Macovei incearca sa se agate de miscarea Uniti salvam! Monica Macovei, candidatul hippsterilor bucuresteni? Desi protestul din Piata Universitatii, impotriva OUG care permite migratia primarilor, a fost un esec major pentru organizatori, printre cei prezenti s-au aflat si sustinatorii candidatului independent din PDL, Monica Macovei. Acestia strangeau semnaturi pentru candidatura lui Macovei. Lucru mare ca oamenii politicienilor sa isi asume infiltrarea printre protestatarii, dar iata ca Monica Macovei a avut acest curaj. Sa isi fi gasit hipsterii bucuresteni candidatul? Udrea, la Novaci, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PC si PLR s-au aliat in Parlament. Daniel Constantin: Este necesara o alternativa conservator-liberala credibila. Partidul Conservator (PC), condus de vicepremierul Daniel Constantin, si Partidul Liberal Reformator (PLR), in fruntea caruia se afla Calin Poescu Tariceanu, presedintele Senatului, vor forma un grup comun in Parlament. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca 20 de deputati s-au afiliat acestui grup liberal-conservator.Mirel Pargaru, Octavian Bot, Virgil Guran, Viorel Ursarescu, Paul Dumbraveanu, Florica Calota, Catalin Cistenuta si Constantin Galan au trecut de la PNL la grupul nou infiintat liberal conservator. Pe langa acestia au trecut la noul grup si Daniel Chitoiu, Ovidiu Silaghi, Ion Cupa, Mihai Stanisoara, Viorel Palasca, Andrei Gerea, Radu Stroe, Nicolae Alexandri, Gratiela Gavrilescu, Marcu Nicu, Sorin Teju si Mirel Talos. Presedintele PC, Daniel Constantin, spune ca noua alianta va promova proiecte de centru-dreapta, anuntaAdevarul.

Primarul Vrabie intoarce ordonanta lui Ponta impotriva PSD. Comuna Pestera din Constanta a fost data exemplu, in mai anul trecut, de presedintele Traian Basescu. "Am intrat pe internet si am vazut ca este o comuna autofinantata, ceea ce la momentul asta poate fi o lectie pentru foarte multi primari", spune el, la zilele comunei. Primarul de acolo, Valentin Vrabie, spune ca succesul in administratie se datoreaza faptului ca nu este inregimentat politic. Acum, cand Guvernul Ponta a dat liber migratiei alesilor locali, edilul considera ca marea oportunitate este aceea de depolitizare a administratiei. "Ne-am obisnuit timp indelungat sa fim doar niste vehicule politice pentru aceste caracatite numite partide si sa asistam cu mainile in san la niste scenarii aberante, legiferate peste noapte prin tot felul de ordonante care au drept miza doar voturile cetatenilor creduli si usor de manipulat. Din pacate, aceasta clasa politica, la constructia careia si noi am contribuit, nu este decat un mare cartel mafiot care asaza piesele de puzzle, adica pe noi, cetatenii, asa cum interesul le-o cere. Statul a devenit pentru toti acesti politicieni o mina de aur in care omul de rand este doar sclavul minei", declara acesta, informeazaRomania Libera.

Linistea lui Ponta sta in 100 de voturi. Noua harta a puterii parlamentare ingroapa motiunea "never say never". Liderii ACL se pregatesc sa depuna o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta, tema principala fiind ordonanta care permite migratia alesilor locali pentru 45 de zile. Potrivit liderului deputatilor PNL, George Scutaru, textul motiunii va fi finalizat intr-o saptamana, urmand ca dezbaterea propriu-zisa in plenul reunit sa aiba loc la mijlocul lunii septembrie. Cu toate acestea, sansele ca guvernul sa fie demis in urma motiunii sunt aproape nule, fapt pe care il recunosc si liberalii, opozitia mai avand nevoie de inca 100 de voturi in acest sens, scrieGandul.

Intorsi din vacanta, parlamentarii se pregatesc de concediu. Nici nu au venit bine din vacanta parlamentara, ca senatorii si deputatii isi planifica deja zilele libere din perioada imediat urmatoare, sub pretextul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale. "Nu trebuie sa ne mai mintim unii pe altii, sa ne facem ca lucram, cand, de fapt, cu totii vom fi in campania electorala. Se retine gresit atunci cand se spune ca nu lucram, cand de fapt cea mai importanta activitate a unui parlamentar este tocmai in circumscriptia electorala", a incercat Ilie Sarbu sa se justifice. In prima zi a noii sesiunii parlamentare, alesii au fost preocupati cu atribuirea noilor functii politice. Astfel, grupul parlamentar PC a devenit PCPLR si si-a schimbat denumirea in grupul parlamentar liberal- conservator, a anuntat deputatul Bogdan Ciuca, liderul noului grup, anuntaEVZ.

Ordonanta traseismului, bazata pe motive false. Liderii celor trei asociatii ale alesilor locali, cu toti oamenii ai PSD, i-au cerut lui Liviu Dragnea ordonanta traseismului, dar fara a se consulta si cu ceilalti membri de conducere. De asemenea, in comunele in care Dragnea spune ca majoritatile nu functioneaza, nu exista, de fapt, niciun blocaj. Vicepremierul Liviu Dragnea a motivat ca ordonanta de urgenta care le permite temporar alesilor locali sa treaca de la un partid la altul s-a nascut ca urmare a unor sesizari venite din partea "structurilor asociative ale autoritatilor adminsitratiei publice locale", ce reclamau faptul ca in unele consilii judetene si locale nu se mai pot constitui majoritati. Asa se arata in expunerea de motive a ordonantei, informeazaAdevarul.