu a plecat la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), dar mai ales dupa ce a fost condus dupa gratii, sforile in PNL au fost preluate de un personaj pe cat de tacut, pe atat de influent: Teodor Atanasiu. Dupa o lunga perioada de acalmie, Atanasiu a reaparut in prim- planul politicii in luna februarie, cand a fost la un pas sa preia Ministerul Economiei, dupa demisia fortata a lui Andrei Dominic Gerea, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Discutie despre ridicarea vizelor intre Valeriu Zgonea si cei trei senatorii americani aflati in Romania. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a avut duminica o intrevedere cu cei trei senatori SUA aflati in vizita in Romania, John McCain, Ros Johnson si Chris Murphy cu care a discutat despre parteneriatul strategic, proiectele energetice si programul Visa Waiver. Zgonea a abordat cu cei trei oficiali SUA subiectele legate de parteneriatul stategic cu Romania si evolutia situatiei din vecinatatea estica, respectiv din Ucraina si Republica Moldova, potrivit unui comunicat remis Mediafax. "Cu acest prilej, presedintele Camerei Deputatilor a subliniat ca, in actualul context regional, este benefica o aprofundare a dialogului cu SUA in ceea ce priveste domeniul energetic, prin promovarea unor proiecte energetice inter-regionale care sa conecteze aceasta zona la resurse alternative de gaz si sa faciliteze independenta energetica in regiune", precizeaza comunicatul citat, conformGandul.

Cum va inghiti Ponta angajamentele PP-DD? Partidul Poporului "Dan Diaconescu" ar putea intra la guvernare pe 16 iunie, iar presedintele formatiunii, Simona Man, va deveni ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni. Oamenii lui Diaconescu vor primi si functii in teritoriu. Daca PP-DD isi mentine angajamentele facute electoratului, PSD si premierul Ponta ar putea, insa, plati scump cooptarea PP-DD la putere. Prin protocolul PSD-PP-DD care va fi semnat, potrivit surselor, saptamana aceasta, formatiunea lui Dan Diaconescu urmeaza sa primeasca un post de ministru (pentru liderul partidului, Simona Man), patru functii de secretar de stat si zeci de functii de vicepresedinte de consiliu judetean (in judetele conduse de PSD, 22 la numar). Pentru ca noul guvern (Ponta 4: PSD-UNPR-PC-PP-DD-UDMR) sa intre in paine este nevoie de un vot in Parlament si, potrivit surselor, acesta ar putea fi dat chiar lunea viitoare, informeazaRomania Libera.

Klaus Iohannis a primit "Steaua de onoare", cea mai importanta distinctie acordata de Federatia sasilor de pretutindeni. Klaus Iohannis a primit ieri distinctia Steaua de onoare, cea mai importanta distinctie oferita de Federatia sasilor de pretutindeni, informeaza biroul de presa al PNL. "Astazi, domnului Klaus Iohannis i-a fost conferita "Steaua de onoare", cea mai importanta distinctie acordata de Federatia sasilor de pretutindeni. Ceremonia de decernare a avut loc la Dinkelsbuhl, in Germania, in cadrul reuniunii anuale a sasilor de pretutindeni. Intalnirea sasilor de pretutindeni, ajunsa la a 64-a editie, are loc anual la Dinkelsbuhl si este cel mai important eveniment de acest gen al comunitatii. La eveniment participa peste 20.000 de persoane, printre care numeroase personalitati politice, culturale, religioase etc", se arata in comunicatul de presa transmis de liberali, scrieEVZ.

Mircea Geoana: "Orice candidatura din afara partidului se va lovi de candidatura mea". Fostul lider al PSD Mircea Geoana a vorbit luni seara, in cadrul unei emisiuni de televiziune, despre posibila candidatura pentru alegerile prezidentiale din 2014, asigurand ca nu va permite ca partidul din care face parte sa nominalizeze un alt candidat din afara formatiunii si subliniind ca este pregatit pentru un nou test electoral pentru Palatul Cotroceni. Senatorul PSD a comentat in primul rand declaratiile prim-ministrului care a sustinut ca din partea stangii in acest moment poate fi vorba doar de doua nume pentru Palatul Cotroceni, Sorin Oprescu si Victor Ponta. Referitor la varianta Oprescu, Geoana a fost abordat problematica direct, invocand motivele pentru care actual primar al Capitalei nu este o solutie indicata: "Este greu sa inteleg cum poti sa-l incluzi pe vreo lista pe cineva care a candidat in 2009 si a vrut sa rupa din voturile PSD, ale mele si a luat 3%, dar nu vrea sa ia in calcul pe cineva care a luat 51% (...) Orice candidatura din afara partidului se va lovi de candidatura mea, in cadrul alegerilor interne", a afirmat fostul lider al PSD, anuntaAdevarul.