Kelemen Hunor despre respingerea nominalizarii Rozaliei Biro: "E o decizie pur politica. Vom face alta propunere". Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca decizia presedintelui Traian Basescu de respingere a nominalizarii Rozaliei Biro pentru Ministerul Culturii este una pur politica si ca Uniunea va face o noua propunere in zilele urmatoare. "Nu vreau sa comentez prea mult pentru ca este dreptul presedintelui de a respinge o singura data o propunere. Nu mi-a placut argumentatia si consider ca este o decizie pur politica si nu este mai mult. Imi pare rau, doamna Biro ar fi fost un foarte bun ministru, sunt convins de acest lucru. Vom face o alta nominalizare intr-un timp relativ scurt", a declarat Kelemen Hunor, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Sova: Daca afli ca cineva a semnat un act in bataie de joc, normal ca relatiile sunt dificil de continuat. Purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova, a comentat, joi, ca denuntarea pactului de coabitare dintre Victor Ponta si Traian Basescu nu-si va pune amprenta asupra raporturilor dintre dintre Guvern si Presedintie, ci doar asupra relatiilor directe dintre premier si seful statului. "In raport intern, constitutional, raporturile dintre Guvern si Presedintie nu vor fi afectate de disparitia acestui pact. Fireste ca vor fi afectate relatiile directe dintre premier si presedinte. Daca afli, dupa doi ani, ca cineva a semnat un act in bataie de joc, inseland si pe tine si partenerii externi, normal ca relatiile sunt dificil de continuat", a spus Sova. Potrivit lui Sova, denuntarea pactului va produce repercusiuni pe plan extern si nu numai in ceea ce-l priveste pe Traian Basescu. "Eu cred ca partenerii externi au posibilitatea acum sa afle ca au sustinut un om, in 2012, care i-a inselat si si-a batut joc de ei, pentru ca dansul s-a dus, fluturand pactul de coabitare, la Consiliu", a adaugat Sova, anuntaAdevarul.

Macovei, despre presiunile lui Voiculescu: Da, m-a inghesuit intr-un colt pentru Legea DNA. Eurodeputata Monica Macovei a povestit, joi, in emisiunea "Adevarul Live", despre presiunile pe care le-a facut Dan Voiculescu asupra ei pentru a schimba o lege. "Da, m-a inghesuit intr-un colt pentru Legea DNA. Adica vine cineva spre tine pana ajungi in coltul camerei pentru ca nu vrei sa il lasi sa se lipeasca de tine. Si atunci te blocheaza. Nu vreau sa zic ca a fost agresiune fizica", a completat ea. "M-a pus sa promit ca modific ceva la Legea DNA", a mai spus europarlamentarul PDL, fiind intrebata ce i-a spus Voiculescu in momentul in care a facut presiunile, informeazaRomania Libera.

Dupa zece zile, Klaus Iohannis a ajuns si el la sinistratii din Oltenia. Criticat ca nu s-a preocupat nici macar la nivel de mesaj de victimele inundatiilor din Oltenia de la sfarsitul lui iulie, presedintele PNL, Klaus Iohannis, a ajuns astazi la Novaci, dupa circa zece zile de la momentul dezastrului. Conform alba24.ro, aspirantul la presedintia Romaniei a ajuns in orasul Novaci din judetul Gorj astazi, alaturi de presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, insotind, ambii, un transport de ajutoare. Acestea constau in zahar, ulei, paste fainoase, faina, orez, conserve, dar si mobila second hand si haine, toate fiind donate sinistratilor din Novaci, scrieEVZ.

Orban, despre denuntarea pactului de coabitare: Un nou joc murdar pe care il face Ponta. Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, l-a acuzat, joi, pe premierul Victor Ponta ca a facut un joc murdar prin decizia de denuntare a pactului de coabitare cu Traian Basescu. Potrivit lui Orban, "anexa secreta" a acestui pact este aceea prin care Basescu se angajeaza sa-l sprijine pe Ponta sa ajunga presedintele Romaniei, in schimbul imunitatii depline. "Niciunul dintre cei peste sapte milioane de romani care au votat cu Traian Basescu nu trebuie sa-l voteze pe Victor Ponta, pentru ca Victor Ponta i-a tradat inca din prima zi dupa ce USL a castigat alegerile parlamentare semnand pe furis un pact de coabitare cu Traian Basescu, care, dupa opinia mea, este cu totul si cu totul diferit fata de ce a aparut in opinia publica. Cred ca singurul rol al acestui pact de coabitare sau sa-i spunem singura anexa secreta a acestui pact de coabitare este aceea din care Basescu se angajeaza sa-l sprijine pe Victor Ponta sa ajunga presedintele Romaniei, iar probabil Victor Ponta se angajeaza sa-i asigure imunitate deplina lui Traian Basescu, asa cum de fapt Victor Ponta asigura atat cat poate imunitate pentru toti baronii cercetati de coruptie din PSD", a sustinut Orban, intr-o conferinta de presa, anuntaAdevarul.