Dan Diaconescu: Sper sa intru in turul doi la prezidentiale. Victor Ponta cu siguranta va intra. Liderul PP-DD a declarat, in aceasta seara, la emisiunea "Buna seara Romania" de la postul B1 TV, ca spera sa intre in turul doi al alegerilor prezidentiale si sa candideze impotriva premierului Victor Ponta. "Speram sa intram in finala. Candidatul PSD-ului cu siguranta va fi in finala. (...) Evident ca partea domnului Iohannis mizeaza pe faptul ca va fi in finala. Este greu sa negociem cu partea PDL-PNL pentru ca ei se gandesc sa fie in finala cu domnul Ponta, noi ne gandim sa fim noi in finala cu domnul Ponta. Ponta sigur va intra in finala", a declarat Diaconescu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Antonescu, atac dur la gruparea Tariceanu: Sunt niste bieti pripasiti la usa PSD. Crin Antonescu a declarat, luni, ca parlamentarii liberali cooptati in ONG-ul lui Calin Popescu Tariceanu lupta impotriva partidului si, prin urmare, pledeaza pentru excluderea acestora din PNL, fie inaintea congresului partidului, fie dupa acesta. "Eu cred ca in orice partid serios fiecare membru, cu atat mai mult un parlamentar, pentru ca e vorba de cativa parlamentari, trebuie sa raspunda la intrebarea urmatoare: sunt in acest partid? Sau sunt intr-o organizatie, partid, asociatie, care lupta impotriva propriului meu partid. Tariceanu si ceilalti isi pot lua oricate nume pompoase de grupuri, de initiative, de identitate, de salvare. Sunt niste bieti pripasiti la usa PSD, care executa dispozitii de partid ale PSD, iar cei care se asociaza cu asa ceva este evident ca nu mai au nimic comun cu PNL, ci sunt adversari declarati ai acestuia. Din acest punct de vedere, pentru mine lucrurile sunt foarte simple si sper sa fie simple, cel putin pana la Congres, imediat dupa Congres si pentru conducerea partidului care va fi aleasa atunci", a afirmat fostul presedinte al PNL, anuntaAdevarul.

PSD acapareaza institutiile statului. Social-democratii au luat partea leului in conducerile Bancii Nationale, Curtii de Conturi si Radioului Public, votate, ieri, de Legislativ. Numirile au fost si un prilej pentru Victor Ponta de a scapa de oameni din Executiv care nu mai erau pe aceeasi lungime de unda cu el. Vacantarea unor posturi in institutiile de stat subordonate Parlamentului a devenit un nou prilej pentru intarirea controlului exercitat de PSD. Institutiile pentru care s-a dus batalia au, fiecare, o miza importanta: Banca Nationala are un rol important in plan financiar, Curtea de Conturi controleaza cheltuirea banilor publici iar Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) asigura mediatizarea intr-un an electoral, informeazaRomania Libera.

Liberalii prefera fuziunea cu PDL dupa prezidentiale. Spre diferenta de democrat-liberali, PNL nu se grabeste cu crearea unui mare partid de Dreapta. Neoficial, acestia sustin ca fuziunea PDL si PNL ar trebui sa se produca dupa alegerile din noiembrie. Preocupati cu propriile probleme interne, liberalilor nu le sta capul la fuziunea cu PDL, pe care o vad ca avand loc mai degraba dupa alegerile prezidentiale, au declarat surse din PNL pentru EVZ. Scepticismul liberalilor are la baza mai multe motive: in primul rand este vorba de timpul scurt pana la alegerile prezidentiale. Crearea unui nou partid prin unificarea PNL si PDL nu se poate face decat prin convocarea unui Congres , asta in conditiile in care liberalii mai au un Congres peste doua saptamani. Apoi, actele noii formatiuni trebuie depuse la Tribunal, iar partidul politic poate fi contestat, ceea ce ar intarzia procesul de inregistrare, scrieEVZ.

PMP sustine legea Macovei. "Invitam si PSD sa semneze". Parlamentarii PMP vor semna Angajamentul pentru Combaterea Coruptiei, initiat de organizatia Romanian Community Coalition, prin care se stabilesc principii clare de actiune in Parlament, menite sa inlature obstacolele pe care senatorii si deputatii le pun in calea Justitiei. "Un Angajament pentru Combaterea Coruptiei este necesar in Romania zilelor noastre, cand multi senatori si deputati au impresia ca sunt deasupra legii si ca sunt imuni in fata Justitiei prin simpla prezenta in Parlament. PMP a fost si va ramane consecvent in toate voturile referitoare la procesul de justitie", a afirmat Elena Udrea. PMP considera ca votul pentru ridicarea imunitatii trebuie sa fie transparent. "In ultimii ani, Victor Ponta si PSD au impins la limita regulile si au folosit Parlamentul Romaniei pentru a-si proteja senatorii si deputatii corupti. PMP considera ca transparentizarea si accelerarea procesului de aprobare a cererilor de incepere a urmaririi penale pentru parlamentari sunt esentiale pentru buna functionare a democratiei in Romania", se arata intr-un comuncat al PMP, anuntaAdevarul.