Candidatul PNL-PDL se mai lasa asteptat. Desi astazi ar fi trebuit sa fie desemnat candidatul la prezidentiale al ACL, decizia se va mai lasa asteptata cateva zile. Motivul este ca sondajele de opinie, menite sa determine cine este cel mai bine plasat, Klaus Iohannis sau Catalin Predoiu, nu sunt gata inca. Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a precizat pentru mediafax.ro ca atat sondajul comandat de PNL, cat si cel comandat de PDL sunt inca in faza de culegere a datelor. "Ambele sondaje sunt in lucru. La momentul acesta se culeg date. Anuntul oficial a fost cu 5 august, dar pentru ca au mai fost discutii legate de metodologia de lucru, probabil ca va fi 7 sau 8 august", a spus Petrache. Acesta este insa destul de relaxat cu privire la rezultate si spune ca "nu ne trebuie o acuratete asa de mare la acest sondaj, trebuie sa facem o alegere cine are o sansa in plus", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

O datorie de un milion de lei impiedica desfiintarea USL. Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat, luni, ca social-democratii au refuzat sa participe la intalnirea de mediere dintre PSD, PNL si PC pentru desfiintarea USL, pe motiv ca alianta are de achitat o datorie in valoare de un milion de lei, reprezentand cheltuielile in campania din 2012. "Am primit din partea secretarului general al PSD (Andrei Dolineaschi, n.r.) o instiintare prin care ne anunta ca nu participa la aceasta intalnire (medierea dintre PSD, PNL si PC pentru desfiintarea USL, n.r.) pentru ca nu am lamurit problemele patrimoniale, e vorba de datoriile care sunt, de bilantul contabil pe 2013. Dar tocmai asta era rostul intalnirii, sa lamurim toate cate sunt intre noi si PSD si noi si PC", a precizat Petrache, citat de Mediafax. Potrivit lui Petrache, social-democratii le-au transmis ca datoria se ridica la un million de lei. "Din ce ne-au spus dumnealor, la un milion lei. E vorba de cheltuielile facute de USL in campania din 2012 in tara la nivel central si local", anuntaAdevarul.

Edilul din Pucioasa: Klaus Iohannis nu este membru PNL. Primarul orasului Pucioasa, Danut Badau (PNL), a cerut instantei sa declare "nelegala si nestatutara" schimbarea statutului si a sustinut ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, nu este membru al partidului liberal, relateaza Mediafax. In schimb, presedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan spune ca presedintele PNL Klaus Iohannis este membru al organizatiei PNL Sibiu din 2013 si ca "a participat la toate sedintele organizatiei si a platit cotizatia la zi, fapt ce se poate confirma prin existenta chitantelor". Primarul orasului dambovitean Pucioasa, aflat la al doilea mandat, a declarat, luni, ca a depus o cerere de interventie prin care solicita Tribunalului Bucuresti sa declare "ca fiind nelegala si nestatutara" cererea de incuviintare a modificarii statutului PNL, care face obiectul unui proces civil aflat pe rolul instantei bucurestene, informeazaRomania Libera.

Orban despre Tariceanu: "Ponta probabil ca l-a angajat pe post de sofer, pentru ca numai locul asta era liber". Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban il ironizeaza pe fostul sau coleg Calin Popescu Tariceanu, care si-a lansat, in week-end, un nou partid, PLR. "PNL nu numai ca nu a murit (asa cum declarase Tariceanu - n.r.) , dar a devenit mai puternic si a reusit sa inglobeze alte doua formatiuni politice de centru-dreapta, practic asigurand unificarea fortelor politice de dreapta din Romania aproape in integralitate", a spus Orban pentru ziare.com."Domnul Tariceanu s-a indragostit de domnul Ponta, care probabil ca l-a angajat pe post de sofer, pentru ca numai locul asta era liber si, oricum, domnul Ponta fiind copilot avea nevoie de un sofer". Orban a mai apreciat ca Tariceanu "pentru liberalism nu mai exista din momentul in care a ajuns in postura de angajat al PSD". Intrebat ce ii caracterizeaza pe fostii sai colegi liberali care l-au urmat pe Tariceanu in Partidul Liberal Reformator (PLR), Ludovic Orban a raspuns: "Relatii de afaceri cu statul, dosare penale sau promisiuni de functii guvernamentale". El s-a aratat convins ca PLR "nu va ajunge nicaieri, va ramane la stadiul la care este, de vasal al PSD; sunt mercenari ai PSD si nimic altceva", scrieEVZ.

Diaconescu: Cineva din opozitie ar putea fi premier si presedintele sa fie din alta zona politica. Alegerile prezidentiale ar putea sa aduca un membru al opozitiei in postura de premier si "cineva dintr-o alta zona politica sa devina presedinte",a declarat, luni, prezidentiabilul PMP Cristian Diaconescu, invocand "suspiciuni intemeiate" in privinta pozitionarii unor vectori politici ai opozitiei. "Asa dupa cum arata cateva componente destul de importante din actuala opozitie, nu ar fi exclus ca dupa alegerile prezidentiale sa existe intentia ca cineva din opozitie sa devina prim-ministru, iar cineva dintr-o alta zona politica sa devina presedinte. Eu voi candida pana la capat si in ceea ce ma priveste este exclusa o astfel de varianta. Dar repet, sunt semne de intrebare in legatura cu pozitionarile unor vector politici din opozitie si, din aceasta perspectiva, am o serie de suspiciuni care mie mi se par intemeiate", a declarat Diaconescu, luni, dupa sedinta Consiliului Executiv National al PMP, anuntaAdevarul.