PNL nu vrea sa cedeze functia de premier in favoarea PDL. De la "inaltimea" celor 130 de parlamentari, liberalii nu vor sa cedeze nici postul de premier democratliberalilor, care nu au nici macar 60 de parlamentari. Ideea tandemului Iohannis-MRU/Predoiu este o operatiune de imagine, spun liberalii. Utilizarea tandemului Klaus Iohannis- Mihai Razvan Ungureanu sau, dupa caz, Klaus Iohannis- Catalin Predoiu pentru alegerile prezidentiale nu este altceva decat o operatiune de imagine. Liberalii nu iau in considerare sa ofere postul de premier unui democrat-liberal in eventualitatea castigarii cursei pentru Cotroceni de catre Klaus Iohannis, sustin surse liberale. Acestea au explicatEVZca, in contextul in care PNL are un grup parlamentar de aproape 130 de deputati si senatori, este putin probabil sa ofere sefia Guvernului democrat-liberalilor, care nu au mai mult de 60 de parlamentari.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ghita ii raspunde lui Basescu: Declaratiile privind contractele cu EADS sunt mai degraba politice. Deputatul PSD Sebastian Ghita i-a transmis un raspuns presedintelui Traian Basescu, la solicitarea DC News, in care opineaza ca declaratiile facute de seful statului "sunt mai mult politice". "Ghita a avut multe contracte cu EADS, nu are vreo ingrijorare?", a intrebat presedintele Basescu, dupa ce reporterul Romania TV i-a adresat o intrebare. Declaratia presedintelui intervine in contextul in care, in prezent, procurorii DNA au in vedere trei contracte privind inchirierea unor licente IT, in perioada 2001-2013, dar si un contract incheiat intre EADS si Ministerul de Interne. "Declaratiile presedintelui Basescu consider ca sunt mai mult politice. Nu doresc sa-l supar sau sa polemizez cu presedintele Romaniei. Niciodata, din 1997 si pana azi, nici eu, nici vreuna din firmele in care am fost implicat, nu au avut vreo legatura directa sau indirecta, in Romania sau in alta tara, cu concernul EADS sau cu vreuna din filialele sale. Sunt convins ca presedintele Basescu are si alte informatii decat cele provenind de la structurile statului, iar uneori acestea se dovedesc a fi doar simple inventii", a declarat deputatul social-democrat pentru DC News, conformAdevarul.

Corlatean: Am facut demersuri pe langa omologul belgian vizand continuarea sustinerii pentru Schengen. Ministrul de Externe, Titus Corlatan, a declarat, luni, ca a facut demersuri pe langa omologul belgian, Didier Reynders, pentru ca Belgia sa continue sa sustina Romania in procesul de aderare la Spatiul Schengen. "Am facut demersurile corespunzatoare pe langa domnul ministru pentru ca Belgia sa continue sa sustina Romania in demersul de aderare la Spatiul Schengen si am exprimat multumirile mele pentru o pozitie constanta a Guvernului belgian pe aceasta tema", a declarat Titus Corlatean, in cadrul unei conferinte de presa comune cu omologul sau belgian, aflat in vizita in Romania, in perioada 14-15 iulie. Referitor la relatiile dintre Belgia si Romania, Corlatean a precizat ca acestea functioneaza foarte bine, atat in cadrul UE, cat si al NATO. "Am exprimat interesul Romaniei pentru o prezenta din ce in ce mai puternica pe piata romaneasca a companiilor belgiene, inclusiv pentru a pune in valoare un context economic favorabil care exista in Romania, cu o crestere economica consolidata in ultimii ani a Romaniei si care, iata, se confirma si anul acesta", a mai spus ministrul de Externe, informeazaMediafax.

Klaus Iohannis: Nu vom avea un tandem presedinte - premier in campanie. Presedintele PNL a declarat ca propunerea de guvern PNL-PDL va fi negociata dupa alegerile prezidentiale, in cazul castigarii cursei electorale, potrivit mediafax.ro. "In ceea ce priveste Guvernul, aceste chestiuni nu se afla intr-un fiset la mine in birou, aceste chestiuni rezulta din negocieri politice ample, complexe, serioase, care se vor purta dupa prezidentiale. Nu putem sa purtam acum o negociere PNL-PDL pe prim-ministru, ministri, secretari de stat, fiindca mai intai trebuie sa vedem daca avem presedinte cu care impreuna schimbam lucrurile in Romania sau nu avem presedinte", a explicat Klaus Iohannis. Liberalul a mai declarat ca ideea "Guvernului din umbra" este prevazuta in proiectul noului Statut al partidului rezultat din fuziunea PNL-PDL, dar ca nu va face, in campania pentru prezidentiale, un tandem cu o propunere de prim-ministru, scrieEVZ.

Sova, despre sondajul INSCOP privind prezidentiabilii: Iohannis va dori sa fie un presedinte jucator. Directorul INSCOP Remus Stefureac, jurnalistii Dan Marinescu si Calin Nicolescu, au comentat, in emisiunea "Adevarul Live" de la ora 14.00, rezultatele celui mai recent sondaj INSCOP Research care prefigureaza o finala stransa intre candidatii la alegerile prezidentiale din noiembrie. Dan Sova, purtator de cuvant al PSD in campania pentru prezidentiale, s-a alaturat discutiei. Sondajul INSCOP Research, realizat la comanda ziarului "Adevarul", dezvaluie ca premierul Victor Ponta este candidatul cel mai bine cotat, in perspectiva alegerilor prezidentiale din toamna. In acelasi timp, liderul PSD are, totusi, un contracandidat redutabil, in persoana proaspatului presedinte PNL, Klaus Iohannis, anuntaAdevarul.