Udrea il reclama pe Tariceanu la DNA pentru "biletelul roz". Dupa ce Tariceanu a propus Parlamentului sa adopte o declaratie prin care sa se ceara demisia lui Basescu, PMP a depus o plangere in care il acuza pe acesta de trafi c de infl uenta in favoarea lui Patriciu, in 2005. Presedintele Partidului Miscarea Populara, Elena Udrea, a anuntat ieri ca partidul pe care il conduce a depus o plangere penala la DNA impotriva presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pentru trafic de influenta in favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu, in episodul "biletelul roz" din 2007. Pe atunci, Tariceanu era premier al Romaniei. In plus, Udrea a spus ca Tariceanu ar trebui sa-si dea demisia din fruntea Senatului. "El este ultimul om care ar putea vorbi despre onoare sau justitie, in conditiile in care acum nu este decat o marioneta in mainile lui Dan Voiculescu si a tuturor celor care au probleme cu legea si vor sa scape nepedepsiti, dupa ce au praduit Romania", a explicat Udrea, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Crin Antonescu a uitat sa mai sustina reducerea CAS. Fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, era unul dintre cei mai aprigi sustinatori ai reducerii CAS, imediat dupa ce a iesit de la guvernare. Astazi, cand proiectul initiat de Guvern a fost votat in Parlament, Crin Antonescu a lipsit de la vot. Marti, s-a votat in Senat masura privind reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, de la 1 octombrie. Proiectul de lege a trecut cu 109 "pentru" si o abtinere. Desi au acuzat in repetate randuri ca Guvernul Ponta nu reduce CAS, astazi, cand in Senat s-a votat exact acest proiect de lege, doar 23 de senatori liberali au fost prezenti la vot, in timp ce 24 au fost absenti, printre acestia numarandu-se si Crin Antonescu. Liberalii au initiat chiar o motiune de cenzura inainte de alegerile pentru Parlamentul European, in care solicitau Guvernului Ponta adoptarea acestei masuri pana la data de 1 mai, iar absenta de astazi este cu atat mai surprinzatoare, anuntaAdevarul.

Daniel Barbu: PMP apara interesele personale ale lui Traian Basescu. Senatorul Daniel Barbu, care face parte din Grupul de initiativa pentru pastrarea identitatii liberale, a declarat ca Partidul Miscarea Populara incearca prin actiunile sale sa apere interesele personale ale lui Traian Basescu. "Este de-a dreptul jenant modul in care apropiatii lui Basescu incearca sa isi acopere seful. Demersul celor de la Miscarea Populara nu reprezinta altceva decat o incercare disperata de a-l salva pe Traian Basescu din tavalugul in care a fost prins de scandalul fratelui sau. Cei de la PMP demonstreaza inca o data ca pentru ei nu conteaza interesele Romaniei, ci prioritare sunt interesele personale ale lui Traian Basescu", a afirmat senatorul. Partidul Miscarea Populara a depus, marti, o plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, in care il acuza de trafic de influenta pentru "biletelul roz" trimis presedintelui Traian Basescu in 2007 pentru a Parchet in favoarea prietenului sau, Dinu Patriciu, informeazaRomania Libera.

Stenograme. Cat de jos coboara un politician pentru spaga. Presedintele PNL Cluj Napoca, Ioan Petran (foto) a fost trimis in judecata pentru luare de mita, in acelasi dosar care il priveste pe seful sau pe linie politica, Horea Uioreanu, presedinte al Consiliului Judetean Cluj si presedinte al organizatiei judetene PNL Cluj. Stenogramele discutiilor telefonice interceptate de SRI, cu mandat de la un judecator, arata pana unde se poate cobora un politician atunci cand are nevoie de bani. Un capitol aparte, in dosarul de coruptie se refera la Ioan Petran, profesor universitar si consilier judetean PNL. Petran este acuzat ca s-a implicat activ in favoarea firmei UTI SA din Bucuresti, care dorea sa obtina de la Consiliul Judetean Cluj, un teren pentru a mari parcarea auto care este administrata de societate, din fata Aeroportului International Cluj Napoca, scrieEVZ.

UNPR isi face fundatie dupa modelul PMP: "Avem primari care isi doresc sa vina in UNPR, dar nu se pot inscrie". Presedintele executiv al Neamt, Constantin Iacoban, aflat in subordinea directa a lui Culita Tarata, vicepresedinte UNPR, a anuntat infiintarea Fundatiei Miscarea Ntionala pentru Progresul Romaniei, un mijloc prin care primarii pot adera la formatiunea condusa de vicepremierul Gabriel Oprea, fara sa-si piarda mandatul. "Si in judetul Neamt avem alesi locali, inclusiv primari care isi doresc sa vina alaturi de UNPR dar nu se pot inscrie in partid. De aceea le vom sta la dispozitie, la nivel national, cu aceasta Fundatie Miscarea Nationala pentru Progresul Romaniei", a declarat, Constantin Iacoban. Acesta a mai spus ca zilele viitoare va iesi de la Tribunalul Bucuresti actul oficial prin care Fundatia Miscarea Nationala pentru Progresul Romaniei va deveni functionala, anuntaAdevarul.